Profesyonel oyuncu monitörü neye göre alınmalı?

TUF Gaming VG24VQ almayı düşünüyorum sizce?

Alınmayı hak eden monitörler bana göre:

1- LG 27GN750-B
2- MSİ MAG251RX
3- VG259QM , VG279QM bu saydıklarımın hepsi 240 Hz 1ms GtG. Senin sordugun VA panel ve 5 ms GtG monitör frima degerleri (gerçegi 7-10 ms vardır). FreeSync Flickering sorunu var o modelde önermem.
 
Son düzenleme:
Bütçe söylersen ona göre öneri yapabiliriz.
2000 max


Alınmayı hak eden monitörler bana göre:

1- LG 27GN750-B
2- MSI MAG251RX
3- VG259QM, VG279QM bu saydıklarımın hepsi 240 Hz 1ms GtG. Senin sordugun VA panel ve 5 ms GtG monitör frima degerleri (gerçegi 7-10 ms vardır). FreeSync Flickering sorunu var o modelde önermem.

VG24VQ 144 1 Ms yazıyor ama sen yanlış mı baktın acaba kanka
 
Son düzenleme:
2000 max




VG24VQ 144 1 Ms yazıyor ama sen yanlış mı baktın acaba kanka

1 MS dedikleri tamamen satış politikası ve ufak bir aldatmaca. Program açarak MPRT degeriyle oluyor. MPRT 1 ms olması monitörünü 1 ms yapmaz. GtG degeri de var. GtG degeri ise 7-8 ms o monitörün. İşte E-Sporcu'ların aldıgı monitörler hem 1 ms MRPT hem de 1 ms GtG degerine sahip oluyor yada o degerlere çok yakın oluyor. Monitör almak istersen magazalarda görme şansın varsa gidip bir dene, oyunlarda falan dene yani memnun kalırsan satın al derim çünkü teknik detaylar hakkında hiç bir bilgin yok gibi. Baştan sona her şeyi sana anlatmamız çok zor olabilir.
 
1 ms dedikleri tamamen satış politikası ve ufak bir aldatmaca. Program açarak MPRT degeriyle oluyor. MPRT 1 ms olması monitörünü 1 ms yapmaz. GtG degeri de var. GtG degeri ise 7-8 ms o monitörün. İşte E-Sporcu'ların aldıgı monitörler hem 1 ms MRPT hem de 1 ms GtG degerine sahip oluyor ya da o degerlere çok yakın oluyor. Monitör almak istersen magazalarda görme şansın varsa gidip bir dene, oyunlarda falan dene yani memnun kalırsan satın al derim çünkü teknik detaylar hakkında hiçbir bilgin yok gibi. Baştan sona her şeyi sana anlatmamız çok zor olabilir.

Kanka tamam sen çok bilgilisin ya İşte dedim 2000 lira Max bana 1 tane monitör öner
 
Kanka tamam sen çok bilgilisin ya İşte dedim 2000 lira Max bana 1 tane monitör öner

Kefil olacagım monitörleri önerdim ama hepsi 240 Hz ve bütçen için biraz pahalı. Senin bütçede kusursuza yakın ve açtıgın başlıktaki E-Sporcu monitörünü bulamazsın bulsan bile TN panel bulursun İPS çok zor. Ama E-Sporcu monitörüne yakın bu bütçede monitörler var. 1 ms GtG degeri olmasa bile 1 ms MPRT degeri olan çok monitör var. Yabancı forumlarda yapılan yorumlara göre oyuncu monitörü yok demiş birisi. TN için: renkleri kötü tepki süresi iyi, VA panel için: Siyah performansı iyi, İPS Glow yok ama ghosting ve smearing var. İPS panel için: İPS Glow sorunu var. Yani oyun monitörü arıyorsanız sizi mutlu edecek monitör yok demek istemiş. Forumda bu tarz şikayetler okumuştum o yüzden en az sorunlu modelleri aramanı tavsiye ederim.

Amazon'da bu monitör var. Begenmezsen iade edebilirsin Amazon sorun çıkarmıyor bu monitörüde deneyebilirsin.

 
Son düzenleme:
Kefil olacagım monitörleri önerdim ama hepsi 240 Hz ve bütçen için biraz pahalı. Senin bütçede kusursuza yakın ve açtıgın başlıktaki E-Sporcu monitörünü bulamazsın bulsan bile TN panel bulursun IPS çok zor. Ama E-Sporcu monitörüne yakın bu bütçede monitörler var. 1 ms GtG degeri olmasa bile 1 ms MPRT degeri olan çok monitör var. Yabancı forumlarda yapılan yorumlara göre oyuncu monitörü yok demiş birisi. TN için: Renkleri kötü tepki süresi iyi, VA panel için: Siyah performansı iyi, IPS Glow yok ama ghosting ve smearing var. IPS panel için: IPS Glow sorunu var. Yani oyun monitörü arıyorsanız sizi mutlu edecek monitör yok demek istemiş. Forumda bu tarz şikayetler okumuştum o yüzden en az sorunlu modelleri aramanı tavsiye ederim.

Amazon'da bu monitör var. Begenmezsen iade edebilirsin Amazon sorun çıkarmıyor bu monitörüde deneyebilirsin.


Sağ ol bu arada IPS mi daha iyi VA mı oyunlarda sence?
IPS herhalde
 

Geri
Yukarı