Pop! OS vs Zorin OS vs Endeavour OS

Stabilite konusunda haklısınız Arch'da bazen çok saçma sapan bir yerden hata çıkıp 2 saat uğraştırabiliyor, açıp vim/nano ile uğraşmak istemiyorsanız Ubuntu tabanlı gidin. Arch da şu ana kadar denk geldiğim tek güncelleme kaynaklı sorun grubun çökmesiydi. Ama Arch'ın kullanıcısı çok olduğu için hemen İngilizce forumlarda çözümünü bulmuştum. Gene de haftada bir veya 3-4 günde bir güncelleme yapmak iyi oluyor şu an Linux kullanmıyorum CS2 native seviyesinde çalışmıyor diye. Geçersem gene Arch'a geçerim açıkçası.

CS2'yi de açıkçası Linux'da kurmak istiyordum. Linuxds neden çalışmıyor peki ne gibi sorunlar çıkardı.

Pop!_OS, System76 cihazları için geliştirilir/optimize edilir. (Pop!_OS, System76 adlı bilgisayar üreten ve satan bir şirkete ait. Kendi bilgisayarlarında Pop!_OS varsayılan geliyor.) Bir System76 bilgisayarına sahip olmadığın için NVIDIA sürücüsü dışında Pop!_OS'in sana yararı olmayacak. Cosmic masaüstü hoş değil bence.

Zorin'in ücretli sürümü bağış sürü müdür? Bağış yapmak isteyenler için elleri boş kalmasın diye 3-4 tane daha fazla tema olan Pro sürümünü yaptılar. Yani Pro sürümü bağış yapan kişilere bir hediye. Normal sürümden tek farkı 3-4 tane daha fazla tema olması.

Stabillik arıyorum diyorsun. Arch tabanı diğer karşılaştırdıklarına göre stabil değildir.

Benim önerim zorin veya saf Ubuntu kullanman.

Saf Ubuntu istemiyorum. Birçok sorun olduğu dile getirilmis eski sürümlere göre daha kötü oldugu internette yaziyordu. Zorin OS da açıkçası hoşuma gitti ChatGPT de kıyaslandığımda özellikle Pop!_OS önerdi sanal makinede kurduğum da pop sorunsuz kuruldu ama zorinde hatalar aldim sanalda her zaman hata vardır ama yine de bilemedim. Ve evet stabil aradığım icin Arch'tan uzak duruyorum. Çünkü benim için yazilimlarimin calismasi önemli. Debian sececektim saf Debian kullanayim dedim ama Debian icinde neredeyse hiç güncelleme almiyor dediler gözümü korkuttu siz ne düşünüyorsunuz fazla geride bırakır mı? Genellikle Pop!_OS konusunda System76 bilgisayarda olsa kuran deneyen çok olmuş ve optimize bir şekilde çalışmış. Zorin hoşuma da gidiyor.

Zorin OS'ya da Linux Mint güzel olacaktır.

Peki hocam bu Zorin OS öneriliyor sizde de Debian kullaniyorsunuz sanirim Debian mi kullanmak mantikli Zorin OS'mu?

Evet hocam üzmez sizleri.

Hocam Yusuf ipek de kurmus biri sormuş baslangic icin onerir misiniz diye önermem demiş tabii 1 kişinin önerip onermemesiyle distrodanda vazgecilmez ama konu Arch olunca da insan biraz tereddüt ediyor. Debian olsaydı şans tanirdim gibi.

CS2'yi de açıkçası Linux'da kurmak istiyordum. Linuxds neden çalışmıyor peki ne gibi sorunlar çıkardı.

Saf Ubuntu istemiyorum. Birçok sorun olduğu dile getirilmis eski sürümlere göre daha kötü oldugu internette yaziyordu. Zorin OS da açıkçası hoşuma gitti ChatGPT de kıyaslandığımda özellikle Pop!_OS önerdi sanal makinede kurduğum da pop sorunsuz kuruldu ama zorinde hatalar aldim sanalda her zaman hata vardır ama yine de bilemedim. Ve evet stabil aradığım icin Arch'tan uzak duruyorum. Çünkü benim için yazilimlarimin calismasi önemli. Debian sececektim saf Debian kullanayim dedim ama Debian icinde neredeyse hiç güncelleme almiyor dediler gözümü korkuttu siz ne düşünüyorsunuz fazla geride bırakır mı? Genellikle Pop!_OS konusunda System76 bilgisayarda olsa kuran deneyen çok olmuş ve optimize bir şekilde çalışmış. Zorin hoşuma da gidiyor.

Peki hocam bu Zorin OS öneriliyor sizde de Debian kullaniyorsunuz sanirim Debian mi kullanmak mantikli Zorin OS'mu?

Hocam Yusuf ipek de kurmus biri sormuş baslangic icin önerir misiniz diye önermem demiş tabii 1 kişinin önerip onermemesiyle distrodanda vazgecilmez ama konu Arch olunca da insan biraz tereddüt ediyor. Debian olsaydı şans tanirdim gibi.

Başlangıç için direk Arch based distro kullanmanızı önermem hocam, Mint Fedora gibi dağıtımlara bakın.

Hocam Yusuf ipek de kurmus biri sormuş baslangic icin onerir misiniz diye önermem demiş tabii 1 kişinin önerip onermemesiyle distrodanda vazgecilmez ama konu Arch olunca da insan biraz tereddüt ediyor. Debian olsaydı şans tanirdim gibi.
Debian trixie çıkana kadar beklemeliyiz debian 12 yeni sistemlerde pek iyi çalışmıyor.

Linux mint ve zorinos daha yeni sistemlerde güzel çalışır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı