Programları taşınabilir diske kurmak sorun olur mu?

Zeuszeus2023

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2019
Mesajlar
1.590
Çözümler
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Belki Yazılımcı
Ben programları HDD'ye kuruyorum ama bunun böyle mi yapılması gerektiği konuşunda şüpheliyim.
Kurulurkene C yerine dden program files diye klasör açıp içlerine koyuyorum.

Sebeplerim:
  • Format atınca tekrar kurmaya gerek kalmaz.
  • SSD'de yer kaplamaz, doldurmaz.
  • Başka bilgisayara da takıp kullandığım programları kullanabilirim.

İleride Raspberry Pi ile yaptığım Nas'a bağlamayı düşünüyorum. Ağ üzerinden programlara erişmekte sıkıntı olur mu? Yavaşlık falan. Her iki bilgisayarda erişebilmesi için diye düşündüm de.

Programları portable kurunca fark ne oluyor ki?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi cihazım da 2 SSD ve 1 HDD mevcut. C diskinde sadece sistem, D diskinde ise programlar vs kurulu. Yani bir sorun olmuyor. Ama yine de formattan sonra kurulum yapmak lazım. Bazı programların Path'e eklenmesi gerekiyor. Siz D diskine kursanız bile sistem diskine belirli kütüphaneler yükleyen programlar var. En sağlıklısı format atıldıktan sonra yeniden kurmaktır. Fakat kullandığınız programların portable sürümleri var ise onu kullanmak sizin için daha uygun olur.
 
Şöyle söyleyeyim. Bazı programlar kurulum yaparken kayıtlarını Regedit'e ekler bazıları da kendi konumunda tutar. Örneğin Office, Photoshop gibi programları D sürücüsüne ya da harici diske kurulum yapsan sonra format atsan bile çalışmaz. Crack yaptığın programlar da bazen çalışmayabilir çünkü Regedit'e kayıt yapıyor. Harici diske kurulum yapacaksan eğer sadece o kullandığın PC de kullanacaksın. Başka türlü olmaz.
 

Geri
Yukarı