PowerBoost güç kaynağı gerçekten patlar mı?

Her ürünü buradaki yorumları dikkate alarak alsak sanırım sadece cooler master ve corsair den başka ürün alamazdık. Diğer firmalar ise batardı. Hep ezber klişe yorumlar eminim kullanmamışlardır kendileride. Gerekçeleride geri dönüşler kötüydü. Sana şöyle bir şey söylemek istiyorum. Elimde 15 yıllık bir kasa var PSU da hiç bir güvence yok bilgisayarı kapatmıyorum işim gereği devamlı açık kalıyor. Bir problem yaşamadım. Aykırı olmak için yazmıyorum ben çok sevilen ürünlerde problem yaşadım. Problem yaşanacaksa yaşanıyor. Aradaki fiyat farkı içine siniyorsa tabiki kaliteli almanı bende tavsiye ederim. Ama patlar kalitesiz işe yaramaz önermiyorum gibi şeyler söylemiyorum. Önerilenlerde bozulabilir.

İade edebiliyorsan et. Çok lazım değilse sistem açma. Bir yerden borç falan al. Ama illa alamam diyorsan. Şunun bilgisini vereyim için belki rahatlar. herhangi bir PSU'nun patlama sebebi elektrik akımındandır elektrik gidip gelir ya 0.1 saniye falan olur he o zaman büyük akımlar gelir ve PSU patlar. Eğer marka sağlamsa gerekirse kendini imha eder parçalara bir şey olmaz. Ama eğer sağlam değilse az ihtimalle anakart falan pert olur. Dürüst olacağım hayatımda hiç görmedim Power Boost marka patlayan bir PSU. Ne YouTube'da ne burada. Bu kadar patlar patlar demelerinin sebebi bence. FSP gibi dünya üzerinde kendini kanıtlamış bir marka değil. PSU önemli bir bileşen. Ondan dolayı böyledir.
Elektrik kesinti olayları için akım korumalı prizlerin faydası olur mu peki ? Merak ettim.

Doğru. 3. kez dediğim gibi önermiyorum. En kısa sürede bende kasa ile değiştireceğim fakat ben deneyimimi söyledim.
Kardeşimde de bu PC var oda 4 yıldır günde 10 saat açık kullanıyor ve istanbuldayız durmadan elektrik gidiyor.
Hiçbir şey olmadı. Ama şans işidir. Bazılarında patlar.
Şans işi fakat sisteme güç veren en önemli parçadan bahsediyoruz. O yüzden bu markayı şiddetle önermiyoruz. Sorun çıkarma ihtimali diğerlerine nazaran çok daha yüksek. İlerde bir sorun çıkarsa eğer tüm sistemi dahi bozabilir bu daha büyük masrafa yol açar.

İade edebiliyorsan et. Çok lazım değilse sistem açma. Bir yerden borç falan al. Ama illa alamam diyorsan. Şunun bilgisini vereyim için belki rahatlar. herhangi bir PSU'nun patlama sebebi elektrik akımındandır elektrik gidip gelir ya 0.1 saniye falan olur he o zaman büyük akımlar gelir ve PSU patlar. Eğer marka sağlamsa gerekirse kendini imha eder parçalara bir şey olmaz. Ama eğer sağlam değilse az ihtimalle anakart falan pert olur. Dürüst olacağım hayatımda hiç görmedim Power Boost marka patlayan bir PSU. Ne YouTube'da ne burada. Bu kadar patlar patlar demelerinin sebebi bence. FSP gibi dünya üzerinde kendini kanıtlamış bir marka değil. PSU önemli bir bileşen. Ondan dolayı böyledir.
Bizzat kendim yaşadım, gereksiz edebiyat yapmaya gerek yok. 2 tane Power Boost PSU vardı, biri yandı, diğerinden çat çat çat diye ses geldi kullanılmaz hale geldi, yaşayanlar var ama internete yazmıyorlar, sırf internette " Power Boost PSU patladı " diye konu açmıyorlar diye sorun yaşayan yok demek değil.

Şöyle bir karar aldım, kasa gelince ilk başlarda kendi PSU'sunu kullanacağım ve daha sonra kaliteli bir PSU alıp onunla devam edeceğim. Önerdiğiniz fiyat performans ürünleri bekliyorum.

Patlama derken nasıl bir patlamadan söz ediyoruz ? Pek bilgim olmadığı için soruyorum.
Eve füze gelmiyor fakat korkutucu bir yükseklikte "paat" şeklinde kondansatör patlar. İçeride olur tüm olay ve elektriğin kokusunu alırsınız diyebilirim 😂 Patlarken yanında neler götürür allah kerim. FSP veya Corsair öneriyorum. Bende FSP600-60AHBC var gayet memnunum.

Şöyle bir karar aldım, kasa gelince ilk başlarda kendi PSU'sunu kullanacağım ve daha sonra kaliteli bir PSU alıp onunla devam edeceğim. Önerdiğiniz fiyat performans ürünleri bekliyorum.
Kullanmanızı kesinlikle önermiyorum paranıza yazık. 450TL PSU 350TL kasa alıp devam edin. Ne zaman sorun çıkaracağı belli olmaz.

Valla bunu yazan biri daha var dı, bir kaç ay kullanır sonra kaliteli PSU'ya geçerim diye, eleman hâlâ PB PSU'yu kullanıyor, siz 3 ay kullanacağım sonra Yeni PSU alacağım diyorsanız o 3 ay gelir " daha gideri var kullanayım " dersiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı