Programlamaya C ile mi Golang ile mi başlanmalı?

Python'dan kaç zaten dostum. Siber güvenlik için istiyorsan da GO tavsiye ederim. Yerini o alıyor. Gerek performans ve düşük seviyeli bir dil olsun gerek scripting için kullanışlı olsun herkes öneriyor zaten. Utku abi de, Mehmet abi de GO kullanıyor ve geleceğin GO olduğunu söylüyorlar. Başarılı bir siber güvenlik uzmanından da 2 referans olsun.

Siber güvenlikçi denenen kişinin temel seviyede programlama bilmeleri yeterli.
Yaptıkları işin 90%'sinde kod bile görmüyorlar. Kafanızdaki "siber güvenlikçi" portresi nasıldır bilmiyorum ama sandığınız gibi olmadığı aşikar.
Sizin gördüğünüz siber güvenlikçiler hangi alanda bilmiyorum fakat, Ben ağ tarafında duracağım için ve toollar yetersiz kalacağı için kendim 0 dan ya da var olanı modifiye edip geliştirmek istiyorum.

Siber güvenlik alanında kendim bir tecrübem yok o yüzden çok yorum yapamayacağım ancak programcılığa yeni başlayan birisinin C ile başlamasını çok acımasız buluyorum.

GO son zamanlarda en severek kullandığım ve çok parlak bir geleceğinin olduğunu düşündüğüm bir dil. Ama error handling'inin farklılığı gibi bazı şeyleri diğer programlama dillerine göre farklı yapması yine yeni bir yazılımcıya ilk dil olarak önermemi engelliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı