Portable sanal işletim sistemi

USB içine linux dağıtımlarını kurabilirsin.
WinToUSB programıyla Windows'ta kurabilirsin.
Linux kuracağım hocam hangi dağıtımı önerirsiniz?
USB içine işletim sistemi kurabilirsiniz.

Linux dağıtımları live çalışabilirler. Flasha yazdırıyorsunuz ve açıyorsunuz. Flashınızdan işinizi görüyorsunuz.

Aynı şekilde Windows To Go diye bir şey var. Flashınızda Windows taşıyabiliyorsunuz. Tabii çok yavaş olacaktır.
Teşekkürler :)
Phoenix OS, Prime OS, Pardus. Bunlar, benim denediğim ve USB üzerinden çalıştırabildiğim sistemler.
Hangisini önerirsiniz?
Ben Xp denemiștim sürekli mavi ekran alıyordum, üstüne birde belleğimi bozdu. 🙁
Geçmiş olsun hocam :)
Arkadaş sanal makine istemiş. Böyle bir şey buldum:
Bunu bir araştırın.
Bu baya hatalı hocam
Ben SanDisk Extreme Go USB 3.0 64GB flash belleğe Windows 10 Enterprise kurdum. (Windows To Go kurabilmeniz için Enterprise kurmanız gerekiyor). Onda bile çok hızlı değildi yani biraz yavaş çalışıyordu Windows.
Linux daha mantıklı o zaman.
Windows To Go için en uygun seçenek taşınabilir SSD'dir. Normal flashdisklerle performans beklemeyin.
Linux kurmak daha mantıklı o zaman hocam.

Hangi linux dağıtımını önerirsiniz ?

Linux kuracağım hocam hangi dağıtımı önerirsiniz?

Teşekkürler :)

Hangisini önerirsiniz?

Geçmiş olsun hocam :)

Bu baya hatalı hocam

Linux daha mantıklı o zaman.

Linux kurmak daha mantıklı o zaman hocam.

Hangi linux dağıtımını önerirsiniz ?
Linuxların çoğu canlı olarak kullanılabiliyor. Distrowatchtan istediğini seçebilirsin.

Ben SanDisk Extreme Go USB 3.0 64GB flash belleğe Windows 10 Enterprise kurdum. (Windows To Go kurabilmeniz için Enterprise kurmanız gerekiyor). Onda bile çok hızlı değildi yani biraz yavaş çalışıyordu Windows.
Yok öyle bir şey. Home bile kuruluyor. Yanlış bilgilendirme yapmayın.

Linux sistemleri düz olarak yazdırırsanız bilgisayarı kapattığınız anda veriler silinir. Bunu göze alın. Yoksa başka bir programla kalıcı olarak yazdırmanız veya Linux bir sistem üzerinden konsol ile kurulum yapmanız gerekebilir. Youtube üzerinde video bulabilirsiniz kurulum ile ilgili. Ayrıca @Kerem00 bu konuda yardım edebilir.

Eğer sanal makine kurmak isterseniz USB içine, disk dosyalarını atıp her programda oradaki dosyaları görünmesini istemeniz yeterlidir.

Windows To Go kullanıyorum güncel olarak. Güncelleme almadığınız taktirde gelişmiş oyun oynamıyor internette gezinip video izlemek için kullanıyorsanız HDD kıvamında bir performans alırsınız 3.0 bellek ile.

Linux sistemleri düz oalrak yazdırırsanız bilgisayarı kapattığınız anda veriler silinir. Bunu göze alın. Eğer sanal makine kurmak isterseniz USB içine, disk dosyalarını atıp her programda oradaki dosyaları görünmesini istemeniz yeterlidir.

Windows To Go kullanıyorum güncel olarak. Güncelleme almadığınız taktirde gelişmiş oyun oynamıyor internette gezinip video izlemek için kullanıyorsanız HDD kıvamında bir performans alırsınız 3.0 bellek ile.
Ben Rufus ile Windows To Go Windows 10 Home kurmuştum Windows logosunda takılı kalmıştı Enterprise kurunca takılmamıştı hem internetten araştırmama göre Windows To Go olarak sadece Enterprise kurulabilir yazıyor.

Windows'tan geçen insanlar Mint'i bırakamıyor haberin olsun. :D
Resimleri çok hoş :) Yarın linux öneri konusu açacağım sanırım orada gelen önerilere göre inceleyip karar vereceğim.

Linux sistemleri düz olarak yazdırırsanız bilgisayarı kapattığınız anda veriler silinir. Bunu göze alın. Yoksa başka bir programla kalıcı olarak yazdırmanız veya Linux bir sistem üzerinden konsol ile kurulum yapmanız gerekebilir. Youtube üzerinde video bulabilirsiniz kurulum ile ilgili. Ayrıca @Kerem00 bu konuda yardım edebilir.

Eğer sanal makine kurmak isterseniz USB içine, disk dosyalarını atıp her programda oradaki dosyaları görünmesini istemeniz yeterlidir.

Linux kullanmak istiyorum hocam deneyim için, rusuf ile bir USB diske linux yazdırırsam bilgisayarı kapattığım zaman USB disk içindeki veriler mi gider? Veriler giderse derken kastınız nedir yani kurulımdan sonraki yapılan değişiklikler mi yoksa başka bir şey mi?
Bide rufus ile kurulum yapsam bir zararı olur mu PC ye? Ve ya nasıl çalışacak acaba rufus ile kurulum yapılan USB diskteki işletim sistemi direk bilgisayarında USB disk açar gibi tıkladıktan sonra taşınabilir sekmede linux mu gelecek yoksa başka çalıştırma yönetimi mi var acaba?

Not: Şu an mobil cihazdayım yazım hataları olabilir bilgisayara geçtiğim zaman düzelteceğim :)

Resimleri çok hoş :) Yarın linux öneri konusu açacağım sanırım orada gelen önerilere göre inceleyip karar vereceğim.

Linux kullanmak istiyorum hocam deneyim için, rusuf ile bir USB diske linux yazdırırsam bilgisayarı kapattığım zaman USB disk içindeki veriler mi gider? Veriler giderse derken kastınız nedir yani kurulımdan sonraki yapılan değişiklikler mi yoksa başka bir şey mi?
Bide rufus ile kurulum yapsam bir zararı olur mu PC ye? Ve ya nasıl çalışacak acaba rufus ile kurulum yapılan USB diskteki işletim sistemi direk bilgisayarında USB disk açar gibi tıkladıktan sonra taşınabilir sekmede linux mu gelecek yoksa başka çalıştırma yönetimi mi var acaba?
Hocam sistemin akıcı çalışması için Dual Boot yapın.Bende Dual Boot yapıyorum, memnunum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı