PlayStation 5 vs Xbox series X

1 - Geriye dönük uyumluluk
PlayStation: Geriye dönük uyumluluk sadece PS4 ve PS4 Pro için geçerli olduğunu söyledi. (Diğer konsolları için hiçbir bilgi verilmedi.)
Xbox: Geriye dönük uyumluluk Xbox 360 ve Xbox One konsolları için geçerli olacağını söyledi. (Oyun kütüphanesi için tıklayın.)
bu karşılaştırmada Xbox puan alıyor.
Xbox 1 - 0 PlayStation

2 - Exclusive oyunlar
Sony'nin çok güzel exclusive oyunları var. Evet ama sen exclusive dediğin oyunları seviyor musun? Örnek vermek gerekirse "Ghost of Tsushima" ve bunun gibi niceleri herkese hitap etmez ve bilim kurgu oynamayı seven kişi Xbox'a yönelir. (Halo, gears of war)
halo'yu PC'de de oynarsın, gears of War'u PC'de de oynarsın. Tamam GoW'u PC'de oynarsın ama PC'de sadece birinci oyun, dördüncü oyun ve beşinci oyun var. Birinci oyunu bitirdikten sonra ikinci oyunu ve üçüncü oyunu sadece Xbox'ta oynayabilirsin. Nasıl oynayacaksın?
bu karşılaştırmada iki tarafta puan alıyor.
Xbox 2 - 1 PlayStation

3 - Müşteri memnuniyeti
Sony: Türkçe alt yazı desteğini ve türkçe seslendirmeyi getirdi.
Xbox: Geriye dönük uyumluluk, Smart delivery, klavye ve mouse desteğini getirdi.
bu karşılaştırmada iki tarafta puan alıyor.
Xbox 3 - 2 PlayStation

4 - Arayüz ve kullanım
PlayStation: Arayüzü daha basit ve kullanışlı.
Xbox: Dağınık ve kullanılması için biraz zaman gerektiren bir arayüze sahip.
bu karşılaştırmada PlayStation puan alıyor.
Xbox 3 - 3 PlayStation

5 - Donanım
dd.PNG

bu karşılaştırmada Xbox puan alıyor.
Xbox 4 - 3 PlayStation

Konuyu tarafsız bir şekilde hazırladım. Bir yanlışım veya eksiğim varsa bildirirseniz mutlu olurum.

Tercihinizi hangi konsoldan yana kullanacaksınız?

Sen iyi misin? Umarım anlama konusunda bir sıkıntın yoktur.
Göster bakalım konsol vergilerinin azalacağına dair kaynakları.
Xbox'ın 3 konsolu var diye PS5 mi alınır? O zaman RTX'in 3 kartı var diye GTX alalım. Bu mudur hocam?

Ülkeni önemsemedikleri için VPN kullanabilirsin PS Now'da kim bilir kaç ping alacaksın...

"0.3 GHz ve 2 teraflop için o kadar exclusive oyunları kaçırmam diğerlerine bir şey bile diyememişsin."
Hangilerine bir şey diyemedim? Haptic feedback için mi diyorsun? Bilmediğim şey için yorum yapma taraftarı değilim. Aynı şeyleri tekrar eden sensin.

"Xbox series X'te olan bir oyun Xbox 360'a gelirse FPS faciası yaşanabilir." Ciddi ciddi böyle düşünüyorsan bir doktora gözükmeni öneriyorum. Umarım Xbox series X'te ki oyunların Xbox 360'a geleceğini düşünmüyorsundur. Sizi artık ciddiye almayı düşünmüyoruz.

Batırdın şimdi sıvamaya çalışıyorsun...

Senden izin almam mı gerekiyor?

Şu tarzda yapılmış yorumları gördükçe mutlu oluyorum.

Sizde donanımdan başka bir şeylere bir şey diyememişsiniz o yüzden hepsine cevap vermedim.
Ayrıca siz dediniz Xbox series X'teki oyunlar Xbox 360'a gelecek diye burada döneklik yapmayın.

Pardon Xbox 360 katalogu Xbox series X'te olacakmış yanlış anlamışım ama size şöyle söyleyeyim PlayStation 3'teki ve Xbox 360'taki oyunları pek takan yok ki o oyunları kaldırmayacak PC patatestir.
PS5'te Batman Arkham Origins oynamak saçma olur.

Sizde donanımdan başka bir şeylere bir şey diyememişsiniz o yüzden hepsine cevap vermedim.
Donanımdan başka bir şey demedim mi? Okuduğunuzu anlayabiliyor musunuz?

Geriye Dönük Uyumluluk, Smart Delivery, Xbox Game Pass, Quick Resume, Çarpraz Platform, Play Anywhere ve son olarak EA Access Desteği donanıma mı giriyor?
Donanım
PlayStation 5Xbox Series X
İşlemciAMD Zen 2 (3.5 GHz, sekiz çekirdek)AMD Zen 2 (3.8 GHz, sekiz çekirdek)
GPUAMD rDNA 2 (10.28 teraflop, 36 CU)AMD rDNA 2 (12 teraflop, 52 CU)
Bellek16 GB GDDR616 GB GDDR6
Bant Genişliği448 GB/s561 GB/s
Depolama825 GB (NVMe SSD)
5.5 GB/s
1 TB (NVMe SSD)
2.4 GB/s (ham)
Optik Sürücü4K Ultra HD Blu-ray4K Ultra HD Blu-ray
4K DesteğiVarVar
8K DesteğiVarVar
HDR DesteğiVarVar
Portlar?3 USB-A 3.0 – HDMI
Ses çıkışı – Özel bellek yuvası

Geriye Dönük Uyumluluk
Xbox, Xbox 360 ve Xbox One'ın neredeyse tüm kataloğunun kullanılabileceği Xbox Series X lehine bir başka nokta olacak. Ve sadece diskleri doğrudan Xbox One X ile olduğu gibi yerleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda konsol bir oyunu saniyede daha fazla karede veya daha yüksek çözünürlükte çalıştırabilecek bir doku veya öğe paketi olup olmadığını algılayacak. Desteklenen oyunları görmek için tıklayın.

Smart Delivery
Smart Delivery, Xbox One oyunlarınızı ücret ödemeden Xbox Series X’te oynamanıza olanak sağlayacak.
  • Assassin’s Creed Valhalla (Ubisoft)
  • Call of the Sea (Raw Fury)
  • Chorus (Deep Silver)
  • Cyberpunk 2077 (CD Projekt RED)
  • Destiny 2 (Bungie)
  • DiRT 5 (Codemasters)
  • Gears 5 (Microsoft)
  • Halo Infinite (Microsoft)
  • Metal: Hellslinger (Funcom)
  • Scarlet Nexus (Bandai Namco)
  • Second Extinction (Systemic Reaction)
  • The Ascent (Circle Entertainment)
  • Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 (Paradox Interactive)
  • Yakuza: Like a Dragon (Sega)
Not: Listede bulunan oyunların sayısı artmaya devam edecek.
Smart Delivery ile Kayıtlarınız Kaybolmayacak!
Bu oyunları Xbox Series X konsolunun çıkışından önce satın aldıysanız Smart Delivery desteğiyle yeni konsola aktarabileceksiniz. Oyunda aldığınız kaydınıza, kaldığınız yerden oynamaya devam edebileceksiniz.

Xbox Game Pass
Çok düşük bir aylık fiyata Xbox Live Gold ve 100'den fazla yüksek kaliteli konsol ve bilgisayar oyunu avantajlarından yararlanın. Sürekli eklenen oyunlarla, oynamak için her zaman yeni bir oyununuz olur. Her tarzdan çeşitli oyunlar arasında herkese göre bir oyun mevcut. Özel üye fırsatları ve indirimlerin keyfini çıkarın. Ayrıca oyun içi içerikler, tüketilebilir ürünler ve iş ortağı teklifleri gibi avantajlardan yararlanın. En gelişmiş çok oyunculu ağda arkadaşlarınızla birlikte oynayın ve bir sonraki favori oyununuzu keşfedin.

EA Access Desteği
Electronic Arts oyunlarını Xbox'ta yayımlanmadan önce oynayın!
Aylık sadece 12 TL ödeyerek veya 65 TL karşılığında yıllık üyelikle Electronic Arts oyunlarını hem yayımlanmadan günler önce denemenizi hem de EA SPORTS™ FIFA 20, Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville™ ve diğer harika oyunlardan oluşan kütüphanemize adım atmanızı sağlar.

Electronic Arts dijital alışverişlerinde %10 indirim
Microsoft Store'u ziyaret ederek ve özel EA Access indirimlerinize göz atarak koleksiyonunuzu fazla para harcamaya gerek duymadan genişletin. Dijital ön siparişler, tam sürüm oyun indirmeleri, Season Pass'ler ve DLC'ler için %10 fiyat indirimi.

Klavye ve Mouse Desteği
Siz de USB çıkışı olan klavye ve farenizin Xbox One cihazlarınızın USB girişlerine bağlayarak klavye&fare ikilisi ile oyun oynayabilirsiniz.
  • ATLAS
  • Bomber Crew
  • Call of Duty: Modern Warfare
  • Children Of Morta
  • DayZ
  • Deep Rock Galactic
  • Fortnite
  • Gears Of War 5
  • Gears Tactics
  • Metro Exodus
  • Microsoft Flight Simulator
  • Minecraft
  • Minion Masters
  • Moonlighter
  • Paladins
  • Roblox
  • Sea Of Thieves
  • SMITE
  • Sniper Elite V2 Remastered
  • Strange Brigade
  • Surviving Mars
  • The Sims 4
  • They Are Billions
  • Vigor
  • Warface
  • Warframe
  • Wargroove
  • Warhammer: Vermintide 2
  • War Thunder
  • X-Morph Defence
Not: Listede bulunan oyunların sayısı artmaya devam edecek.

Quick Resume
Xbox Series X'in sunduğu teknik olanaklar ve yenilikçi Xbox Velocity Architecture tarafından desteklenen yeni bir özellik olan Hızlı Devam Etme, oyunculara oyunlar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapma ve en son bıraktıkları yerden anında devam etme olanağı sunuyor.

Exclusive Oyunlar
Sony exclusive konusunda daha başarılıdır. Aksini iddia eden ağır Xbox fanıdır.
Xbox exclusive oyun yapmıyor.

Büyük bir eksik gibi gözüksede "game pass ve geriye dönük uyumluluğa sahip olan oyunlar" bu açığı bir nebze de olsa kapayacaktır.

Çarpraz Platform ve Play Anywhere
Bir Xbox Play Anywhere dijital oyunu alın ve herhangi bir ek ücret ödemeden Xbox konsolu ve Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarda oynayın.
Tüm kayıtlarınız, oyun eklentileriniz ve başarılarınız sizinle birlikte kaldığından başka bir Xbox konsolu ya da Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarda kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Donanımdan başka bir şey demedim mi? Okuduğunuzu anlayabiliyor musunuz?
donanım
PlayStation 5Xbox Series X
İşlemciAMD Zen 2 (3.5 GHz, sekiz çekirdek)AMD Zen 2 (3.8 GHz, sekiz çekirdek)
GPUAMD rDNA 2 (10.28 teraflop, 36 CU)AMD rDNA 2 (12 teraflop, 52 CU)
Bellek16 GB GDDR616 GB GDDR6
Bant Genişliği448 GB/s561 GB/s
Depolama825 GB (NVMe SSD)
5.5 GB/s
1 TB (NVMe SSD)
2.4 GB/s (ham)
Optik Sürücü4K Ultra HD Blu-ray4K Ultra HD Blu-ray
4K DesteğiVarVar
8K DesteğiVarVar
HDR DesteğiVarVar
Portlar?3 USB-A 3.0 – HDMI.
Ses çıkışı – Özel bellek yuvası

geriye dönük uyumluluk
Xbox, Xbox 360 ve Xbox One'ın neredeyse tüm kataloğunun kullanılabileceği Xbox series X lehine bir başka nokta olacak. Ve sadece diskleri doğrudan Xbox One X ile olduğu gibi yerleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda konsol bir oyunu saniyede daha fazla karede veya daha yüksek çözünürlükte çalıştırabilecek bir doku veya öğe paketi olup olmadığını algılayacak. Desteklenen oyunları görmek için tıklayın.

Smart delivery
Smart delivery, Xbox One oyunlarınızı ücret ödemeden Xbox series X’te oynamanıza olanak sağlayacak.
  • Assassin’s Creed valhalla (Ubisoft)
  • Call of the sea (RAW Fury)
  • Chorus (Deep Silver)
  • Cyberpunk 2077 (CD projekt Red)
  • Destiny 2 (bungie)
  • Dirt 5 (codemasters)
  • Gears 5 (Microsoft)
  • Halo ınfinite (Microsoft)
  • Metal: Hellslinger (funcom)
  • Scarlet nexus (bandai namco)
  • Second extinction (systemic reaction)
  • The ascent (circle entertainment)
  • Vampire: The masquerade – bloodlines 2 (paradox ınteractive)
  • Yakuza: Like a Dragon (sega)
not: Listede bulunan oyunların sayısı artmaya devam edecek.
Smart delivery ile kayıtlarınız kaybolmayacak!
Bu oyunları Xbox series X konsolunun çıkışından önce satın aldıysanız Smart delivery desteğiyle yeni konsola aktarabileceksiniz. Oyunda aldığınız kaydınıza, kaldığınız yerden oynamaya devam edebileceksiniz.

Xbox Game Pass
Çok düşük bir aylık fiyata Xbox Live Gold ve 100'den fazla yüksek kaliteli konsol ve bilgisayar oyunu avantajlarından yararlanın. Sürekli eklenen oyunlarla, oynamak için her zaman yeni bir oyununuz olur. Her tarzdan çeşitli oyunlar arasında herkese göre bir oyun mevcut. özel üye fırsatları ve indirimlerin keyfini çıkarın. Ayrıca oyun içi içerikler, tüketilebilir ürünler ve iş ortağı teklifleri gibi avantajlardan yararlanın. En gelişmiş çok oyunculu ağda arkadaşlarınızla birlikte oynayın ve bir sonraki favori oyununuzu keşfedin.

EA Access desteği
electronic arts oyunlarını Xbox'ta yayımlanmadan önce oynayın!
Aylık sadece 12 TL ödeyerek veya 65 TL karşılığında yıllık üyelikle electronic arts oyunlarını hem yayımlanmadan günler önce denemenizi hem de EA sports™ FIFA 20, plants vs. zombies: Battle for neighborville™ ve diğer harika oyunlardan oluşan kütüphanemize adım atmanızı sağlar.

electronic arts dijital alışverişlerinde %10 indirim
Microsoft Store'u ziyaret ederek ve özel EA Access indirimlerinize göz atarak koleksiyonunuzu fazla para harcamaya gerek duymadan genişletin. Dijital ön siparişler, tam sürüm oyun indirmeleri, season Pass'ler ve DLC'ler için %10 fiyat indirimi.

klavye ve mouse desteği
Siz de USB çıkışı olan klavye ve farenizin Xbox One cihazlarınızın USB girişlerine bağlayarak klavye&fare ikilisi ile oyun oynayabilirsiniz.
  • Atlas.
  • Bomber Crew.
  • Call of Duty: Modern Warfare.
  • Children of morta.
  • DayZ.
  • Deep rock galactic.
  • Fortnite.
  • Gears of war 5.
  • Gears tactics.
  • Metro Exodus.
  • Microsoft Flight Simulator.
  • Minecraft.
  • Minion masters.
  • Moonlighter.
  • Paladins.
  • Roblox.
  • Sea of Thieves.
  • Smıte.
  • Sniper Elite V2 Remastered.
  • Strange brigade.
  • Surviving mars.
  • The Sims 4.
  • They are billions.
  • Vigor.
  • Warface.
  • Warframe.
  • Wargroove.
  • Warhammer: Vermintide 2.
  • War thunder.
  • X-morph defence.
not: Listede bulunan oyunların sayısı artmaya devam edecek.

quick resume
Xbox series X'in sunduğu teknik olanaklar ve yenilikçi Xbox velocity architecture tarafından desteklenen yeni bir özellik olan hızlı devam etme, oyunculara oyunlar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapma ve en son bıraktıkları yerden anında devam etme olanağı sunuyor.

exclusive oyunlar
Sony exclusive konusunda daha başarılıdır. Aksini iddia eden ağır Xbox fanıdır.
Xbox exclusive oyun yapmıyor.

Büyük bir eksik gibi gözükse de "Game Pass ve geriye dönük uyumluluğa sahip olan oyunlar" bu açığı bir nebze de olsa kapayacaktır.

çarpraz platform ve play anywhere
Bir Xbox play anywhere dijital oyunu alın ve herhangi bir ek ücret ödemeden Xbox konsolu ve Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarda oynayın.
Tüm kayıtlarınız, oyun eklentileriniz ve başarılarınız sizinle birlikte kaldığından başka bir Xbox konsolu ya da Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarda kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Donanımdan başka bir şey demediniz demiyorum.Ayrıca donanım ve Xbox 360'a da uyumluluktan başka pek bir övüncek yanınız yok ayrıca PS5 SSD'si Xbox series X'ten 2 kat hızlı.

Yahu bunu sen demedin mi? PS'nin SSD'si donanıma girmiyor mu? SSD5 diyelim o zaman, sonuçta başka bir şey sunmuyor.

Geriye Dönük Uyumluluk, Smart Delivery, Xbox Game Pass, Quick Resume, Çarpraz Platform, Play Anywhere ve son olarak EA Access Desteği bunlar övünülecek şeyler değil mi?

Sen iyi misin? Umarım anlama konusunda bir sıkıntın yoktur.
Göster bakalım konsol vergilerinin azalacağına dair kaynakları.
Xbox'ın 3 konsolu var diye PS5 mi alınır? O zaman RTX'in 3 kartı var diye GTX alalım. Bu mudur hocam?

Ülkeni önemsemedikleri için VPN kullanabilirsin PS Now'da kim bilir kaç ping alacaksın...

"0.3 GHz ve 2 teraflop için o kadar exclusive oyunları kaçırmam diğerlerine bir şey bile diyememişsin."
Hangilerine bir şey diyemedim? Haptic feedback için mi diyorsun? Bilmediğim şey için yorum yapma taraftarı değilim. Aynı şeyleri tekrar eden sensin.

"Xbox series X'te olan bir oyun Xbox 360'a gelirse FPS faciası yaşanabilir." Ciddi ciddi böyle düşünüyorsan bir doktora gözükmeni öneriyorum. Umarım Xbox series X'te ki oyunların Xbox 360'a geleceğini düşünmüyorsundur. Sizi artık ciddiye almayı düşünmüyoruz.

Batırdın şimdi sıvamaya çalışıyorsun...

Senden izin almam mı gerekiyor?

Şu tarzda yapılmış yorumları gördükçe mutlu oluyorum.

İlla Online oyunlar oynuyacaksın diye bir şey yok internetin eğer iyise bu çok sorun teşkil etmez.

1- Bu tür sitelerde genelde doğru doğum tarihi girilmiyor...Senin benden küçük olduğun ne malum?
2-Vergilerin azalcağına dair kaç adet kaynak göstereyim.
3-Xbox'ın 3 konsolu var ama PS5'

Burada PS5 kendini kanıtladığını söylüyorum daha güçlü olduğunu değil ayrıca 0.3 GHz ve 2 teraflop için Xbox alınmaz Gamepass konusuna gelirsek VPN ile gidin PS Now alın.

14 yaşında olduğunu nereden bileceğim?
Xbox series X'te olan bir oyun Xbox 360'a gelirse FPS faciası yaşanabilir.
0.3 GHz ve 2 teraflop için o kadar exclusive oyunları kaçırmam diğerlerine bir şey bile diyememişsin.

O köşenizde ağlayın deyince bir şey olmuyor. Fanboy fanboyu koruyor kolluyor.

Vergiyi resmi sayfasından okudum çünkü Türkiye'de yaşamıyorum ve web siteleri hakkında çokda fikrim yok ve aralık'ta bitecek yazdığını gördüm vergiler aralık'ta bitecekmiş.
Yahu bunu sen demedin mi? Ps'nin SSD'si donanıma girmiyor mu? SSD5 diyelim o zaman, sonuçta başka bir şey sunmuyor.

Geriye dönük uyumluluk, Smart delivery, Xbox Game Pass, quick resume, çarpraz platform, play anywhere ve son olarak EA Access desteği bunlar övünülecek şeyler değil mi?

Donanımının iyi olması iyi bir oyun konsolu olduğu anlamına gelmez.

Vergiyi resmi sayfasından okudum çünkü Türkiye'de yaşamıyorum ve web siteleri hakkında çokda fikrim yok ve aralık'ta bitecek yazdığını gördüm vergiler aralık'ta bitecekmiş.

Donanımının iyi olması iyi bir oyun konsolu olduğu anlamına gelmez.
Geriye dönük uyumluluk, Smart delivery, Xbox Game Pass, quick resume, çarpraz platform, play anywhere ve son olarak EA Access desteği diyorum siz hala donanım diyorsunuz...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı