PPL program önerisi

Daha fazla  
15 yaşındayım, 1 ay oldu spora başlayalı artık PPL geçmeye karar verdim. Kilom 58 ve boyum 1.74 uygun ve kası gerçekten arttıracak bir program yazar mısınız? İşi bilenlerden program istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Push
Incline bench 2x8
Flat bench 2x8
Pec dec ya da fly 3x10
Shoulder press 3x8
Lateral 3x10
Facepull 3x10
Pushdown 3x8
Triceps overhead dumbell ya da rope 2x8

Pull
Lat pd 3x8
Cable row 3x8
Rope Pullover 3x8
Barfiks 2xmax
Seated db curl 3x8
Hammer curl 2x10

Legs
Squat 4x6 (yerine 4x8 leg press de yapılabilir)
Leg curl 3x10
Leg extensions 3x8
Calf 3x12

Yerinde olsam 5 gün gidip PPL-Upper-Lower yapardım ama 6 gün dediğin için bu program iyi gibi.

Push
Incline bench 2x8
Flat bench 2x8
Pec dec ya da fly 3x10
Shoulder press 3x8
Lateral 3x10
Facepull 3x10
Pushdown 3x8
Triceps overhead dumbell ya da rope 2x8

Pull
Lat pd 3x8
Cable row 3x8
Rope Pullover 3x8
Barfiks 2xmax
Seated db curl 3x8
Hammer curl 2x10

Legs
Squat 4x6 (yerine 4x8 leg press de yapılabilir)
Leg curl 3x10
Leg extensions 3x8
Calf 3x12

Yerinde olsam 5 gün gidip PPL-Upper-Lower yapardım ama 6 gün dediğin için bu program iyi gibi.
Split mi önerirsin bu programı mı?

Split mi önerirsin bu programı mı?
Haftada 6 gün gidip pazartesi göğüs, salı omuz, çarşamba kol vs. şeklinde çalışacaksan split en kötü antrenman programıdır. Bana göre haftada 6 gün antrenman çok fazla. En azından haftada 5 gün gidip dediğim gibi Push-Pull-Legs-Üst-Alt şeklinde çalışman daha iyi olabilir. Yok ben 6 gideceğim diyorsan da yazdığımı uygulamalısın.

Haftada 6 gün gidip pazartesi göğüs, salı omuz, çarşamba kol vs. şeklinde çalışacaksan split en kötü antrenman programıdır. Bana göre haftada 6 gün antrenman çok fazla. En azından haftada 5 gün gidip dediğim gibi Push-Pull-Legs-Üst-Alt şeklinde çalışman daha iyi olabilir. Yok ben 6 gideceğim diyorsan da yazdığımı uygulamalısın.
5 dersen program nasıl olur?

5 dersen program nasıl olur?
Push pull legs aynen yapacaksın. Sonra üst vücut, sonra alt vücut günü yapacaksın.
Üst Vücut
Incline Bench 3x10
Dumbell press 3x8
Lateral 3x10
Facepull 3x10
Lat pd 3x8
Cable row 3x8
İncline curl 3x8
Pushdown 3x8

Alt Vücut
Legs için yazdıklarımın aynısı.

Push pull legs aynen yapacaksın. Sonra üst vücut, sonra alt vücut günü yapacaksın.
Üst Vücut
Incline Bench 3x10
Dumbell press 3x8
Lateral 3x10
Facepull 3x10
Lat pd 3x8
Cable row 3x8
İncline curl 3x8
Pushdown 3x8

Alt Vücut
Legs için yazdıklarımın aynısı.
Hocam antrenman hocasının verdiği daha bir ay daha süren bir full body programım var ama çok kötü hoşuma gitmiyor program. Sizin dediğinize geçsem bir sorun çıkmaz değil mi,dediğim gibi 1 ay oldu. Ayrıca antrenör sorun çıkarır mı hareketleri ona sorucam.

Hocam antrenman hocasının verdiği daha bir ay daha süren bir full body programım var ama çok kötü hoşuma gitmiyor program. Sizin dediğinize geçsem bir sorun çıkmaz değil mi,dediğim gibi 1 ay oldu. Ayrıca antrenör sorun çıkarır mı hareketleri ona sorucam.
Hocanın verdiği programı bilmem de neye göre kötü olduğu önemli. Yani gerçekten kötüyse tabii ki değiştirmelisin. İstediğin programı yapabilirsin, hocanın buna karışma lüksü yok. Hareketleri de ister hocaya sor, ister internetten bak nası istersen

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı