Protein tozu vs creatine

tunahan.34

Centipat
Daha fazla  
Selamünaleyküm herkese. Yeni başladım boy 186, kilo 81 yaş 17. 1000TL bütçem var. 3'lü set gördüm 400gr whey protein tozu, 120gr creatine, 120gr BCAA yoksa 600gr creatine 700TL direk öyle mi alsam? İkisi arasında kaldım. Amacım kaslanmak.

İlk kullanılması gereken Kreatin'dir, ayrıca en fazla araştırma yapılan besin desteğidir. 6 ay sadece bunu kullan ve beslenmene dikkat et. 2. kullanman gereken vitamin-mineral desteği ve Omega-3'tür. Bunu şimdiden kullanmaya başlayabilirsin. C vitamini ve B-Complex vitaminlerini de ilk 6 ayda kullanabilirsin. İlk 6 ayda: Creatin, vitamin-mineral, Omega-3, C vitamini, B6 ya da B complex dışında bir şey kullanmanı önermem. Protein ya da aminoasiti 6 aydan sonra kullanmaya başla derim.

Peki kreatin her günmu içiliyor kaç LT su icmemiz lazım.
Spora başlamadan önce ya da spora başlar başlamaz yükleme şeklinde de kullanabilirsin ya da günde sadece 5 gr. alarak da kullanabilirsin. Ben 2.sini önereceğim ve ilk yöntemde kaç gün yükleme yapman gerektiğini söylemeyeceğim çünkü zararlı olduğuna inanıyorum, böbreklere fazla yüklenmemek adına. Her gün sadece 5 gr. kullanıyordum ben, bu şekilde vücudun creatin monofosfat'a doygunluğu 4-6 haftayı bulacaktır ama sağlıklı olacaktır. Ben 5 gr. creatini 150ml klasik su bardağında biraz karıştırıp gün içerisinde herhangi bir öğünden sonra alıyordum. Aynı bardağa biraz daha su koyup onu da içiyordum. Dibinde creatin bırakmamaya da çalışıyordum. 200-220 ml. falan suyla alıyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı