ProtonVPN, Protonmail ve Proton hizmetleri Türkiye'de Yasaklandı!

Bence resmi bir yasaklama da yakında gelir, TT sanırım önden hazırlık yapıyor. Karar gelir gelmez komple fişini çeker VPN'lerin böyle olacağını ön görmek zor olmasa gerek :)

Yasaklandığına dair kaynak gösterebilir misiniz? Biraz araştırma yaptım ancak hiçbir haber sitesinin haberine denk gelemedim.

VPN yasakları el altından yapılıyor. Herhangi bir mahkeme kararı bulunmasa da siteye giremiyorsunuz. Bantgenişliği tamamen daraltılıyor. VPN servislerine bağlanırken bağlanamıyorsunuz. Sadece Stealth VPN ya da manuel VPN aracılığı ile bağlanabiliyorsunuz.

Bu daha kötü ya, resmi bir yasaklama olmadan normalde kullanılabilen servisler artık kullanılamıyorsa bu yasaklamayı uygulayan kurum bunu hangi hakla yapıyor?
1702055392152.png

Evet, VPN'leri herhangi bir resmi karar olmadan engelliyorlar, bunun yasal bir karşılığı var mı acaba?

Eki Görüntüle 2045637
VPN'leri herhangi bir resmi karar olmadan engelliyorlar, bunun yasal bir karşılığı var mı acaba?

Normalde bu bir suçtur ama bunu gündeme getiren, getirebilecek olan iktidarından muhalefetine herhangi bir milletin vekili var mı? Yok. O zaman banane ben mi engelleyeceğim, yasaklanırsa arkasından mezar taşına bir taş da ben koyarım. Bizim neyimize VPN'le Xcloud'dan, GFN'den oyun oynamak, Türkiye'ye hizmet vermeyen servisleri kullanmak vs bizdekiler neyimize yetmiyor :)

Bu arada Proton destek ekibi sorunu inceleyeceklerini, bu sırada hizmetlerine erişirken VPN kullanmaya devam etmemi önerdi.

VPN servis sağlayıcıları, Çin'deki gibi çözüm gibi bir sub-domain oluşturuyor ve kullanıcıları manuel bağlantı yapması konusunda bilgilendiriyor. Site adı, bağlantıları tamamen farklı olsa bile aslında VPN aynı VPN. Örnek vermek gerekirse Surfshark şu şekilde:

Bu arada Proton destek ekibi sorunu inceleyeceklerini, bu sırada hizmetlerine erişirken VPN kullanmaya devam etmemi önerdi.

Eki Görüntüle 2045649

Onlarda bir alemmiş, kullanılamayan erişilemeyen bir hizmeti kullanmak için yine o hizmeti kullanmayı nasıl öneriyorlar. VPN kullanmak için VPN servisleri de çıkar yakında.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
İnsanlar bunu kendileri tercih etti.
Sansürün artması ve çevrim içi özgürlüklerin kısıtlanması, sizce hangi yönde ilerleyebilir?
Birilerinin keyfine kalmış. Mantıklı bir sebepten engellenmiyor ki. Sabah sinirli kalkarlar, başka bir siteyi de engellerler.
Bu yasaklamaların, genel olarak çevrim içi özgürlükler ve gizlilik hakları üzerindeki etkileri nasıl olabilir?
Yasaklamalar insanları giderek kısıtlıyor ve yurt dışından bakıldığında aslında rezil olan komik bir hâl alıyor. “Bu insanlar aptal mı da bunu istiyor?” diye düşünen çok kişiye denk geldim.
İleride Çin'deki gibi 'Great Firewall' benzeri bir tehditle karşılaşabilir miyiz?
Neden olmasın? Sonuçta ne denetleyen ne sorgulayan var. Geri kalmış bir ülkede ne olacağı belli olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı