Port yok nedir?

1Emin1

Hectopat
Arkadaslar, ben gecen de bir konu acmistim altyapidaki portlarla ilgili ve port sikintisini duymadigimdan dolayi ne oldunu da bilmiyordum. Bu sanirim bizim altyapi cok eskiden cekildigi için o zaman portlar bos oldundan falandir. Bugun altyapi sorgulamasi yaptim bir yerde en fazla 59 megabit, bir yerde en fazla 19 megabit diyor. Ayriyeten altyapi var ama port yok diyor. Bizde de şu an internet var ve altyapinin oldu dogru ama port yok dedi. Yeni altyapi istenirse bosta port kalmadi anlamina mi geliyor? Port yok sorunun cozulmesi için de birisinin kendi hattini iptal ettirmesi gerekiyormus ve hat iptal ettirilince ne oluyor? Saha kutusu mu bir şey deniyor, ondan iptal edilen hattin kablosu sökülüyor mu? Sonra hattini iptal ettiren kisi tekrardan telefon veya internet hizmeti isterse o zaman nasil oluyor yani adamin altyapisi duruyor ama hatti porttan sokulmus, o zaman tekrardan bir porta mi baglaniyor? Eger bos port yoksa bos port yok mu diyorlar, yani altyapi var, port yok sorunu bu mudur? Interneti nakil aldirinca eski evdeki altyapiya ne oluyor? Oradaki altyapi porttan sökülüyor mu ve oraya tasinan kisi tekrardan altyapiyi kullanmak için bir porta baglatiyor mu? Ve son olarak mesela yeni yapilan evlerde insan olmasa bile onceden altyapi cekiliyor ve insanlar tasindiginda altyapi cektirmekle uğraşmasın diye sanirim. Ama o altyapilar evlerde insan yasamadi halde porta baglanabiliyor mu? Bir de bu port sayisi arttiriliyor mu falan? Oyle bir şey var mi? Bu seyleri tam bilmiyorum, yanlis yazmis da olabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı