Port Açmak Zararlı mıdır?

Mor Fasulye

Kilopat
Yer
Ankara
Port açmak istiyorum ama yararlı mı zararlı mı olduğunu bilmiyorum. Konu ile bilgisi olanlar port açmanın zararlı olup olmadığı, zararlı ise de sonuçlarının neler olabileceğini yazarsa sevinirim.

Kısaca anlatmak gerekirse her program veri paketi yollarken belirli veri yolu portlarını kullanır.
TCP/IP - SMP - FTP - Mail - HTTP gibi gibi çok temel teknolojilerden örnekler verdim. Steam gibi yazılımların bile tüm fonksiyonlarını sorunsuz çalıştırabilmesi için onlarca porta ihtiyacı oluyor.

Bu portlar ise 7/24 açık değil elbette, güvenlik duvarı denilen yazılımlar bu portlardan gelecek saldırılara da önlem almış oluyor aynı zamanda.
Ancak sonradan açılmış bir takım özel portlar, o portu kullanan programa - güvenlik duvarı izni verildiği durumlarda açıklara meydan hazırlayabiliyorlar.
Zaten port veri yollarını ve bu yolları kullanan programları aktif olarak izleyebileceğin yazılımlar da mevcut.

Ancak kişisel kullanıma hitap eden sistemlerde port açtınız diye de saldırıya uğramayı beklemeyin :)Kişisel sistemlerde bu risk neredeyse yok denecek seviyededir. Gündelik kullanıcılar yalnızca neyi indirdiğine ve çalıştırdığına ultra özen göstermelidir. Portlar ile gelecek olan saldırılar bu tip giriş seviyesi kullanıcılara yönelik olmaz açıkçası.

Ben co-op oynamak için kullanıyordum portları. Ama şu 100'lü Ip Ler çıktığından beri para vermeden port açılmıyor. Port programları var ama onlarda da çok gecikme oluyor. Hamachi vb. programlar. Yani demek istediğim birşey olmaz takma kafaya kullanıyorsan devam et.

Arkadaşlar bilgisayarda yapacağınız herhangi bir aktivite, size yoktan zarar vermez.

İşlevsellik meselesi. Bir işlevselliği sağlayan özellik, bir açık oluşturabilir, veya programın işleyişini bozabilir sadece.

Port açmak sadece dışarıdan gelen saldırılara karşı açık verebilir. Ama bu olasılık kişisel bilgisayarlarda yok gibi bir şey. Biri sizin için özel olarak hacker tutmamışsa tabii ki :p

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı