Pilotluk ve havacılığa dair sorular

Anlayamadım ama pardon ya:) ÖKK dediğin? MAK bunun resmi adı ama İngilizce CSAR’dan çevirme zaten. SAR da deniyor.
ÖKK: Özel Kuvvetler Komutanlığı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın MAK alayı adında Tier 1, yani en üst düzey görevleri gerçekleştiren bir birimi vardı. Hava Kuvvetleri'nin MAK, yani CSAR birliği ile karıştırıldığı için Hava Kuvvetleri MAK'ın ismi önce AKİP(Arama Kurtarma İhtisaslı Personel), sonra da PK (Personel Kutarma) olarak değiştirildi. Özel Kuvvetler'in MAK Alayı FETÖ davası yüzünden 2017 yılında leğv edildi.

Bu arada Personel Kurtarma'nın kapatılan MAK Alayının görevlerini yapmaya devam ettiğine dair iddialar var ama asıl gerçeği devlet yetkilileri bilir tabii ki, böyle bilgiler sivillerle paylaşılmaz.
 
@hadwiger FETÖ sonrasını takip etmemiştim bak. Doğru diyorsun. Tabii bazı bilgiler buralarda paylaşılamıyor haklı olarak.
Abi son sene bıraktım ya. Cidden keşke 10, 11 de çalışmayıp 12 de çalışsaydım diyor insan. İnşallah.
Valla keşkeler çok ona yapacak bir şey yok maalesef. Zaten geçenlerde yine sınavlar iptal edilecek haberleri çıktı. Siz de haklısınız neyin ne olduğu belli değil, neyle motive olacak öğrenci o hiç belli değil. Bizim kuzen tıp kazandı ama hala evde oturuyor. Halam diyor bu nasıl doktor olacak böyle diye:)
 
Tabii bazı bilgiler buralarda paylaşılamıyor haklı olarak.:)
Keşke herkes bu konuda hassasiyet gösterse. Birçok personel TikTok gibi platformlarda izlenme için yüzünü paylaşıyor, cezalarını da alıyorlar tabii. Neyse ki bu konuda bir düzenleme yapıldı sanırım, çoğu personel kamera karşısına yüzünde maske olmadan çıkmıyor.
 

Geri
Yukarı