Emir Kuzkaya
Hectopat
Daha fazla
Çok teşekkür ederim. Yani SSD'de bir problem bulunmuyor. Çok basit bir cevabı varmış ama cahillikten bilemedim sayenizde öğrenmiş oldum. Peki rica etsem yazmış olduğum aygıtlara uygun ve bahsettiğiniz pcle 4.0 özelliğine sahip bir anakart önerebilme imkanınız var mı?
B550m a pro aldım fakat işlemcime uygun olmadığı için iptal talebi gönderdim şu an.B550M Pro VDH 800 TL gibi fiyatlara bulunabiliyor, önerimdir. Ama eğer ki 1000 TL altına B550-A Pro gibi bir anakart bulursanız 1200TL gibi fiyatlara Tomahawk, Gaming Plus, gibi modeller bulursanız onlarda iyi bir tercih olacaktır.
Daha gelmedi yeni sipariş verdim fakat msi b550m anakartlar Ryzen 3000 ve 5000 serisi destekliyormuş sadece o yüzdenUyumludur neden öyle düşündün, hız testi kaç çıkıyor?
B550M A Pro aldım fakat işlemcime uygun olmadığı için iptal talebi gönderdim şu an.
B550M A Pro aldım fakat işlemcime uygun olmadığı için iptal talebi gönderdim şu an.
Daha gelmedi yeni sipariş verdim fakat MSI B550M anakartlar Ryzen 3000 ve 5000 serisi destekliyormuş sadece o yüzden.
B550m a pro aldım fakat işlemcime uygun olmadığı için iptal talebi gönderdim şu an.
Onların pcle 4 ssd desteği var mı bir araştırayımEvet sanıyorum bazı modeller dışında öyleymiş yanlış bilgilendirme için özür dilerim ben işlemcinize dikkat etmemiştim. İyi bir B450 almanız önerim olacak TUF gibi bir seri olabilir.
sen ciddi olamazsınnnnBoşuna iptal etmişsin o uyum sorunu yalnızca kağıt üzerinde yazıyor. Ben B550-A PRO'ya 1500X taktığım gibi çalıştırmıştım hatta kullanmıştım. B550 anakartlarda Ryzen 1000/2000 serisi kullanan sayısız kişi var ve hata yaşayan kişi neredeyse hiç duymadım.
Eki Görüntüle 1226109
B550 anakartta Ryzen 1500X çalıştırmak
Anakartım bugün teslim edildi ben de kurulumu yaptım, BIOS'u son haline güncelleyip Smart Access Memory açtım. Bazı ufak tefek testler yaptım ve sonuç başarılı. Daha önceki konularımda konuştuğum kişilerden bazılarını etiketliyorum eğer bir soruları olursa. @yener999 @MisakiTarowww.technopat.net Ryzen 1500X ve B550-A Pro Overclock Testi
1500X'in stok hızı 3.5Ghz, CPB açıkken çıktığı hız 3.6Ghz. Fakat CPB ile yaşanan voltaj dalgalanmaları ve dengesiz sıcaklıklar fazlaca dikkatimi çekti ben de kapatıp 3.7Ghz'de kendi voltajımı verip test yapmaya başladım. Ryzen Master üzerinden voltajı 1,2375 ve 1,24375 yaptığımda AIDA64 testinde...www.technopat.net Ryzen 1500X + B550 + 5500 XT AMD Smart Access Memory Testi
Evet B550 anakartta Ryzen 1500X'in çalışmaması gerekiyor, hatta bu 3'lü ile Smart Access Memory açmak imkansız gibi ama yaptığım bazı testlerde Smart Access Memory (ReSize BAR) aktif olduğunu ve bazı farklar yarattığını gördüm. Testi Shadow of The Tomb Raider ve Borderlands 3'ün benchmark...www.technopat.net
Çok teşekkür ederim. İptal edilinci geri alacağım. Ram ve ssd konusunda model uymasa bile vaat ettiği hızları sunar umarım. Ben bios güncellemesiyle falan düzeltirler ortada kalırım diye korktum.@scintilla al gitsin çalışmazsa sorumluluk benim. Ben 1500X'e almadan önce kaç tane yabancı platformda gezdim, tavsiye aldım sonuç başarılı oldu.
İşlemci öyle olsa da olur ekran kartı, ssd ve ram hızlarım artsın yeterli benim için ram 3600 mhzye e çıkacak ssd de 1700 den nereye çıkarsa razıyım artık@scintilla yalnız şu aklında bulunsun NVMe PCIe 4.0 hızına Ryzen 1600 ile çıkmayacak çünkü tamamen PCIe 3.0 bir işlemci. Ne zaman tüm parçalar PCIe 4.0 destekli olur o zaman bu hıza erişebilirsin. Burada temelini atıyoruz anakart ve SSD hazır olmuş olacak, Ryzen 3000/5000 serisi bir işlemciye geçersen de tüm sistem PCIe 4.0 performansını kullanıyor olur.
Pardon şimdi anladım dediğini sanırım hızlar sabit kalacak değil miİşlemci öyle olsa da olur ekran kartı, ssd ve ram hızlarım artsın yeterli benim için ram 3600 mhzye e çıkacak ssd de 1700 den nereye çıkarsa razıyım artıkekran kartımın performansının da artacağını düşünüyorum