Port nasıl açtırılır?

420957

Hectopat
Merhaba hocalarım.
İstanbul'un en kötü ilçelerinden birinde oturuyorum. Bu lokasyonda boş port bulmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. Bundan 2 ay öncesine kadar Millenicom'dan internet alıyordum. İnternetin yanında kullanmadığım ev telefonu ücretini de aldıklarını fark ettim. Arayıp ev telefonu aboneliğini kapattırmak için fesih başvurusu yaptım. Başvuru yaptıktan 1 hafta gibi bir süre sonra internetim kesildi. Aradığımda yalın internete geçişte aktivasyon sorunu olduğunu ve en kısa zamanda çözeceklerini söylediler. Bir ay geçmesine rağmen internetim gelmedi. Tekrar aradım. Bu sefer yalın internete geçiş yerine yanlışlıkla iptal ettiklerini söylediler. Uğruna aylarca beklediğim portu böylece Millenicom'un hatası yüzünden kaybetmiş oldum. Daha öncelerinde Millenicom'dan aldığım xDSL numarasıyla geçiş yapmak için başka firmaları aradım ama numaranın yanlış veya hatalı olduğunu söylediler. Muhtemelen portu artık kaybettiğim için xDSL numarası hatalı çıkıyor diye tahmin ediyorum.

Şimdi asıl konuya geleyim. Ben Türk Telekom'a nasıl port yaptırtabilirim? Bölgemdeki genel müdürlükle hatta bir tanıdığım vasıtasıyla bizzat müdürün kendisiyle konuştum. Yapamayacaklarını port için beklemem gerektiğini söylediler.
Aksine fazla yapılması gerekirken eksik yapılan portlar yüzünden her abonelik iptalimde böyle boş port bekleyecek olmam çok mantıksız. Türk Telekom'a veya başka bir firmaya altyapı ve port yaptırmanın hiçbir yolu yok mu? TurkNet'i düşündüm. Altyapı başvurusu yaptım ama komşuların çoğu zaten internet kullandığı için onlar yapmadılar. Yani sadece benim için altyapı yapmazlar diye düşünüyorum.
Bu portları yapmak Türk Telekom'un görevi değil mi? Türk Telekom bu altyapıları yapmak için devletten para almıyor mu yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapı varsa kablonete geçiş yap.

Eğer TT'den port açtırmayı düşünüyorsan müdürlerle falan görüş.

Ben paramı internetten kazanıyorum , 1 ayda çok zarar ettim kiramı odeme de zorlanacağım falan diye giriş yap.

Eğer TT'den port açtırmayı düşünüyorsan müdürlerle falan görüş.
Ben paramı internetten kazanıyorum, 1 ayda çok zarar ettim kiramı odeme de zorlanacağım falan diye giriş yap.

Müdürle konuştum ve sizin yazdıklarınızın neredeyse aynısını söyledim ama bekleyeceksiniz dedi.

Altyapı varsa Kablonet'e geçiş yap.

Maalesef Kablonet altyapısı da yok. Olsa bile 24Mbps gibi düşük hızlara 500 lira fiyat istiyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı