Programlama dili önerisi

Web veya yapay zeka düşünüyorum
Yapay zeka, makine öğrenmesi gibi işler için Python ve Tensorflow kütüphanesini öğrenebilirsiniz.

Web için başlangıç olarak HTML, CSS daha sonra Javascript öğrenin. Bu konuda ilerlemek isterseniz React, Svelte, Vue gibi bir Javascript frameworku öğrenmelisiniz. Bunlar front-end için.

Bu arada yeterli değilse öğrenmek gereken ilk dil ingilizce.

Ne yapmak istediğinize bağlı. Web alanında gelişmek mi istiyorsunuz?

HTML, CSS, JS, PHP, C# ile başlayabilirsin. C# bildiğim kadarıyla Web alanında da kullanılabilen bir programlama dilidir. Ayrıca Python. Ama Sen HTML, CSS, JS ile başlayanilirsin ilk olarak. JavaScript de ayrıca kapsamlı programlama dili.

Birçok kişi şunu öğren bunu öğren demiş yanlış bilgi vermeyin Python öğrenen biri oyun kodlamak isterse ne yapacak? Önce hangi alanda yazılım geliştirmek istediğini seç veri analizi, oyun geliştiriciliği, web geliştirme hangi dallarda ne geliştirebileceğini araştır ardından hangi dili seçtiğinin önemi fazla yok. Yazılımda kişiyi en çok gerileten şeylerden birisi sürekli alan değiştirmek ben başlarken soğumuştum.

Merhaba. Bu yıl 9. sınıfa geçtim. İsteyerek gittiğim lisede bilişim teknolojileri bölümü bulunuyor. 9. sınıf hazırlıkmış. Daha 10. sınıfta meslek seçimi yapılıyormuş. Ben 9. sınıftan başlamak istiyorum. Udemy kursu falan alarak hangi yazılım dili ile başlayabilirim ve o dil ile kaliteli kurslar önerebilir misiniz?

Yapay zeka öğrenmek istersen bence Java'dan başla daha sağlam bir temelin olur zararı olmaz.

Merhaba. Bu yıl 9. sınıfa geçtim. İsteyerek gittiğim lisede bilişim teknolojileri bölümü bulunuyor. 9. sınıf hazırlıkmış. Daha 10. sınıfta meslek seçimi yapılıyormuş. Ben 9. sınıftan başlamak istiyorum. Udemy kursu falan alarak hangi yazılım dili ile başlayabilirim ve o dil ile kaliteli kurslar önerebilir misiniz?

Ben JavaScript, HTML, Python yapiyorum tavsiye ederim yaparken keyifde alıyorum ayrıca.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı