Premiere Pro 2019 "Hardware encoding unavailable" Hatası

DryreL

Kilopat
Katılım
22 Mayıs 2015
Mesajlar
766
Çözümler
5
Yer
İstanbul/Köln
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Dijital Oyun Tasarımı
Arkadaşlar üç yıl RX 480 kullandıktan sonra CUDA'nın nimetlerinden yararlanmak için GTX 1660 Ti ekran kartına geçtim. Windows 10 1809 kullanıyordum, temiz bir format atıp Windows 10 1903'ü kurdum. NVIDIA GeForce Now üzerinden ekran kartımın en güncel yazılımını kurdum ve Adobe Premiere Pro 2019 üzerinde açtım. Videoyu düzenlerken Preview (Önizleme) kısmı o kadar kasıyordu ki, bir saniye ileri sarsam 2-3 dakika kadar önizlemenin gelmesini bekliyordum. Intel HD 530 ile bile tıklar tıklamaz geliyordu aklıma bir şüphe yattı. Özellikleri kontrol ettiğimde CUDA'yı seçebiliyordum burada da sıkıntı yoktu. Export yerine geldiğimdeyse orada sadece "Software Only" yazısı var. Hardware seçilemiyor. Yani ekran kartımı kullanmıyor.

p2.png


Gördüğünüz gibi burada sıkıntı yok. CUDA seçilebiliyor.

p1.png


Export ederken Performance kısmında Software Encoding seçili ve kilitli. Burayı Hardware'e nasıl çevirebilirim?

Ayrıca Görev Yöneticisi'ni de kontrol ettim.

p3.png


Şu an "Software Only" kilitlenmiş bir şekilde render alırkenki durumu görüyorsunuz. Çok garip. Normalde ne olursa olsun render alırken CPU kullanımı %100'e vururdu (i5 6500). Şimdiyse %1.5 gibi gülünç bir kullanım oranı var. RAM kullanımı normal, 16 GB RAM'ın 8-10 GB'sini kullanıyor. Media Encoder bile %0 kullanılıyor. Bunlar render başlatılmış haldeki değerler arkadaşlar, boştakinden bahsetmiyorum.

İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Düşünceleriniz nedir, ne yapmamı önerirsiniz? Premiere Pro 2019'u silip yeniden kurdum ama sorun hala devam ediyor. Ekran kartımı Far Cry 5 ve Devil May Cry 5'te MSI Afterburner ile test ettim. Her ne kadar işlemcim darboğaz yapsa da sorunsuz çalışıyor. Ekran kartını alalı daha bir hafta oldu, MSI GAMING X modeli. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Arkadaşlar https://forums.adobe.com/thread/2491891 buradan çözümüne bakıyordum. Arkadaşın dediğini yaptım. BIOS'a girip IGPU'yu aktifleştirdim. Ekran kartını PCIe slotuna takınca kendisi otomatik devredışı kalmış. Açtım ve bilgisayarı başlattım.

project.png

Project Settings'ten CUDA'yı seçtim.

export.png

Gördüğünüz gibi Export seçeneklerinde Hardware Encoding açıldı. Tam sevindim derken...

Görev Yöneticisini kontrol edeyim dedim ve;
gorevyonet.png


Sizin de gördüğünüz üzere GTX 1660 Ti'yi kullanmak yerine Intel HD 530'u kullandığını gördüm.

Bir sorun çözüldü derken diğeri geldi. Sizce bunu NVIDIA'ya nasıl çevirebilirim?
 
Son düzenleme:
Sizin de gördüğünüz üzere GTX 1660 Ti'yi kullanmak yerine Intel HD 530'u kullandığını gördüm.

iGPU'yu kapatın. HD 530'un 3D motorunu kullanıyor yalnız, video değil. Bu bağlamda işi 530 mu yapıyor emin değilim. Bir de NVIDIA da kullanılmakta. Onunla ilgili bilgi yok. NVIDIA tarafında kullanılan video motoru ise render NVIDIA üstünden çıkıyordur. Zaten CUDA seçili ise böyle olur. CUA seçilince 530 kullanılmaz.
 
İlginiz için teşekkürler Recep hocam.

BIOS üzerinde igpu'yu kapatacak bir seçenek yoktu bende yanlızca 630 kullanan bir sistem üzerinden test gerçekleştirdim. Aynı iki görüntü arasında ciddi bir export süresi farkı var. Sanırım işi NVIDIA yapıyor fakat yanıltıcı bir şekilde biz görev yöneticisinden bu şekilde görüyoruz. @recepbaltas
 

Dosya Ekleri

  • d1cec441-b725-4351-a69a-8c398c5f208f.jpg
    d1cec441-b725-4351-a69a-8c398c5f208f.jpg
    115,3 KB · Görüntüleme: 72
Arkadaşlar bu sorunu çözemedim. Ben de Voukoder isimli bir plugin yükledim ve ayarlarından NVENC'i seçtim. Şu an ekran kartım render alınırken cidden kullanılıyor ve render hızı inanılmaz derecede arttı, çok mutluyum. Bu plugini herkese tavsiye ederim
 
Recep hocam benim kartta cuda desteği var. Ama Adobe kartı tanımıyor. Kurulu olduğu klasördeki dosyayı not defteriyle düzenledim ve ekledim. Şu an seçilebilir cuda bilgileri de görünüyor programda. Ama kullanıp kullanmadığından nasıl emin olabiliriz çünkü hala yavaş gibi.
 
Bende de aynı problem var yanlız bir farkla. Project Manager girdiğimde yani burası

project-png.401327


parantez içinde (OpenCL) yazıyor. Burda sorun yok. Ama CTRL + M yaptığımda video sekmesinden enconding settings e geldiğimde sadece software encoding seçili ve kilitli. Regedit'e girdiğimde ise khronos değeri yok. Nasıl bir yol izleyeceğim anlmadım. Ekran kartım AMD Radeon R7 370. Format atmadan önce hardware encoding açıktı eminim. Şimdi 35sn vidyoyu render alayım dediğimde 4.5 saat var yazıyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
 
@DryreL Dostum merhaba acaba dediğin olayı anlatır mısın Voukoder olayını ?
Merhaba. Öncelikle geç cevap için kusura bakmayın, etiketlemene rağmen bildirim gelmemiş. Bir yıl sonra şans eseri eski konularıma bakarken gördüm.

Voukoder'e gelirsek, birisi After Effects, Premiere Pro ve Vegas Pro programları için özel bir render export geliştirmiş. İçerisinde H264, H264 NVENC, HEVC ve HEVC NVENC gibi çeşitli seçenekler bulunuyor. NVENC (Nvidia Encoder) adından da anlaşılacağı üzere sadece NVIDIA kartlarda kullanılıyor ve bu seçenekte işlemci ve ekran kartı birlikte çalışarak render hızını 2'ye hatta 3'e katlıyor. CUDA sayınız ne kadar fazlaysa render hızına katkısı o kadar fazla olur. Üstelik video boyutu da çok düşük oluyor yani tamamen win-win durumu. Buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz: Voukoder

Düzenleme: Geliştirici, AMD kart kullananları da düşünmüş ve AMD AMF seçeneğini getirmiş. Artık AMD kart sahipleri de bu nimetten yararlanabilir :)
1601101092076.png
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı