Pitbull cinsi köpek yoldan geçen vatandaşı ısırdı

Doğal yaşamı yok çünkü. Köpeğin evrimi yazarsan bir dünya bilgi çıkıyor.
Evrimleştiğini ben de biliyorum. Ama ortadaki suçlu devlet. Bakan da orda demiş zaten bir şey yapamıyoruz diye. Şu ırkların kısırlaştırılıp barınaklarda tutulması lazım.
 
Pitbull yetiştirmeyi (yetiştirememeyi) marifet sanan serseri, itler yüzünden hem insanlara, hem de hayvanlara zarar geliyor. Daha geçen gün tinerci tiplerin bir kolide küçük pitbull taşıdığını gördüm. Onlar da yetiştiremeyecek.

Pitbull en zorlu eğitime sahip olan köpeklerden birisidir. Söz geçirebilmek için sürekli olarak Alpha rolü oynamanız gerekiyor. Psikolojik baskılar kurmanız gerekiyor. Köpek bir kere bile olsa sizden daha baskın olduğunu hissederse iş işten geçer. Ben de pitbull yetiştirdim. Kedilerden dayak yiyordu salak.

Yetiştirmeyle alakası yok diyen arkadaşlara soruyorum, anne babalar düzgün çocuk yetiştirmediği zaman katil-tecavüzcü-hırsız olmuyorlar mı? Hayvanlar da o şekildir. Nasıl yetiştireceğinizi bilmeniz gerek. İnsanlar ile farkları yok. Küçükken nasıl eğitildiyse öyle davranırlar. O yüzden sorun tamamen yetiştirende. Biraz mantıklı düşünün.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı