Protein tozu ne zaman kullanılır?

Yer
Samsun-Havza-Kocapınar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 1600AF
Sapphire Pulse Rx 580 8gb OC
Kingston Hyperx Fury 8X2 3200mhz rgb
Adata SU630 240GB
WD BLUE 1TB 7200RPM
Meslek
Öğrenci
Whey protein aldım 500 gramlık, nasıl kullanacağım konusunda 2 şey de kararsızım.

1- Protein tozunu nasıl hazırlayacağım ve evde hazırlayıp antrenman sonuna kadar beklese sorun olur mu?
2- Antrenmandan sonra kolu bandında kardiyo yapıyorum, protein tozunu antrenman sonunda mı yoksa kardiyordan sonra mı kullanayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Whey protein aldım 500 gramlık, nasıl kullanacağım konusunda 2 şey de kararsızım.

1- Protein tozunu nasıl hazırlayacağım ve evde hazırlayıp antrenman sonuna kadar beklese sorun olur mu?
2- Antrenmandan sonra kolu bandında kardiyo yapıyorum, protein tozunu antrenman sonunda mı yoksa kardiyordan sonra mı kullanayım?
İlk olarak protein tozunu hazırlamak için yaklaşık 300-350 ml suya 1 ölçek protein tozu döküp iyice çalkalaman gerekiyor, bu işlem için yine protein tozu markalarının ürettiği shakerlar var veya elinde onlardan yoksa pet şişelerde de rahatça hazırlayabilirsin. Protein tozunu tükettiğinde sana o anlık herhangi bir şey sağlamayacağı için ne zaman tükettiğinin çok bi önemi yok, tabi antrenman öncesinde karnını şişirip antrenmanını olumsuz etkileyebilir. Bu arada çok yenisin gibi protein tozundan öyle mucizevi bir şey bekleme protein tozunu çok ufak bir besin takviyesi gibi düşünebilirsin. Yaşını ve yaptığın antrenmanın ağırlığını bilmiyorum ancak supplement olarak çok efektif şeyler var biraz göz atabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı