PS mi PC mi?

Tercih meselesi. Konsollar genel olarak tak çalıştır mantığında çalışır. Aynı fiyata alınabilecek bilgisayarlardan daha performanslı olur ama uzun vadede oyun fiyatlarıyla çok pahalı duruma gelebilir. Özellikle şu anda konsol fiyatları pahalı ve bu yüzden eskisi kadar fiyat avantajına sahip değil. Ha bu arada, konsol oyunlarına indirim gelse bile pahalı olurlar.

Bilgisayarlar ise daha serbest bir ürün diyebiliriz. Yapabileceginiz şeyler daha kapsamlı. Oyunları çok çok daha ucuzdur ancak konsol ile aynı performansı almak istediğimizde daha fazla para vermeliyiz. Hatta aynısı alsak bile oyunlar konsollara özel optimize edildiği için bilgisayar miladini doldurduğunda konsolla halen oyun oynamaya devam edebilirsiniz.

Hem Xbox hem PS hem de PC kullanmış bir insan olarak söylüyorum:

-Eğer strateji, vb oyunlar oynuyorsan kesinlikle PC.
-Ama AAA tarzı oyunlar oynuyorsan ve stabilite senin için önemliyse PS veya Xbox.
-Fakat PS Exclusive'lerine ilgin varsa ve hoşuna gidiyorsa PS almanı öneririm.
-Ama geriye uyumluluk, Xbox Game Pass, vb. senin için önemliyse Xbox.

Not: Benim için geriye uyumluluk, stabilite ve Game Pass önemli olduğu için bu nesilde Xbox Series X alacağım.

-Ama AAA tarzı oyunlar oynuyorsan ve stabilite senin için önemliyse PS veya Xbox.

Not: Benim için geriye uyumluluk, stabilite ve Game Pass önemli olduğu için bu nesilde Xbox Series X alacağım.
Tarafsız bir cevap için teşekkürler.

Televizyona bağladığınızdan olabilir mi?
Bütçeniz nedir?
Xbox da alınabilir. Ya da en kötü APU bir PC alırsınız yanına da XBOX ONE S, PS4 falan alabilirsiniz.
Yok biliyorum televizyona bağladığımdan olduğunu. APU PC nedir?
Tercih meselesi. Konsollar genel olarak tak çalıştır mantığında çalışır. Aynı fiyata alınabilecek bilgisayarlardan daha performanslı olur ama uzun vadede oyun fiyatlarıyla çok pahalı duruma gelebilir. Özellikle şu anda konsol fiyatları pahalı ve bu yüzden eskisi kadar fiyat avantajına sahip değil. Ha bu arada, konsol oyunlarına indirim gelse bile pahalı olurlar.

Bilgisayarlar ise daha serbest bir ürün diyebiliriz. Yapabileceginiz şeyler daha kapsamlı. Oyunları çok çok daha ucuzdur ancak konsol ile aynı performansı almak istediğimizde daha fazla para vermeliyiz. Hatta aynısı alsak bile oyunlar konsollara özel optimize edildiği için bilgisayar miladini doldurduğunda konsolla halen oyun oynamaya devam edebilirsiniz.
İndirim gelince nasıl oluyor diye merak ediyordum ben de, teşekkürler.

Açıkçası daha çok FIFA için playstation sahibi olasım geliyor. PS özel oyunları da güzel ama oynamasam da olur.

Son düzenleme:
PC'ye gamepad taktığında oynanan FIFA'nın konsoldakiyle aynı olduğunu düşünen konsolda FIFA oynamamıştır bu konuda en çok bu yoruma takıldım. Konu FIFA özelinde ise Xbox ya da PS alıp geçin çok tartışmaya gerek yok.

PS-PC kıyasına gelirsek PC'nin ne amaçla kullanıldığına bağlı değişir. Eğer bilgisayara ihtiyacınız varsa ve masaüstü veya dizüstü bir bilgisayarınız yoksa PC alın zaten o durum denklem dışı, yani PC de yapabileceklerinizi düşünün bir de PS üzerinde yapabileceklerinizi düşünün gibi bir savunma olamaz, konunun oyun olduğunu varsayıyorum.

-Eğer oyun için mevcut bir masaüstü bilgisayarınız varsa upgrade edin masrafa girmeyin.
-Eğer iş/okul vs. için işinizi gören bir dizüstü/masaüstü bilgisayarınız varsa oyun için konsol alın kafanız çok uzun bir süreliğine rahat etsin.

Özel istekleriniz varsa kendinize göre seçim yapın. Mesela ben masaüstü bilgisayar kullanmaktan nefret ederim. Zaten iş için sürekli taşınabilir bir bilgisayara ihtiyacım olduğu için dizüstü kullanıyorum. Buna rağmen ev içinde forum, youtube, tarayıcı, netflix gibi platformları kullanırken notebook kullanmak bile zahmetli geldiği için tablet kullanıyorum. Bu nedenle oyun için direkt konsol seçmek çok daha konforlu oluyor benim adıma. Masaüstü kullanmak benim için uygun olsaydı, taşınabilir bir cihaza ihtiyacım da olmasaydı Notebook-tablet-konsol yerine sadece masaüstü PC kullanırdım, PC böyle bir çözüm getiriyor.

Bence ps. Uzun yıllar vaktini PC oyunlarında geçiren biri olarak konuşuyorum. (Gerçekten uzun yıllar) PS rahatlığı şurada hele PS5 hamlesinden sonra o nasıl bir kontrolcüdür hayretler içerisinde izledik videolarını. Konudan sapmayalım bir oyun çıktığında sistem gereksinimlerine bakmak yerine PS4 veya PS5 ibaresini görüp oynama düşüncesi tamamen beni artık Ps'ye yönlendirdi.

@serkanyoruk92 kanka neden gülücük attın konsolda 2-3 özel oyun harici bir şey yok stabit 60 FPS oyun oynuyorsun bunun ne tarafı zevkli PC de Ultra ayarda RDR 2 oynadım dün kendimi özgür hissettim cidden konsolun neresinden zevk alıyorsunuz zaten konsol fiyatına her oyunu açan PC alınır mesajlara gülücük atmak yerine neden konsol savunduğunu yazman gerek sonyfanboy değilsindir umarım

Eskiden olsa her türlü konsol derdim ama artık konsollar bana PS 2&3 zevkini vermiyor. Hepsi küçük PC gibi artık.

Aynen öyle şu an özel oyunlar da PC tarafına geliyor iyi bir PC varsa alınır anca konsol.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı