PowerMac G5 açılırken çıkan ekran

Takılı usb leri söküp tekrar açmayı denedim. Ekran siyahken bir anda bütün fanlar çok yüksek hızda gürültülü bir şekilde çalıştı ve ekranda, ekteki gibi bilgisayarı yeninden başlatmanız gerekiyor yazdı. Yeniden başlatmak için kapattım ve açtım, ekrana görüntü gelmedi. Ekran siyahken zamanla fanların sesi gitgide artıyor.
burada bahsettiğim ekranı tekrar göremedim. Dediğiniz gibi bütün usb lerid söktüm, sadece klavye ve fare takılı kaldı. Açtığımda buradaki ekran çıktı ve dondu.10 dk kadar bekledim hiçbir değişim olmadı. Bu ekranın manası "çekirdek yüklenmesi". @Murat5038

İşlemci veya donanımda yanlış olan yeri okudum. Sizden özür dilerim. Ama sorun karışık gibi. Olmadı format falan olabilir mi? Örnek: OS X Leopard 10.5.8
Format atmak için fırsat vermiyor bilgisayar. Bazen açılıyor, bazen açılmıyor. Her açtığımda farklı bir ekranla karşılaşıyorum. Açıldığında 10 dk kadar uyanık kalabiliyor bu sürenin 5-6 dk sında bilgisayar çok çok yavaş çalışıyor ve tepki vermiyor. Kalan 5 dk içerisinde de hiçbir iş tamamlanamıyor. @CoolDerin

Dosya Ekleri

• G5.jpg
    G5.jpg
    883,6 KB · Görüntüleme: 312
burada bahsettiğim ekranı tekrar göremedim. Dediğiniz gibi bütün usb lerid söktüm, sadece klavye ve fare takılı kaldı. Açtığımda buradaki ekran çıktı ve dondu.10 dk kadar bekledim hiçbir değişim olmadı. Bu ekranın manası "çekirdek yüklenmesi". @Murat5038

Format atmak için fırsat vermiyor bilgisayar. Bazen açılıyor, bazen açılmıyor. Her açtığımda farklı bir ekranla karşılaşıyorum. Açıldığında 10 dk kadar uyanık kalabiliyor bu sürenin 5-6 dk sında bilgisayar çok çok yavaş çalışıyor ve tepki vermiyor. Kalan 5 dk içerisinde de hiçbir iş tamamlanamıyor. @CoolDerin

Şöyle boot edin. Command+ V* tuşlarına basıp bilgisayarı boot edin. Belki hatanın kaynağı ortaya çıkar. Bir de video çekin ki bizde sorunu kökünden bulup çözelim. :LOL::LOL::LOL:

*= Verbose= (Metin kayma modu)

Şöyle boot edin. Command+ V* tuşlarına basıp bilgisayarı boot edin. Belki hatanın kaynağı ortaya çıkar. Bir de video çekin ki bizde sorunu kökünden bulup çözelim. :LOL::LOL::LOL:

*= Verbose= (Metin kayma modu)
Command+V ile başlattım ve videoyu çektim, bahsettiğim gibi fanların bir anda çok hızlı çalışması 19. saniyede gerçekleşiyor. Videoda yazılar okunmadığı için yazıların fotoğrafı ektedir. Burada da videonun linki:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu çekerken fare ve klavye dışında hiçbir USB bilgisayara bağlı değil.

Dosya Ekleri

• Command+V.jpg
    Command+V.jpg
    989,9 KB · Görüntüleme: 219
Mac'inizdeki NVRAM'i Sıfırlama - Apple Destek
Sıfırlama işlemini yapın.

Bilgisayar içinde tüm kabloları çıkarın ve altta verdiğim yerde resimde gözüken butona 10 sn basılı tut. 10 sonra çıkardığın kabloları doğru tak. Ramleri çıkart ve pinleri temizleyip doğru yerlerine sıkıca tak.
Sonra bilgisayarı çalıştır.

Command+V ile başlattım ve videoyu çektim, bahsettiğim gibi fanların bir anda çok hızlı çalışması 19. saniyede gerçekleşiyor. Videoda yazılar okunmadığı için yazıların fotoğrafı ektedir. Burada da videonun linki:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu çekerken fare ve klavye dışında hiçbir USB bilgisayara bağlı değil.

19. saniye beni çok şaşırttı. Ama NVRAM (PowerPC sistemler için PRAM) resetlemek işe yarayabilir. Belki SMC resetlemek de işe yarayabilir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayar içinde tüm kabloları çıkarın ve altta verdiğim yerde resimde gözüken butona 10 sn basılı tut. 10 sonra çıkardığın kabloları doğru tak. Ramleri çıkart ve pinleri temizleyip doğru yerlerine sıkıca tak.

Benim de aklıma geldi.

Dediklerinizi sırasıyla yaptım ve bilgisayarı çalıştırdım. Yine fanlar bir anda hızlandı ve ekteki ekranda kaldı.

Dosya Ekleri

• PRAM.jpg
    PRAM.jpg
    745,9 KB · Görüntüleme: 190
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı