PS 2 GTA San Andreas CD'nin ederi nedir?

Arkadaşlar, koleksiyon yapmak ve buna belirsiz bir ücret ödemek kişinin kendi tercihi. Tabii ki oyunun/ürünün nadirliği de söz konusu olunca işler karmaşıklaşabiliyor. Mesela Super Mario Bros kartuşu 100 bin dolara satılmıştı, aynı kartuş çoğaltılabilir mi? Evet ama değeri aynı mı? Hayır. Yani DVD ile kopyalamak ürünün değerini düşürmez.

Amaç oyun oynamak değil, koleksiyon yapmak.

Bkz: Super Mario Bros NES Kartuşu Rekor Fiyata Satıldı - Technopat
 
Hocam 6 yıldır konsollarla uğraşıyorum ve koleksiyonunu yapıyorum. PS2 fiyatları durdu durdu bir anda çıktı. Fakat nereden baksanız 2 senedir aynı seviyede izliyor. (Ara sıra 2.5k isteyen denyolar elbet oluyor) Kutusunu bulamazsanız 200₺ altına gider tahminen 100-150 arası diyeyim. Arz talep meselesi aslında temel sebebi. Talep az çünkü koleksiyoncular hariç PS2 kullanan çok az insan var ve koleksiyoncular da kutulu isterler. Arz çok yani piyasada bir sürü bu şekilde kutusu olmayan oyun var bu da nadirliğini düşürüyor ve fiyatı ister istemez düşüyor. Kutulu hâli cidden çok para eder çünkü bu denli oyunların kutulu kalması cidden nadir bir durum. Şu haliyle 100-150 derim, 200'den koyarsanız uzun sürer gitmesi. Arkasındaki çizikler, yıpranmışlık gibi durumlar da elbet değerini etkiler.
Bende zamanında PS3'ümü satarken the last of us oyununu vermeyi unuttum. Ambalajı açılmamış duruyor. Şuan ne kadar eder tahminin var mı? Çok ettiğini düşünmüyorum ama acelem yok 10 yıl beklerim.
 
Şu diskleri görünce içim nostalji ile doluyor yeminle. Çok isterdim koleksiyon için imkânımın olmasını.
 
Bizim burada 2TL 4.7GB'lik DVD o da adam tozlu rafta çürüyor diye satıyor çünkü alan yok kimse kullanmıyor. Bilgisayarcılar değil de diğer işletmelerden ucuza alınır eğer toplu alırsan da aynı şekilde adet fiyatı düşer.
Koleksiyon olayına gelirsek kişiden kişiye göre değişir ama antika çanak çömlek veyahut plak falan olsa hadi eyvallah derim kutulu PS2 oyununun koleksiyon değerinin çok olduğunu düşünmüyorum. Burada şu kadar veririm bu kadar veririm diyenler de pek samimi gelmiyor.
Koleksiyon diye bir sey duydun mu dostum hayatinda? Eger PS1 oyunlari olsa cok daha ucuk rakamlar bile soylenebilir. Kutu olsa olu fiyati 500TL.
 
Teşekkürler cevaplar için 80'e koyuyorum ilana almak isteyen varsa link atabilirim Sahibinden param güvende ile alabilirsiniz diskin durumu iyi sadece birkaç ufak çizik var çalışmasını etkilemez
 

Yeni konular

Geri
Yukarı