Polis rozeti göstermek yabancılardan mı bize geçti?

Akali Ablanız

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bugün akrabamla birlikte televizyondan hekimoğlu dizisini izliyorduk bir tane polis hastanedeki hastaya polis olduğunu kanıtlamak için cüzdanındaki polis rozetinin çıkardı. Yanımdaki akramabamda bana polis rozeti çıkaramanın gavur icadı olduğunu söyledi. Acaba bu doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün akrabamla birlikte televizyondan hekimoğlu dizisini izliyorduk bir tane polis hastanedeki hastaya polis olduğunu kanıtlamak için cüzdanındaki polis rozetinin çıkardı. Yanımdaki akramabamda bana polis rozeti çıkaramanın gavur icadı olduğunu söyledi. Acaba bu doğru mu?
Yaptırırım demirden polis rozeti, bakın ben polisim. O işler öyle değil.

O bölümü hatırlıyorum. O polis ilk önce hasta olarak gelmişti ve başrol takmamıştı.

Bu dediğiniz bakış açısına göre değişir.

Neredeyse kimse bahse konu rozeti kullanmıyor, özellikle o filmlerdeki gibi olanlardan. Bir cüzdan verilir, o cüzdana rozet işlenmiştir. Cüzdan içerisinde de her polise verilen(?) kimlik bulunur. Gösterilen de kimliktir aslında, rozet değil.

Bir süre önce bildiğim kadarıyla böyleydi, değişmiş de olabilir. Bilemiyorum.

Artık hiçbir polis rozet kullanmaz çok, çok eski zamanlarda kullanıyordu ve hiçbir poliste bulamazsınız. Eğer biri polis olduğunu kanıtlamak istiyorsa polis kimliği göstermesi gerekli.

Konudan bağımsız ama; sokakta Polis rozeti gösterene ben de gizli FBI ajanıyım diyerek ciddiye almıyorum, çünkü 5 ₺'ye satılan bir süs eşyası bu. Tabi bunu sadece sivil ve yaklaşımından polis olup olmadığını anladıklarıma yapıyorum. Gerçek polisler de zaten genelde direkt kimliğini gösteriyor, artık rozet gösterene hiç rastlamıyorum.

Akraban da dalga geçiyor seninle veya böyle bir durum yaşanmadı sen kafanda kurdun :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı