Program yapıp para kazanmak mümkün mü?

Vermilion

Hectopat
Katılım
18 Ağustos 2019
Mesajlar
245
Öncelikle herkese merhaba dostlar. Kodlamaya yeni başlamış sayılırım. Yakında C'yi temel bir biçimde bitirip Java'ya geçmeyi planlıyorum. Acaba Java'da kendimi geliştirirsem istek programlar yapıp para kazanabilir miyim? Yoksa bunun yerine uygulama fikri düşünüp belli yerlerde yayınlayıp reklamlardan para kazanmak daha mı mantıklıdır?
 
Yazılımın sonu yoktur.
Kaliteli yapılan her yazılım tabii ki para kazandırır.
Ancak şu sıralar Android ve iOS yazılımları oyunları daha tutuluyor.
Bu alana kaydırın isterseniz bilgilerinizi.

Mobilde uygulama yapmak istemiyorum açıkçası. Ama eğer onlar daha çok tutuyorsa oraya da kayabilirim belki. Hangi dilleri kullanarak Android için uygulama yapabilirim. Java iş görür mü?
 
Mobilde uygulama yapmak istemiyorum açıkçası. Ama eğer onlar daha çok tutuyorsa oraya da kayabilirim belki. Hangi dilleri kullanarak Android için uygulama yapabilirim. Java iş görür mü?

Tam detaylı bilmiyorum ama Java ile mobil kodlama yapılıyor diye biliyorum.
Android ve iOS Linux kodlarına çok yakın bunu biliyorsunuz sanırım.
 
Sana her şeyi anlatayım.

Diyelim bir oyun yaptın bundan nasıl para kazanabilirsin?

1-Oyun İçi Satın Almalar:

Bir çok oyunda bulunan bir özellik. Oyun parasını gerçek paraya satmak da denebilir. Oyunlarda gördüğümüz "500 Oyun Parası 10 TL" gibi market sistemi ile para kazanabilirsin.


2-Admob Reklamları:

Uygulamalarda para kazandıran bir diğer yer ise Admob'dur. Programınıza ve ya oyununza ekleyebileceğiniz 3 adet Admob sistemi bulunmaktadır;

-Banner: Bu sistem bir çok uygulamada gördüğümüz bir sistem. Alt ve ya Üst tarafta bulunan dikdörtgen alana sığdırılmış reklam kutucuğudur.

-Geçiş: Bu sistem uygulamanızda bir butona ve ya her hangi bir şeye tıklandığında açılan reklamdır. Genelde zamanlıdır. Nasıl yani zamanı bitmeden kapatamazsınız.

-Hediyeli Reklam: Bu sistem daha çok oyunlarda kullanılmaktadır. Mesela "1 Reklam İzle 500 Oyun Parası Kazan" gibi örnek verilebilir.

Bildiklerim şimdilik bu kadar. Umarım yardım edebilmişimdir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı