PowerColor R9 285 CS:GO FPS Düşme Sorunu

nopatich

Hectopat
Merhaba sevgili abilerim, Counter trike: GO oyuncusuyum. Benim için grafiklerin detayları hoş gözükmesi önemli değil. Bu yüzden yüksek FPS almak için ve takılma donma adına dikkat dağıtacak bir sorun yaşamamak için oyun ayarlarımın tümü en düşüktedir. Daha ciddi bir oyun deneyemi için Asus 144 hz monitör de aldım.

Oyun başladığında altta bulunan sistemimle oyun içinde Dikey eşitlemeyi kapattıktan sonra 320-280 arası FPS alırken 10 dakika sonra 180'e düşüp oyunda küçük takılmalara, ufak titremelere sebep oluyor. Şöyle ki; 180 FPS'de sabit kalıp sinir edici bir titreme ufak takılmalar.

Her işletim sisteminde denedim aklınıza gelebilecek bütün ayarları denedim bu sıkıntıyı aşmak için. Alttaki sistemi buradan "Technopat"tan öneri olarak Vatandan almıştım. Dayanamayıp Vatan Bilgisayar'a geri götürdüm. Sonuçta sıkıntı olarak gördüğüm bu şeyi yaşamak için almadım. Tek derdim CS:GO'yu sıkıntısız oynamak, başka oyun değil. Parçaları kontrol için gönderdik dediler. Benim problemim ne olabilir sevgili abilerim? Özellikle Recep BALTAŞ abim.

Benim yaşadığım sıkıntıyı onların kontrolleri esnasında görememe ihtimalleri var mı? Benim adıma bu yönde olumsuz bir sonuç oluşur ise nasıl bir yol izlemeliyim. Uzaklardan yazılan bir mektup gibi oldu kusura bakmayın. :oops: Şimdiden çok teşekkür ederim.
  • ASUS H81M-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600 MHz
  • Powercolor R9 285 TurboDuo OC GDDR5 2GB 256 bit
  • Intel Core i5 4690 Soket 1150 3.5 GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
  • GSKILL 8GB RipwjawsX DDR3 1866MHz Tek Modül RAM
  • CORSAIR CARBİDE SERİSİ 80 PLUS550W KIRMIZI FANLI MidT ATX Kasa
  • Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64mb cache 7200 RPM

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın 1600MHZ iken 1866 mhz'lik RAM almışsın ondan olabilir. Onun dışında bir ihtimal güç kaynağın yetmeyebilir belki ama pek sanmam. 190 Watt TDP değeri var sonuçta o kartın.

Merhabalar hocam cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Fakat anakartlarda genel olarak olan birşey sanırım 1866'dan 1600 MHz ye ayarlamasi BIOS'ta iki secenek var zaten 1333 MHz de yapabiliyorsunuz.

+Ek olarak sayın adminlerimiz konu başlığını değiştirmiş. Dikey eşitlemeyi kapatinca bir süre sonra FPS düşme sorunu diye fakat bu ona bağlı bir durummuş gibi gözüktü sanırım. Şöyle ki; bu oyunu oynuyorsaniz dikey esitlemenin kapalı olması lazım siz de uygun görürseniz. Ünlü CS:GO oyuncusu ve Türk olan twitch de yayin yapan tarik_tv benim sistem özelliklerimden ufak farkliliklarla düşük bir sistemiyle hem yayın yapiyor hem 400-340 FPS alıyor. Tabi onu baz alarak karşılaştırmıyorum ama bir problem var. Onun anakart RAM yuvası 2300 MHz'lik fakat aynı RAM'i kullaniyoruz. Iyi günler cevaplarinizi bekliyorum.

Sıcaklıkları kontrol ettinmi speecy programıyla powercolor'un soğutması pek'de iyi değil.
Hocam recep abinin bu ekran kartıyla ilgili video su var hatta ekran kartı ile ilgili makalesinde sizinde bahsettiğiniz powercolor ın sogutmasından bahsetmiş eksi yönü olarak. Ben de 2 gün önce kasayı vatanbilgisayar a teslim ettim. Öncesinde W7, W8 ve W8.1'de görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu diyip siyah ekran geliyordu. Sonrasında PC'ye reset atmam gerekiyordu. Acaba sorunu ekran kartında bulup değeri kadar yeni bir ekran kartı almamı söyleyebilirler mi veya üstüne para koyup böyle bir tercih sunuyorlar mı ? Bunun merakı içerisindeyim.

Mesut selam. Bütün konuyu ve cevaplarını okudum. RAM frekansı ile alakası yok. Sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum. Oyun esnasında MSI AfterBurner ile ekran kartının ısısını ve özellikle de çekirdek frekansını kontrol et. FPS düştüğünde çekirdek frekansı düşüyorsa kartın ısınma sorunu var büyük ihtimalle. Kartı çok yakın zamanda aldıysan iade edebilirsin. Yoksa termal macun değişimi ya da üçüncü parti soğutucu takma işlemi yapılabilir.

Mesut selam. Bütün konuyu ve cevaplarını okudum. RAM frekansı ile alakası yok. Sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum. Oyun esnasında MSI AfterBurner ile ekran kartının ısısını ve özellikle de çekirdek frekansını kontrol et. FPS düştüğünde çekirdek frekansı düşüyorsa kartın ısınma sorunu var büyük ihtimalle. Kartı çok yakın zamanda aldıysan iade edebilirsin. Yoksa termal macun değişimi ya da üçüncü parti soğutucu takma işlemi yapılabilir.
Çok teşekkür ederim recep abi cevap verdiğin için. bilgisayarı vatancomputer'a verdikten 2 gün sonra açtım bu konuyu dediğin testleri yapamayacağım malesef. Umarım onlarda görür sorunu ve aynı fiyatta farklı parça değişimimi yapmamı isterler diye umuyorum öyle bir seçenek sunarlar mı bilmiyorum.

Bu konuda benimde şöyle bir deneyimim var. Genelde dikey esitlemeyi kapatın derler ekran kartın 60 fps de sabit kalmasın cikabiliyorsa daha yüksek fps lere çıksın diye.. Ancak ben gta 5 de dikey esitlemeyi kapattığımda gözle görülür oranda oyunda performans kaybı ortaya çıkıyor. Açtığımda tereyağı gibi kayan akıcı bir performans veriyor

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı