Programsız klasör şifreleme nasıl yapılır?

Mxpyma

Hectopat
Katılım
21 Temmuz 2021
Mesajlar
1.282
Makaleler
2
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Programsız WinRAR'a atmadan tüm bilgisayarlarda klasörümü nasıl şifrelerim? (.bat gibi programlı değil)
 
Klasörler şifrelenemez. İzinleri ayarlayarak sadece bir hesabın kullanılması sağlanılabilir ancak dışarıdan birisinin erişmesi çok zor olmaz. Sıkıştırma yöntemleri toplu dosyalar için en iyi yöntem gibi. Disk şifreleme aradığınız şey olabilir. Turn on device encryption - Microsoft Support
 
Windows işletim sistemi, klasörleri doğrudan şifreleme seçeneği sunmaz, ancak şifrelemek istediğiniz dosyaları bir klasöre kopyalayıp ardından bu klasörü şifrelemek için birkaç yöntem vardır. İşte bir yöntem:

  1. Klasörünüzü seçin ve sağ tıklayın. Ardından, "Properties" (Özellikler) seçeneğine tıklayın.
  2. Açılan pencerede, "Advanced" (Gelişmiş) seçeneğine tıklayın.
  3. "Encrypt contents to secure data" (Verileri güvenli hale getirmek için içeriği şifrele) seçeneğini işaretleyin ve "OK" düğmesine tıklayın.
  4. Şimdi, klasörünüz şifrelenecektir. Şifreleme işlemi birkaç dakika sürebilir.
  5. Klasöre erişmek için, klasörünüzün şifresini girmeniz gerekecektir. Bu şifre yalnızca bilgisayarınızda saklanır, böylece şifrelenmiş klasöre erişmek için bu bilgisayarda olmanız gerekir.
Not: Bu yöntem yalnızca Windows 10 Professional sürümü ile çalışır. Windows 10 Home sürümünde bu özellik mevcut değildir. Ayrıca, bu yöntem yalnızca şifrelemek istediğiniz klasörü erişilemez hale getirir, ancak içindeki dosyaları şifrelemez. Dosyaları da şifrelemek istiyorsanız, dosyaları şifreleyen bir yazılım kullanmanız gerekebilir.
 
O klasöre erişmek isteyen, Windows'un şifrelemesini rahat geçer. Bat dosyası da regeditten ayar yapıyor onu da geçmek kolay. Aslında programsız dediğin her şey de bir program oluyor, sen yapmış oluyorsun.

Win10 Home var bende, bende yok ama diğer sürümlerde arkadaşın dediği gibi basit şifreleme var.
 
Ya ben Unturned'da map yapıyorum bunun workshop un sunucuya yüklemesini istiyorum fakat biri dosyaya kopyalama erişme gibi bir işleminde olmasını istemiyorum bunu yapabilir miyiz?
 
Windows'ta içerisinde özel belgelerinizin olduğu klasörü şifreleyerek ekstra koruyamazsınız. Bunun için .bat uzantılı not falan paylaşılıyor ancak işe yaramıyor. O yapılan işlemin klasörü gizlemekten farkı yok. Bu işlemi de yapsanız, klasörü klasör seçeneklerinden de gizleseniz, bilgisayarda belgenizin adı aratıldığında Windows hemen koyuyor ortaya. Denemesi bedava.

Bunun yerine naçizane tavsiyem WinRAR'dan yardım almak. WinRAR ile klasörü .ZIP uzantılı hale getirip, sıkıştırma oranını da depolama yaparsanız arama sonuçlarında içerikleriniz sergilenmez. Bunun üzerine ZIP dosyasını şifrelerseniz de tam olarak dosyaları korumuş olursunuz. Tabii ki sağlam bir koruma değil. Kurcalamaya karşı koruma olabilir. Yani ev ahalisinin isteyerek ya da istemeyerek ulaşmasını engellemek için önerilir. ZIP dosyasını da gizlediğiniz için özel olarak aramadığı sürece dosyayı bulamaz. Ancak bulursa USB bellek ile dosyayı alıp daha sonra şifresini kırabilir. Yani temel güvenlik önlemi, Windows oturum kilidi. Ondan hariç ek klasör şifreleme için bildiğim en iyi yöntem bu.
 

Geri
Yukarı