Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Linux kuracağım hocam hangi dağıtımı önerirsiniz?USB içine linux dağıtımlarını kurabilirsin.
WinToUSB programıyla Windows'ta kurabilirsin.
TeşekkürlerUSB içine işletim sistemi kurabilirsiniz.
Linux dağıtımları live çalışabilirler. Flasha yazdırıyorsunuz ve açıyorsunuz. Flashınızdan işinizi görüyorsunuz.
Aynı şekilde Windows To Go diye bir şey var. Flashınızda Windows taşıyabiliyorsunuz. Tabii çok yavaş olacaktır.
Hangisini önerirsiniz?Phoenix OS, Prime OS, Pardus. Bunlar, benim denediğim ve USB üzerinden çalıştırabildiğim sistemler.
Geçmiş olsun hocamBen Xp denemiștim sürekli mavi ekran alıyordum, üstüne birde belleğimi bozdu.![]()
Bu baya hatalı hocamArkadaş sanal makine istemiş. Böyle bir şey buldum:
Bunu bir araştırın.Portable-VirtualBox
Portable-VirtualBox is a free and open source software tool that lets you run any operating system from a usb stick without separate installation. Installation instructions Download and run Portable-VirtualBox_v5.1.22-Starter_v6.4.10-Win_all.exe. Choose a folder to extract to. Go to the folder...www.vbox.me
Linux daha mantıklı o zaman.Ben SanDisk Extreme Go USB 3.0 64GB flash belleğe Windows 10 Enterprise kurdum. (Windows To Go kurabilmeniz için Enterprise kurmanız gerekiyor). Onda bile çok hızlı değildi yani biraz yavaş çalışıyordu Windows.
Linux kurmak daha mantıklı o zaman hocam.Windows To Go için en uygun seçenek taşınabilir SSD'dir. Normal flashdisklerle performans beklemeyin.
Hangi linux dağıtımını önerirsiniz ?