Prof. Celal Şengör uyardı: İstanbul depreminin eli kulağında

Türkiye depreme hazır değil. Özellikle İstanbul’u vuracak bir deprem için. İstanbul’da bir sel olduğunda, kar yağdığında hiçbir yere gidemezsiniz. Deprem olduğu zaman İstanbul’u nasıl besleyeceksiniz? Yaralılara nasıl hizmet götüreceksiniz, insanlar nereye sığınacak? Hareketli iskelelerimiz hazır mı? Denizden besleyebilir miyiz İstanbul’u? Yapacak fazla bir şey yok, felaketi bekliyoruz. Bu felaket geldiğinde Türkiye bağımsızlığını kaybedecek. Muhtaç olacak. Yardım için Avrupa’ya el açacaksınız! İstanbul’un yıkıldığını düşünebiliyor musunuz? Hangi gelirle ayağa kalkacak? Hangi uzmanlıkla kaybolmuş, zarar görmüş, kültürel varlıklar tamir edilecek?

Haberin bir kısmını paylaştım. Devamını okumak için adrese tıklayın. Görüş ve düşüncelerinizi bekliyorum...


Kaynak: Prof. Celal Şengör uyardı: İstanbul depreminin eli kulağında | Gündem Haberleri
 
Bağımsızlığı kaybetme konusu çok tartışılabilecek bir konu olmuş.
Hangi deprem yüzünden ülke batmış ki?
Temennim can ve mal kaybının en az olması.
Bütün ekonominin İstanbul üzerinde olduğu düşünülürse bence batma ihtimalimiz gayet yüksek.
 
Yaklaşık 6 milyon binanın yenilenmesi gerekiyor. Umarım 2030 yılına kadar olmaz ve bu 6 milyon bina hızlı bir şekilde yenilenir. Tek temellim bu aksi taktirde İstanbul'da olacak deprem Türkiye'yi büyük ölçüde etkileyebilir ekonomi büyük bir hasar görebilir.
 
Türkiye'nin depremle değil başka bir şeyle savrulup kendine gelmesi lazım. "Nereye gidiyoruz biz?" diyerek kalkıyorum her gün. Gördüğüm her haber sayesinde.

Deprem konusuna gelirsek, haklı olabilir. Ekonomi zaten kötüye gidiyor, osmanlı gibiyiz. Bunu kaldıramayabilir Türkiye.
 
Türkiye'nin birden çok başkente ihtiyacı var bence. İdari başkent Ankara. Ticari başkent İstanbul ve İzmir. Tarım başkenti Konya ve Adana. İlim/Eğitim başkenti Eskişehir, Bursa, Diyarbakır ve İstanbul olabilir.

Bu hem Türkiye'yi çok dayanıklı yapar, hem de ülkenin bütün yükünü şehirlere dağıtır. İstanbul'suz bir Türkiye yıkım demek maalesef. Bu bir ülke için çok büyük bir tehlike. Bizim bu bağımlılıktan kurtulmamız gerekir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı