"Soğuk Savaş" esprileriSıvı nitrojen![]()
Eğer işlemcin izin veriyorsa neden olmasın ben de yaptığım işi artırınca sistem yükseltmeye karar verdim. Ve biraz soğutma vs gibi araştırmamda eğer bir görüntü şikayeti veya kule tipi soğutucuların ramlari sıkıştırmasına sebebiyet vermediği ve işlemcinin aşırı derecede soğutulmaya muhtaç olmadı sürece kule tipine yöneldiklerini gördüm. Belli ki sıvı soğutucuların ilerlemesi gerek yol biraz uzun gibi.Benim için bu saatten sonra en iyi işlemci soğutucusu en sorunsuzudur. Sıvı soğutmadan kule soğutucuya geçeceğim.
Görüntü ve RAM konusuna katılıyorum. Bu alanlarda sıvı soğutucu avantajlı fakat soğutma anlamında sıvı soğutucularla kule soğutucuların farkı yokmuş pek. Ben de araştırmalarım sonucu öğrendim. İyi bir kule soğutucu daha iyi performans veriyor hatta genelde. Sıvı soğutucuların en büyük derdi pompa sesi ve bir süre sonra sıvının yenilenmesinin gerektiği. Benim soğutucu acayip pompa sesi yapmaya başladı ve ilk aldığımda kesinlikle böyle bir şey yoktu. En iyi sıvı soğutucu bile olsa o pompa zamanla bozulacak, başına iş açacak sonra. Hatta iyi diye bilinen bazı markaların pompaları kronik sorunluymuş mesela. Yok usta ben AIO soğutucu almayayım daha. Görüntü de belli bir yere kadar. Hevesimi aldım zaten. Kuleyle devam. Custom sıvı soğutma ilerde imkanlarım olursa belki yaparım ama AIO hiç sanmıyorum.Eğer işlemcin izin veriyorsa neden olmasın ben de yaptığım işi artırınca sistem yükseltmeye karar verdim. Ve biraz soğutma vs gibi araştırmamda eğer bir görüntü şikayeti veya kule tipi soğutucuların ramlari sıkıştırmasına sebebiyet vermediği ve işlemcinin aşırı derecede soğutulmaya muhtaç olmadı sürece kule tipine yöneldiklerini gördüm. Belli ki sıvı soğutucuların ilerlemesi gerek yol biraz uzun gibi.
Hayır piyasadaki en iyi sıvı sogutmayi merak ediyorum hangisi acaba diye yoksa nerde boyle bi konu actim cunku meraktan sorsaydım belkide konuya cevap gelmeyecekti anladınBence konunun kapatılmasını iste. Yakın bir zamanda 1000 liralık psu soran bir arkadaşın 200000 tllik ses sistemi sormasına şahit olmuştum. Üzülürsün. O arkadaş berbat bir piskolojidedir sanırım. Nedeni ise profilinize baktığımda ikinci el 1600 işlemci sorup 15 bin liralık işlemciye geçtiğinizi görmek söylediğim arkadaş gibi olmaya yol açabilir. Ama piyasaya baktığında son çıkan Cooler Master 360mm sıvı soğutucuların en iyisi olduğunu gördüğüm bir testle karşılaştım. Muhtemelen youtube'da bulabilirsiniz.
Bide boyle dusunmeniz yanlis bazı insanlara biryerden çok para gelir miras kalır yada babasi yurt disindadir para yolar 5 bin dolar 100bin tl idi yaniBence konunun kapatılmasını iste. Yakın bir zamanda 1000 liralık psu soran bir arkadaşın 200000 tllik ses sistemi sormasına şahit olmuştum. Üzülürsün. O arkadaş berbat bir piskolojidedir sanırım. Nedeni ise profilinize baktığımda ikinci el 1600 işlemci sorup 15 bin liralık işlemciye geçtiğinizi görmek söylediğim arkadaş gibi olmaya yol açabilir. Ama piyasaya baktığında son çıkan Cooler Master 360mm sıvı soğutucuların en iyisi olduğunu gördüğüm bir testle karşılaştım. Muhtemelen youtube'da bulabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.