PlayStation 5 ve Xbox Series X'in farkı nedir?

Xbox Series X, PS5'e göre 15-25% oranında daha yüksek grafik işlem kapasitesine sahip. Depolama hariç diğer alanlarda da daha güçlü bir cihaz. Aynı oyunu hem PS5 hem de Xbox Series X'de açtığınız zaman Series X'in grafikleri daha iyi olacak ve daha iyi/stabil FPS değerlerine sahip olacak. Bu değerleri ancak çok dikkatli baktığınız zamanda görebilirsiniz. Oyun üreticileri optimizasyonlar ile bu farkları olabildiğince kapatacaklardır. Kısaca iki cihaz arasında deneyim olarak çok bir fark olmayacak.
 
Xbox Series X, PS5'e göre 15-25% oranında daha yüksek grafik işlem kapasitesine sahip. Depolama hariç diğer alanlarda da daha güçlü bir cihaz. Aynı oyunu hem PS5 hem de Xbox Series X'de açtığınız zaman series X'in grafikleri daha iyi olacak ve daha iyi/stabil FPS değerlerine sahip olacak. Ancak oyun üreticileri optimizasyonlar ile bu farkları olabildiğince kapatacaklardır.

Tamamdır anladım ya ben de aslında Xbox Series X düşünüyordum fakat bu gücü kullanabilecek oyun olmadığına karar verdim ve PlayStation 5'in ön siparişe yeniden açılmasını bekliyorum şu anda sizin bu konu hakkındaki düşünceniz nedir acaba sizce hangisini almalıyım.
 
Tamamdır anladım ya ben de aslında Xbox Series X düşünüyordum fakat bu gücü kullanabilecek oyun olmadığına karar verdim ve PlayStation 5'in ön siparişe yeniden açılmasını bekliyorum şu anda sizin bu konu hakkındaki düşünceniz nedir acaba sizce hangisini almalıyım.
Xbox, Gamepass ile kaliteli oyunları çok uygun fiyata sunuyor. Playstation ise özel oyunları ile ön plana çıkıyor. Özel oyunlar kaliteli bir deneyim sunsa da tekrar oynanabilirlik ve toplam zaman konusunda zayıflar. Bunun yanı sıra bu oyunlar çok yüksek fiyatlara satılıyor ve kolay kolay indirime girmiyor. Bir Playstation özel oyunu almak yerine 1 senelik GamePass alıp birçok kaliteli yapımla çok uzun vakitleri keyiflice geçirebilirsiniz. Tek bir oyun yerine birden fazla çeşit oyunla daha kaliteli zaman geçirebilirsiniz diye düşünüyorum. İyi bir televizyonunuz veya monitörünüz yoksa Xbox Series S ve GamePass kombinasyonuyla daha ucuza uzun yıllar eğlence ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Onun haricinde bu iki cihaza para vermek yerine bilgisayar toplayabilirsiniz. Bilgisayar toplamak zahmetli olsa da çok ucuz oyunlar, birçok oyun için mod desteği, Türkçe Yama desteği, klavye-fare'nin verdiği nişan üstünlüğü gibi birçok avantaja sahip olabilirsiniz.
 
Bence tercih sebebiniz konsolların gücü ya da oyunları olmasın. PlayStation 5'in astronomik oyun fiyatları sizi maddi olarak zorlamayacağına eminseniz alınabilir. Ben Türkiye şartlarında Game Pass avantajı olan Xbox'ın alınması taraftarıyım.
 
Xbox'ın avantajı Gamepass sayesinde 100'den fazla oyuna ev sahipliği yapan ve sürekli güncellenen bir oyun kütüphanesine cüzi bir fiyatla abone olabilmeniz bence.

PS5'in avantajı ise yüksek kalitede exclusive(özel) oyunlara erişim.

Bütçeniz her oyunu almaya yetmiyorsa ve Gamepass'in kütüphanesi hoşunuza gidiyorsa Xbox'ı, exclusive oyunları ucuz oyun oynamaya tercih ediyorum diyorsanız PS5'i tavsiye ederim.
 
Xbox, Gamepass ile kaliteli oyunları çok uygun fiyata sunuyor. PlayStation ise özel oyunları ile ön plana çıkıyor. Özel oyunlar kaliteli bir deneyim sunsa da tekrar oynanabilirlik ve toplam zaman konusunda zayıflar. Bunun yanı sıra bu oyunlar çok yüksek fiyatlara satılıyor ve kolay kolay indirime girmiyor. Bir PlayStation özel oyunu almak yerine 1 senelik Gamepass alıp birçok kaliteli yapımla çok uzun vakitleri keyiflice geçirebilirsiniz. Tek bir oyun yerine birden fazla çeşit oyunla daha kaliteli zaman geçirebilirsiniz diye düşünüyorum. İyi bir televizyonunuz veya monitörünüz yoksa Xbox Series S ve Gamepass kombinasyonuyla daha ucuza uzun yıllar eğlence ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Onun haricinde bu iki cihaza para vermek yerine bilgisayar toplayabilirsiniz. Bilgisayar toplamak zahmetli olsa da çok ucuz oyunlar, birçok oyun için mod desteği, Türkçe yama desteği, klavye-fare'nin verdiği nişan üstünlüğü gibi birçok avantaja sahip olabilirsiniz.

Ya aslında benim kullandığım 1050 Ti ekran kartlı bir laptopum var istediğim çoğu oyunu oynayabiliyorum sizin dediğiniz gibi PC almak çok daha mantıklı ama ben konsol hastası bir insanım 16 yaşında olduğumdan dolayı da bu tür pahalı teknolojik aletler almakta zorlanıyorum fakat 1sene yalvarmam sonucunda konsol almaya ikna ettim ailemi ben diyorum ki Xbox Series X'deki oyunları zaten PS5 ile aynı fiyata oynayabileceğim tek Game Pass'e erişimim olmayacak ama zaten Game Pass'daki oyunları laptopumdan rahatlıkla oynayabiliyorum bu nedenle Xbox'u almak için nedenim kalmıyor.

Xbox'ın avantajı Gamepass sayesinde 100'den fazla oyuna ev sahipliği yapan ve sürekli güncellenen bir oyun kütüphanesine cüzi bir fiyatla abone olabilmeniz bence.

PS5'in avantajı ise yüksek kalitede exclusive(özel) oyunlara erişim.

Bütçeniz her oyunu almaya yetmiyorsa ve Gamepass'in kütüphanesi hoşunuza gidiyorsa Xbox'ı, exclusive oyunları ucuz oyun oynamaya tercih ediyorum diyorsanız PS5'i tavsiye ederim.

Ben şey olarak düşündüm daha önce oynamadığım exclusive oyunlardan başliyacağım Uncharted God of War hepsini bitireceğim daha sonra 600-700TL olan oyunları satın almaya başliyacağım sanırım aylık oyuna verebiliceğim para ortalama 600TL'dir sizce yeterli mi?
 
5 yıl PS4 kullandım. Geçenlerde satıp PC dizdim fakat konsol alışkanlığı yüzünden tekrar yeni nesil konsollara dönmeyi düşünüyorum. Ps5 almayı düşünüyordum fakat oyun fiyatları beni XBOX'a iten en büyük etken. Ben de kararsızım.
 
PlayStation 5 ve Xbox Series X'in tam olarak donanımsal farkı nedir yani insanlar arada büyük farklar var falan demiş fakat ben oyun oynarken bana yansıyan ne olacak?
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Sanırsam farkı 5 6 yıl hissedemez kimse. 5 6 yıl sonra çok ağır bir oyun çıktığında donanım olarak Xbox daha güçlü. Orada farkı görünür. Hatta 5 6 yıldan bile fazladır. Yeni nesil çıkmaya yakın ancak hissedilir. X boxla PS arasındaki en önemli fark Game pas. Bu çok önemli. Konsolcu olsam kesinlikle bu platformda oynardım. Aylık 50 TL sanırım. İstediğin oyunu oyna. PS5 oyunları 700TL'den başlıyormuş. 10 gün içinde bitirdin oyunu eee ne yapacaksın. 700 daha ver yeni oyun al. Playstationcu tayfa iPhonecu tayfa gibi şaşmıyor çoğu konsoldan. Ama bu çoğuda bu kadar para verip kendini kısıtlıyor. Konsolu varsa çatır çatır oynaması gerekir insanın. 10 oyun alsan cihazın fiyatı ediyor. Yazık günah. Göz göre göre insanı ikmektir bu.
PlayStation'u hediye alsa günümüzdeki genel bir insan oyun alamacağı için oyun oynayamaz. He maç oynar GTA oynar. Nereye kadar. Cihazın verdiği bundan fazlası bunu alman gerek. Şahsen ben asgari ücretin bir tık üstü maaş alıyorum. Asla PS oyununa para veremem. Çünkü para yok o kadar. Ama Game pas aylık 50 veya 100 olsun. Telefon faturası gibi Netflix gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı