PowerColor RX 6700 XT yükte 100 derece oluyor

Merhaba,

Dün HB'den aldığım RX 6700 XT ekran kartım elime ulaştı. Hemen gerekli işlemleri (kasa temizliği, DDU, sürücü kurulumu vs.) Yapıp kartı taktım. FurMark testinde kartı kontrol ettiğimde 3-4 saniye içinde 95-100 derecelere ulaştığını gördüm. Testi durduruyorum kart 15 saniyede 35-40 dereceye düşüyor açtığım anda 100 dereceye vuruyor. Sonrasında GPU Tweak ile fan RPM'i sonuna kadar açtım. 3200 RPM çalışan 3 fan ekran kartını yüke girdiğinde soğutmuyor.

Rust'a girip bir de oyun içi bakmak istediğimde aynı şekilde kart kısa sürede 95 derecelere vurdu fan son hızda çalışmasına rağmen kartı soğutmuyor. Sizce sorun ne olabilir? Bilgi işlemde çalışan bir arkadaşım sanki kartın soğutma sistemi hiç çalışmıyor gibi dedi. Ne yapacağımı bilemedim açıkçası iade etsem kabul ederler mi? Kargo kutusunun içine ambalajı yırtılmış ürünler geri alınmıyor yazıyor. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
İade etsen de almazlar çünkü sıcaklıklar hala AMD'nin kabul ettiği sınırlarda. Büyük ihtimalle problem 6700XT uzun zamandan beri üretilmiyor eski bir kart gelmiş olabilir. Macun yenilemeyi dene diyeceğim ama garanti kapsamı dısına giriyor ülkemizde. Garantiye gönmderebilirsin.

Hotspot kaç derece oluyor?

110-115 civarında. Furmarkı başlattığımda GPU Temp 40 Hotspot 55 ile başlıyor ve 3-4 saniye sonra 95'e 110 derecelere çıkıyor iki değer.

İade etsen de almazlar çünkü sıcaklıklar hala AMD'nin kabul ettiği sınırlarda.

Bu sıcaklık değerine 40-50 derecelerden 3-4 saniye içinde çıkması zaten sorunlu olduğunu gösteremez mi?

110-115 civarında. Furmarkı başlattığımda GPU Temp 40 Hotspot 55 ile başlıyor ve 3-4 saniye sonra 95'e 110 derecelere çıkıyor iki değer.

Bu sıcaklık değerine 40-50 derecelerden 3-4 saniye içinde çıkması zaten sorunlu olduğunu gösteremez mi?
Dediğim gibi uzun süredir stokta duran bir kart ise belki deforme olmuş olabilir zamanla macunda.

Servise mi yollayayım yoksa HB'den ürünüm kusurlu olarak işaretleyip değişim veya iade talebi mi isteyeyim? Açıkçası bu olayı yaşayınca biraz canım sıkıldı ve karttan soğudum.
Cayma hakkın var 14 gün koşulsuz iade edebilirsin bu arada.

Cayma hakkın var 14 gün koşulsuz iade edebilirsin bu arada.

Kargo kutusunun içine satıcı A4'e basılı kendilerine ürün hakkında yorum yapmam için kağıt koymuşlar. En altında ambalajı açılmış ürünleri tekrar sıfır olarak satamayacaklarından iade kabul etmediklerini yazmışlar. Acaba kolay iade kısmından direkt sebep belirtmeden iade mi etmeliyim yoksa ürün kusurlu olarak işaretleyerek mi iade talebi istemeliyim hangisi daha hızlı özüm olur bilemedim.

Bence 80 85 derece kabul edilebilir (yine fazla) ama 100 kesinlikle kabul edilebilir değil. O derecede yemek rahat pişirirsin. İade etmeyi deneyin. Olmadı servise gönderin.

Aynen 100 çok. 80-85 kabul edilebilir. Üsütünde yumurta pişirilir. Büyük ihtimal yenileme yapıldı karta. Kalitesiz macun sürüldü. Mining çıkması da olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı