"Port Yok" ile "Boş Port Yok"un farkı nedir?

Makaleler
3
Yer
Budapeşte
Kardeşimin bulunduğu binada Türk Telekom kullanan daireler var. TurkNet başvurusu yaptık ancak port olmadığı söylendi. Netspeed'den altyapı sorguladığımda farklı binalarda farklı durumlar çıkıyor.
Kardeşimin binasında durum:

1639563037426.png

Komşu binada durum:

1639563083028.png

Port yok ile boş port yok farkı nedir?

Port yok: Binada TürkNet kullanamazsınız.

Boş port yok: Binada TürkNet kullanabilirsiniz, ancak binada hizmet sağlayabilecekleri maksimum abone sayısına ulaşıldığı için kullanamazsınız.
Port yok binada herhangi bir altyapı olmadığını mı ifade ediyor?

Netspeed'den sorgulamışsınız, şimdi fark ettim.
Evet, binanızda Netspeed altyapısı yok. Diğer ISS'leri kontrol edin.

Netspeed altyapısı dediğiniz şey Türk Telekom altyapısı değil mi? Ayrıca ben de boş port kovalarken port olmadığında "sorguladığınız haneye ait altyapı bilgisi bulunamadı." yazıyordu. Sonrasında port boşluğu olduğunda veya yeni port açıldığında "port var" yazıyordu. Bence boş port yok ile port yok arasındaki fark bahsettiğiniz gibi değil. Daha başka bir şey var.

Bu konuya istinaden böyle bir konu açtım. Port yok ile boş port yok arasında farklı bir durum mu var diye düşündüm. Nitekim Türk Telekom'dan çözüm almak imkansıza yakın.

Netspeed altyapısı dediğiniz şey Türk Telekom altyapısı değil mi? Ayrıca ben de boş port kovalarken port olmadığında "sorguladığınız haneye ait altyapı bilgisi bulunamadı." yazıyordu. Sonrasında port boşluğu olduğunda veya yeni port açıldığında "port var" yazıyordu. Bence boş port yok ile port yok arasındaki fark bahsettiğiniz gibi değil. Daha başka bir şey var.
Türk Telekom altyapısı ile her sağlayıcıdan internet alabiliyorsunuz, o ayrı bir konu.

Binada internet sağlayabilecekleri bir port yoksa "Altyapı bilgisi bulunamadı." der, var ama hepsi doluysa "Boş port yok." der. Başka bir durum olması olanaksız, saçma olur çünkü.

Türk Telekom altyapısı ile her sağlayıcıdan internet alabiliyorsunuz, o ayrı bir konu.

Binada internet sağlayabilecekleri bir port yoksa "Altyapı bilgisi bulunamadı." der, var ama hepsi doluysa "Boş port yok." der. Başka bir durum olması olanaksız, saçma olur çünkü.
Üst katta TTNET kullanılıyor ama o nasıl oluyor ben bu işi çözemedim.

Başka bir durumu yaşadığımı belirttim. Saçma olması normal değil mi? Türk Telekom altyapısından bahsediyoruz. Şunu da belirtmek isterim Bizim burada binaya özel port yok, telefon direkleri var, üzerinde ankastre var. Port dediğimiz şey de ankastredeki yuvalar. Belki de eğer bina içinde bir internet kutusu varsa ve orada boş port yoksa o zaman "Boş port yok" ibaresi ile karşılaşıyor olabilir arkadaş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı