Plasti Dip Boyayla Donanım Boyamak

Makaleler
110
Merhaba sosyal;

Sorum basit, Plasti Dip beyaz boya ile bilgisayar kasasının plastik kısımlarını ve anakartımın soğutma bloklarını boyamak istiyorum. İki tane problemim var;
  1. Boyayabilir miyim, nasıl boyamalıyım?
  2. Ben zımpara yapmadan boyamak istiyorum, olur mu?
Şimdiden teşekkürler.

Plasti Dip aslında bir boya değil sıvılaştırılmış esnek bir plastikle cismin üzerini kaplama tekniğidir. Bu noktada kasanın hava giriş ve çıkışlarını boyamamak kaydıyla kasanızı zımparalamaya gerek kalmaksızın boyayabilirsiniz (ileride renk değiştirmek isterseniz de kasadan bir jelatin söker gibi çıkarabilirsiniz). Ancak anakartın soğutma blokları yada diğer bileşenlerin üzerine uyguladığınızda plastik soğumayı ciddi şekilde olumsuz etkileyecektir.

Plasti Dip aslında bir boya değil sıvılaştırılmış esnek bir plastikle cismin üzerini kaplama tekniğidir. Bu noktada kasanın hava giriş ve çıkışlarını boyamamak kaydıyla kasanızı zımparalamaya gerek kalmaksızın boyayabilirsiniz (ileride renk değiştirmek isterseniz de kasadan bir jelatin söker gibi çıkarabilirsiniz). Ancak anakartın soğutma blokları yada diğer bileşenlerin üzerine uyguladığınızda plastik soğumayı ciddi şekilde olumsuz etkileyecektir.
Plastidip ısıya dayanıklı diye biliyorum. Youtube'da çoğu kişi böyle boyamakta.

Plastidip ısıya dayanıklı diye biliyorum. Youtube'da çoğu kişi böyle boyamakta.
Zaten ısıya dayanıksız demedim ki, soğutmayı olumsuz etkiler dedim. Plasti Dip in ısı iletkenliği düşük (yalıtkan özelliği var) bu da ısı kaybının hızlı olmasını (soğutmayı) istediğimiz kısımlarda ısı kaybını önleyeceğinden anakartınızda sıcaklığın artmasına sebep olacak demek istedim.

Arkadaş ondan bahsetmiyor ki sizin yapacağınız şey cihaz pişerken onu soğutmak yerine üstüne battaniye atmak olur
Plasti Dip, araçların motorlarında da kullanılan bir. ürün. Isı iletkenliği var.

Zaten dikkat ederseniz herhangi bir plastik boya demiyorum, Plasti Dip diyorum.

Ama içime bir kuşku düştü. Önereceğiniz zımpara gerektirmeyen bir boya var mıdır?

Ben de bu sprey çeşidi ile boyamak istiyorum ve zımpara ile uğraşmak istemiyorum. NZXT S340 beyaz alıp yeşile modlamak istiyorum. Nerelerden satın alabilirim ?

Anladım. Peki siz boyadınız mı kasanızı. Plasti Kote diye bir marka var çoğu yabancı kanal bu boyayı kullanıyor sizce bu boyayı mı yoksa Plasti Dip boyayı mı kullanmak daha iyi olur?
Ben boyamadım. Onun yerine sleeved kablolar, RGB LED, Ledli Fanlar aldım. Boyamak zor iş.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı