PS3 alınır mı?

Bence size tavsiyem PS4 Slim alın ya da PS4 fat kasa ama illa PS3 alacağım diyorsanız çok fazla hikayeli oyun yok PS3 exclusive yani özel oyunlar dışında ve FPS problemi yaşarsınız GTA 5 gibi oyunlarda.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim, bunlara göre değerlendirip alacağım.

Hocam amacınız nostalji gibi bir şeyse emulatorlerde yükleyip nostalji havası alabilirsiniz ve sizi cok mutlu eder ancak ben harbi oyunları oynayacagım ciddi ciddi grafik FPS benim için önemli diyorsanız almanızı tavsiye etmem.

Anlıyorum, PS4 için inceleme yapacağım hocam teşekkürler.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim, bunlara göre değerlendirip alacağım.

Anlıyorum, PS4 için inceleme yapacağım hocam teşekkürler.

Tam olarak bütçeniz kaç TL.

İyi günler hocalarım.

PlayStation hakkında hiçbir bilgim yok. Hiç PlayStation benzeri oyun konsolum olmadı, konsolu, orijinal olmasa da oyun kurup atabilmeyi PC ve Android tarafında edindiğim biraz biraz bilgilerle bir de birkaç video ile edinebilirim diye düşünüyorum orası önemli değil. Fiyat olarak ne tür bir şey alabilirim, hangi oyunları öneriyorsunuz, konsol konusunda fiyat ne alabilirim, internetten mi almak gerek elden mi almak gerek, öneri “bak bunun fiyatı bu ve temiz” diyerek bir şeyler gösterebilirsiniz en azından fikir edinebilmem için.

Niye almak istiyorum? Hiç konsolum olmadı be abi hep parayla saatlik oynadım. Solo oynamak istiyorum evimde oynamak istiyorum açık dünya ne varsa oynayabilmek, harici depolama alanı kullanarak veya teknik bilgilerle birkaç bakım yaparak konsolda coşmasa da (hayatımda neredeyse her oyunumu 30-60FPS arası oynadım alışkınım) 50-60FPS açık dünya oyunu oynamak istiyorum. Televizyon, konsol ve kumandası ile 3 element ile beraber ilk defa hikayeli oyun bitirmek istiyorum, ilk defa orijinal bir konsola üretilmiş bir oyunu tam uyumluluk ile açabilmek istiyorum. PS3 önerin, tavsiye verin, fiyat konusunda emeklemeyi değil daha “ınga” diyemeyen bir bebeğe yardımcı olur gibi yardımcı olmanızı istiyorum.

Konu hakkında bilgili insanları buraya yönlendirirseniz sevinirim, bu işe yıllarını vermiş veya en azından 1-2 yıl PS dünyasında Full teçhizat dolanmış birinden tavsiye almak daha doğru olur adamın yaşanmışlığı var sonuçta :D

PS3 kullanmış ve PS4 kullanan biri olarakdan söylüyorum PS3 bence TLOU, GTA 5 oynayıp bırakacağınız bir konsol. Exclusivelerin sadece GTA 4 ve RDR1 dışında çoğu PS4'te var. PS4 dahi 30 FPS oynatırken nasıl PS3'te 60 almayı hayal ediyorsunuz ben o işi çözemedim. 720p'sde dahi 60 oynatan çok ama çok az oyun var sanırım PS3'te. PS4 ve Series S aşağısına inmeyin bu devirde. PS5 Pro çıkınca hatta Slim veya fat ucuzlarsa eğer onlara bakmanızı da öneririm. Bütçeyi çok aşağıya indirip hemen alayım demenizi asla önermem.

Tam olarak bütçeniz kaç TL.

Sınırsız.

PS3 kullanmış ve PS4 kullanan biri olarakdan söylüyorum PS3 bence TLOU, GTA 5 oynayıp bırakacağınız bir konsol. Exclusivelerin sadece GTA 4 ve RDR1 dışında çoğu PS4'te var. PS4 dahi 30 FPS oynatırken nasıl PS3'te 60 almayı hayal ediyorsunuz ben o işi çözemedim. 720p'sde dahi 60 oynatan çok ama çok az oyun var sanırım PS3'te. PS4 ve Series S aşağısına inmeyin bu devirde. PS5 Pro çıkınca hatta Slim veya fat ucuzlarsa eğer onlara bakmanızı da öneririm. Bütçeyi çok aşağıya indirip hemen alayım demenizi asla önermem.

