Pilotluk için 10. sınıf öğrencisi çalışmaya nereden başlamalı?

oyteMoyte

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
İyi sosyaller abilerim, ablalarım. Bu sene 10. sınıfa geçtim. Ortalama, sınavla alan bir Anadolu lisesinde okuyorum. Küçüklüğümden beri pilot olma hayalim var ve havacılığa ilgiliyim. Malum bu ekonomide pilotaj gibi bir bölümü devlette okumam gerek. Sıralaması ilk 5 binlerde. Bu tutkum günden güne arttı ama bu yaşıma kadar hiçbir şey yapmadım.

Sayısalım kötü ama çalışınca yapabiliyorum. Bence şimdiden çalışmaya başlasam YKS sınavında böyle bir derece yakalarım fakat işe nereden başlayacağım bilmiyorum. Sayısalı sıfırdan inşa etmek istiyorum. Ülkedeki evler gibi olmasın temeli, sağlam olsun. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Sadece deneyimli, yaşı büyük ve bu yollardan geçmiş kişiler öneride bulunsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
En baştan başla. Antrenmarlarla Matematikten. Bilsen bile. Basit işlemleri bile çöze çöze beynin alışacak ve daha seri olacaksın. Ondan sonra her sınıf öğretilen konularına çalış ve soru çöz. Sakın bir üst sınıfa çıkma soru çözerken. Konu olarak. 12. Sınıfta zaten hepsini tekrar edeceksin bu yıllarda temelini sağlam oturtman lazım. Derslerini dinle ve eve dönünce tekrar oku ve soru çöz.

Dostum, öncelikle sana tavsiyem pilotaj okuma. Neden diye soracaksın. Şimdi biliyorsundur belki ama Türk hava yolları'nın pilotluk eğitimi veren akademileri var. Bu akademilerde eğer başarı elde edersen seni pilot yapıyorlar ancak maaşından belli bir süre boyunca bu ücret kesiliyor. Şimdi gelelim neden pilotaj için havacılık ünilerine gitmemelisin? Öncelikle pilotaj biraz iş bulması zor bir meslek haline geldi son dönemde, ailemde 1'den fazla pilot var oradan biliyorum. Sana tavsiyem iyi bir mühendislik okuyup, yanına bir de akademiye katılıp 2 diplomaya birden sahip olman. Aklında bulunsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı