Polonya'da üniversite okunur mu?

Hocam siz yani üniversitenin bir kısmını veya tamamını yurt dışında mı okudunuz mesela önümüzdeki sene üniversiteye gideceğim istediğim bölüm ile alakalı yurt dışında okuyabiliyor muyum gereken şartlar ne oluyor.

Varşova ben seneye lodza taşınmak çok istiyorum ) Kiralar buraya göre baya ucuzmuş diye duydum. Siz neye ne ödüyorsunuz hocam paylaşmak isterseniz? Şehir nasıl ulaşım nasıl?
Okul yurdunda kalıyorum aylık 630 zloty bence çok ucuz. Kirada kalan arkadaşım yok ama ben de ucuz olduğunu duydum. Ulaşım da 20 dakikası 2.20 zloty

Lodz diğer şehirlere nazaran bir tık daha sakin. Kafa dinlemelik bir şehir bence. Wroclaw, Varşova falan daha gürültülü, daha canlı.

Hangi okulda okuyorsunuz hocam?

Merhaba şu anda 2 yıllık bölümde okuyorum 3.54 Genel Not Ortalamam var. Bölümü 2 3 haftaya bitiriyorum. DGS ile 4 yıllığa geçiş yapacağım.

Polonya'ya giden arkadaşlar bu serüven nasıl başlıyor? Herhangi bir guide tarzı bir kaynak var mı?

Siz nasıl gittiniz eğer paylaşmak isterseniz memnun olurum.

Burada ilk senem, liseden mezun olduğum gibi buraya başvurdum. Süreç bahsettiğim gibi geçti. İstediğiniz bölüm var mı diye kontrol etmek için üniversitelerin sayfalarına bakabilirsiniz. Eğer gelip doğru dürüst bir eğitim almak istiyorsanız devlet üniversitelerine girmenizi tavsiye ederim. Şartlar benim okulum için lise diploması, varsa IELTS belgeniz yoksa okulun kendi yaptığı basit bir ingilizce sınavına girmekti, tabii ücretini de ödemeniz gerek benim gibi özel okulda okuyacaksanız. Okuldan kabul alırsanız okul size vize için gerekli evrakları sunacaktır. Vize alma kısmı da size kalmış, vizeyle uğraşmanızı hele ki Polonya için hiç tavsiye etmem ama başka çareniz yoksa işi bilen birine mutlaka danışın. Eğer ki yeşil pasaportunuz varsa doğrudan gelip oturuma başvurmanız en sağlıklısı.

Polonya'dan ziyade Almanya'da CS okuyan bir arkadaşım var, yks'de bilgisayar muh. kazanmıştı Almanya'ya ücretsiz okumaya gitti. Sanırım okumak istediğiniz bölümü yksde kazanmanız yetiyor, tabii ingilizce şudur budur onlara girmiyorum. Süreci tam bilmiyorum ama merak ediyorsanız daha detaylı sorarım veya bilen arkadaşlar yazabilir.

Çok güzel gerçekten. Seneye büyük ihtimalle taşınacağım, kiralar da benim baktığım kadarıyla buraya kıyasla çok uygun. Vizja'da okuyorum, bu taşınırım ederim rahatlığı da ordan geliyor zaten hocam Siz nerde okuyorsunuz?

Son düzenleme:
oyune ne oldu?

University of Lodz'da okuyorum hocam. Taşınırsanız haberim olsun bi' çay kahve içeriz

Vallahi ispanya güzel latinler var onlar da güzel havası suyu da güzel üniversiteye 10dk mesafede deniz var.ispanyolcam b1 b2 arası kıvamda sınava girdim b2 gerekli sonucu bekliyorum olmazsa tekrar gircem diğer ay yoksa bi sene daha hazırlık

Bu yıl bende gitmeyi düşünüyorum kral yeşil pasaportum var. Okul fiyatı ne kadar ve başvuruları nasıl hallettin nasıl bir süreçten geçtin kısaca anlatabilir misin?

Bu yıl bende gitmeyi düşünüyorum kral yeşil pasaportum var. Okul fiyatı ne kadar ve başvuruları nasıl hallettin nasıl bir süreçten geçtin kısaca anlatabilir misin?
Selamlar benim okuduğum bölüm yıllık 3000 euro civarıydı, okuldan ve bölümden bölüme değişiklik gösteriyor. Okulun sitesinden online başvurdum. Lise transkripti (orjinali ve yeminli tercümanla ingilizceye çevrilmiş hali), lise diplomam ve varsa IELTS belgesi eğer yoksa da okulun kendi yaptığı online ingilizce sınavına girmemi istediler. Bu kısmı geçtikten sonra da okulun parasını yatırmanız gerekiyor. Onun dışında belgeler için yüksek ihtimalle apostil isteyebilirler onu da bölgenize bakan kaymakam/valilikten bastırabilirsiniz. Zaten okul sizden ne istediğini başvuru sürecine girdiğinizde kendi açıklıyor. Çevremde çoğu kişi buraya ajansla gelmiş ama kendi yapabileceğiniz bir iş, ben öyle yaptım en azından.

Başvurunuz onaylandıktan sonra okul size kabul mektubu gönderecektir. (Sanaldan almanız yeterlidir vizeye başvurmayacaksınız.) Gelmeden önce kalacağınız yeri mutlaka ayarlayın. Havaalanına indiğinizde somurtkan bir pasaport memuru size sorular sorabilir. Oturuma başvuracağınızdan bahsetmeyin, yanlış anlaşılabilir. Hatta ilk aklım olsa uyduruk bir yerden 2 günlük oda satın alırdım, çünkü 4 aylık bir kira kontratı göstersek de ayrı sıkıntı Genelde direkt geçersiniz ama benim gibi şanssızsanız başınıza gelebilir.

Ülkeye giriş yaptıktan sonra bir avukat aracılığıyla oturuma başvurmak için en fazla 3 ay süreniz olur. Yoğunluğa bağlı olarak randevu bulma sorunu yaşayabilirsiniz, bunun için geldikten maksimum 2-3 hafta sonra başvurmanızı tavsiye ederim. Bir diğer sebep erken başvurmanızda fayda var çünkü oturuma başvurduktan sonra sonuçlanmadan ülkeden çıktığınız durumda başvurunuz yanar. Sonuçlanması 5-6 ay kadar sürebilir. Eğer bu aşamaya gelirseniz bana söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…