Anlıyorum, bekleyip piyasayı gözetleyeceğiz o zaman. Bahsettiğim oyunlar platform, The Escapist serisi gibi oyunlar yani oturupta GTA 5 oymak istemiyorum açık dünya ne varsa oynarım diyorum. Açık dünya oyun konusunda kütüphanesi anladığım kadarıyla dar, daha yüksek serileri tercih etmemi istiyorsunuz. Ben öyle gözleri yukarı diken biri değilim. PS3 alıp sistemi kırmak ve beleş bir şekilde keyfe bakarak oyun oynamak istiyorum o kadar çok bir beklentim yok. Elimde PS5 alacak kadar para da var önerdiğiniz her konsola elim kolum uzanıyor şükür olsun ki durumum zannedilenden iyi. Konsol tarafına para dökebilirim ancak bu tarz pahalı harcamalar yapmak bana göre değil. Porsche alsam oturma organım rahatsız olur ama Aston Martin versen binerim tarzı bir durumdayım. Durumumu anladığınıza göre tercihleri de bu tarz bir durumum olduğunu bilerek değerlendirmenizi isterim.

Eh yani değerlendirmelerinize göre son çıkan serileri incelemeliyim. Ben telefonda dahi iOS değil Android tercih ederim, kişisel cihazım hariç tüm cihazlarım rootludur ve tool doludur bu yüzden performans cihazları tercih ederim. iOS tek seri olduğundan kullanmam, güncelleme almaz. PC tarafında bile eğer cihazda GTA 5 falan oynamayacaksam Windows 7 tercih ederim sistem hakkında normal kullanıcılardan daha fazla bilgim olduğunu düşünüyorum. Tekel seriler yerine her yerde tercih edilen serileri kullanıp kişiselleştirmek benim en nihai zevkim bu yüzden PS3 alıp kendimce yükseltmek istedim ancak konsol tarafında bu pek mümkün değil gibi gözüküyor.

Umarım benim tarafımdan konuyu anlayabilmişsinizdir.

Hocam bence siz PS4 Slim veya Pro alın. Kırıp istediğiniz oyunu yüklersiniz. Sıkılınca da satıp Xbox alırsınız, ondan da zevk alırsınız. Sizin için en mantıklısı bu görünüyor.

@Suzikisan hocam ps4 de kırılabilir ve oyun yükleyebilirsiniz ama ps3 jailbreak açısından çok doludur yapamayacağınız şey yok. Ben hem cihazı kırıp hemde 3. parti yazılım doldurmak istiyorum diyorsanız ps3 çok iyi bir cihaz ama bence PS4 alma şansınız varsa ps4 alın hiç olmasa hala oyun çıkıyor ama SONY ps3e 2019'dan sonra oyun çıkarmayı bıraktı ancak yama yapabilirsiniz.(Bu kısım jailbreak ilginizi çekiyorsa diye çekimiyorsa atlayın.) PS3'e 3.parti oyun mağazasıda yükleyebilirsiniz o şekildede oyun yükleyebilirsiniz yada multiman aracılığı ile yükleyebilirsiniz multiman'dan 2 şekilde yükleyebilirsiniz bir USB ye atıp yükleyebilirsiniz birde pc yardımıyla pcde bir program vardı onun aracılığı ile PS3'e kablosuz bir şekilde oyunu atabilirsiniz. kablosuz şekilde WEBMAN ilede oluyordu sanırsam çok fazla 3. parti yazılım bulunuyor. PS3'ü 2 farklı yazılım ile kırabilirsiniz cfw ve hen. Hen her cihaza olur fakat cfw bazı ps3 modellerine olmaz ama cfw'nin artısı şudur hen'e göre daha çok 3.parti program yükleyebilir ve hen'de yapamadığınız bazı şeyleri yapabilirsiniz. burası ps3 içindi sıra ps4.
PS3'e cfw çıkmamıştır sadece hen ile kırılır aynı şekil oyun yükleyebilirsiniz ama oyun mağazası yoktu sanırsam direkt siz atıyorsunuz oyunu ama ps4 kırma açısından sıkıntılıdır biraz doğru sürümde değilseniz kuramayabilirsin iz ama PS3'ün bütün sürümleri kırılır zaten orijinal ps3 zor bulursunuz piyasada ama bulduğunuz cihaz orjinal ise sizde rahatlıkla kurabilirsiniz aynı şekilde PS4'de ama dediğim gibi uygun sürümde olmalısınız.

Benim tavsiyem ps4 almanız ama ps3 de çok iyi cihazdır sadece zamanı geçti.

NOT: Uzun süredir bu cihazları araştırması ve ya bakmadım güncel bilgilere sahip değilim ps3 için bişey değişeceğini sanmıyorum ama ps4 için bir gelişme olmuş olabilir hatam varsa dikkate almayın

@Suzikisan hocam PS4 de kırılabilir ve oyun yükleyebilirsiniz ama PS3 Jailbreak açısından çok doludur yapamayacağınız şey yok. Ben hem cihazı kırıp hem de 3. parti yazılım doldurmak istiyorum diyorsanız PS3 çok iyi bir cihaz ama bence PS4 alma şansınız varsa PS4 alın hiç olmasa hala oyun çıkıyor ama Sony PS3'e 2019'dan sonra oyun çıkarmayı bıraktı ancak yama yapabilirsiniz.(bu kısım Jailbreak ilginizi çekiyorsa diye çekimiyorsa atlayın.) PS3'e 3.parti oyun mağazasıda yükleyebilirsiniz o şekilde de oyun yükleyebilirsiniz ya da multiMAN aracılığı ile yükleyebilirsiniz MultiMAN'dan 2 şekilde yükleyebilirsiniz bir USB'ye atıp yükleyebilirsiniz bir de PC yardımıyla PC'de bir program vardı onun aracılığı ile PS3'e kablosuz bir şekilde oyunu atabilirsiniz. Kablosuz şekilde webMAN ile de oluyordu sanırsam çok fazla 3. parti yazılım bulunuyor. PS3'ü 2 farklı yazılım ile kırabilirsiniz CFW ve hen. Hen her cihaza olur fakat CFW bazı PS3 modellerine olmaz ama CFW'nin artısı şudur Hen'e göre daha çok 3.parti program yükleyebilir ve Hen'de yapamadığınız bazı şeyleri yapabilirsiniz. Burası PS3 içindi sıra PS4.
PS3'e CFW çıkmamıştır sadece hen ile kırılır aynı şekil oyun yükleyebilirsiniz ama oyun mağazası yoktu sanırsam direkt siz atıyorsunuz oyunu ama PS4 kırma açısından sıkıntılıdır biraz doğru sürümde değilseniz kuramayabilirsin iz ama PS3'ün bütün sürümleri kırılır zaten orijinal PS3 zor bulursunuz piyasada ama bulduğunuz cihaz orijinal ise sizde rahatlıkla kurabilirsiniz aynı şekilde PS4'te ama dediğim gibi uygun sürümde olmalısınız.

Benim tavsiyem PS4 almanız ama PS3 de çok iyi cihazdır sadece zamanı geçti.

Not: Uzun süredir bu cihazları araştırması veya bakmadım güncel bilgilere sahip değilim PS3 için bir şey değişeceğini sanmıyorum ama PS4 için bir gelişme olmuş olabilir hatam varsa dikkate almayın.

Bilgi için sağolun, hem PS3 hem de PS4 için araştrıma yaparak denemeler yapacağım. Yüksek ihtimalle PS4 ile yoluma devam edeceğim yine de sağladığınız bilgiler için teşekkür ederim.

Herkes alma falan demiş.Paran varsa ps4te alma Xbox series s al.Paran yoksa ps3 seni maximum 1-3yıl götürür.(temiz bir makine bulursan)Birde hepsi burada falan gibi sitelerde 5000₺ gibi fiyatlarla var ama onlar sıfır değil yenilenmiş falan filan.En azından GTA v oynarsın PS ile.2.el alman daha iyi olur 2500-3000arası fiyatlara istersen bulursun üstelik Android tvin yoksa ps3 ü TV box olarakta kullanırsın YouTube,Disney +,netflik...vs. gibi platformlara girer hatta bende almayı düşünüyorum.

Herkes alma falan demiş.Paran varsa ps4te alma Xbox series s al.Paran yoksa ps3 seni maximum 1-3yıl götürür.(temiz bir makine bulursan)Birde hepsi burada falan gibi sitelerde 5000₺ gibi fiyatlarla var ama onlar sıfır değil yenilenmiş falan filan.En azından GTA v oynarsın PS ile.2.el alman daha iyi olur 2500-3000arası fiyatlara istersen bulursun üstelik Android tvin yoksa ps3 ü TV box olarakta kullanırsın YouTube,Disney +,netflik...vs. gibi platformlara girer hatta bende almayı düşünüyorum.
Disney plus ps3/xbox 360 da yok diye biliyorum ama tarayıcıdan girilebilir galiba emin değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı