Programlamaya nereden başlamalıyım?

Seraphic_İnf

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi programlamaya nereden başlamalıyım?
Mesela merhaba yazdığımda programın merhaba yazması veya adın ne yazdığında söylemesi gibi önce bunu öğrenmek istiyorum.

Python ile başla basit. Ve fazlasıyla kullanışlı sadece performans arttıran birkaç kütüphane kursanız çok iyi olur.

Selamlar, ilk başta size en çok ingilizce yardım edecek. Eğer yeteri kadar ingilizcem var diyorsanız Python veya C# dilleri en güzel başlangıç dilleridir.

Google'da araştırma yapmayı öğrenmekle başlamalısın.
Bir forum arastirmasi bile cozecekken...

1645982313155.png

1645982373599.png

Başka bir arkadaşın aynı başlıklı konusunda da belirttim. İlgi duyduğunuz alanı belirlemeye çalışın öncelikle. Bir uygulama geliştirmek istiyorsanız nesne tabanlı diller öğrenmeniz en mantıklısıyken driver-level yazılımlar için C öğrenmeniz daha mantıklı olacaktır. Belki farklı işletim sistemleriyle uğraşıp özelleştirme işlemleri ile uğraşmak sizi en çok içine çekecek konudur.

Örneğin, oyun geliştirmek istiyorsanız yaygın olan Unity'i kullanırsanız C#, Unreal Engine'i kullanırsanız C++ ile scriptlerini yazacaksınız gibi gibi bir çok farklılık ve amaca hizmet söz konusu. Veya burada başta aklımıza gelmeyen Javascript, xml gibi betik veya işaretleme dilleriyle de kendi alanınızı bulabilirsiniz. Öncelikle ne yapmak istediğinizi bilmeniz gerekiyor.

Benim size tavsiyem, akış diyagramı, algoritma çalıştıktan sonra eğer nesne tabanlı dillerden biriyle devam etme kararı alırsanız nesne tabanlı programlama mantığına çalışmanız.

Önce hangi alanda öğrenmek istiyorsunuz. Web, masaüstü, mobil, veri tabanı, oyun vs. buna karar verdikten sonra algoritma ondan sonra programlama dili kullanın. HTML ile web sitesi yaparken bile algoritma lazım olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı