Daha fazla
Arkadaşlar bugün çarpanı arttırarak işlemcimi 4.0 GHz'e çıkarttım daha sonrada Prime95 ile test ettim. Fakat aldığım sonuçlar gösteriyor ki OC'im stabil değil. Galiba daha fazla voltaj vermem gerekiyor. Bunu nasıl yaparım UEFI BIOS'ta? ^^ Ya arkadaşlar benim bu OC konusunda yardıma ihtiyacım var. Biraz öğrenmem gerek. Mesela az buz bildiklerimden yaptım ama olmuyor doğal olarak. Çarpanı arttırdım stabilite yok. Voltajı arttırdım (yani öyle sandım) CPU'nun sadece, galiba çok oldu ikinci kez Prime95'i çalıştırdığımda mavi ekran verdi. Biraz baktım meğer düşürmüşüm. ^^ Tekrar arttırdım biraz daha ama aynı error yani hala stabilite yok. Ne yapmam lazım kuzey köprüsüne verilen voltajıda mı arttırmalıyım. Hedefim 4.2 GHz'de stabilite sağlamak. Isılar 58-65'i geçmiyor testler sırasında o konuda sıkıntı yok yani. Nasıl detaylıca öğrenebilirim ama güncel, UEFI BIOS'ları içeren bir rehber lazım bana. Gerek forum gerek başka kaynaklardakiler taa 2006'lara dayanıyor.
- - - Güncellendi - - -
Güncelleme: Arkadaşlar sanırım çözmeye başladım.
Voltajı 1.325V'ye sabitledim. NB voltajınıda 1.1V yaptım. 4 GHz'te şuan. 10 dk'dır açık prime95 herhangi bir error yok. Yarım saat daha test edeceğim. Sıcaklıklar anakart 60-65, işlemci 68-70. Zarar görmez umarım?
Bir de ne kadar daha çalıştırmam lazım. Şuan hala çalışıyor 30 dk oldu. Millet 8 saat filan diyor. Doğru mudur? Benim bildiğim 1-2 saat yetiyor.

- - - Güncellendi - - -
Güncelleme: Arkadaşlar sanırım çözmeye başladım.
Son düzenleyen: Moderatör: