PS4 alınır mı?

PS4 Slim kullanıcıyım, güzel bir indirim yakalarsan tereddüt etmeden alabilirsin hocam. PS4 üzerinden oynayabileceğin bir sürü özel oyun mevcut. Kutulu oyun tercih etmiyorsan eğer, 1 TB versiyonunu al. 500 GB yetmeyecektir.

Pro ile Slim arasında fazla fark yok demek istemediniz herhalde değil mi, çünkü o nesile göre bayağı fark var. PS5 çıktı diye Pro ile Slim bir tutulacak cihazlar değiller. Herhangi bir yeni nesil oynanış videoları yayınlaşmış oyunlara bakarsanız gayet net olarak ortada. Örneğin Valhalla bile video ve fotoğtaf karşılaştırmalarında bariz olarak çözünürlük, grafik farkı olarak kendini belli ediyor. Kenarlarına hangi konsol olduğunu yazmasalar bile seçilir durumdalar hala.

Öncelikle bildiğiniz üzere PlayStation 5 çıktı, ve ben daha yeni bir PlayStation 4 almaya karar verdim. Aslında benim korkum PS5'e çıkacak olan exclusive oyunlar kaç yıl daha PS4'e çıkmaya devam eder? Ve çıksa bile oyunlarda kasma, donma, takılma gibi sorunlarla karşılaşır mıyım? (Almayı düşündüğüm PlayStation modeli PS4 Slim)

Ben hala PS2 kullanıyorum :D.

Pro ile Slim arasında fazla fark yok demek istemediniz herhalde değil mi, çünkü o nesile göre bayağı fark var. PS5 çıktı diye Pro ile Slim bir tutulacak cihazlar değiller. Herhangi bir yeni nesil oynanış videoları yayınlaşmış oyunlara bakarsanız gayet net olarak ortada. Örneğin Valhalla bile video ve fotoğtaf karşılaştırmalarında bariz olarak çözünürlük, grafik farkı olarak kendini belli ediyor. Kenarlarına hangi konsol olduğunu yazmasalar bile seçilir durumdalar hala.
4K bir ekranınız yoksa Pro'nun grafik kalitesinden doğru düzgün yararlanamazsınız. 4K bir ekranınız varsa ne ala. Onun dışında bazı yeni nesil oyunları 60 FPS şekilde çalıştırabiliyor PS4 Pro. Fakat çalıştırdığı 60 FPS oyunlar stabil 60 FPS olmuyor. Örnek vermek gerekirse God of War. Sürekli 60-40 FPS arası dönüyor. Onun dışında The Last of Us Part II'yi Slim'de de oynasanız aynı FPS, Pro'da da oynasanız aynı FPS. Öyle bir yazmışsınız ki sanki ciddi anlamda devrimsel bir fark varmış gibi aralarında.

4K bir ekranınız yoksa Pro'nun grafik kalitesinden doğru düzgün yararlanamazsınız. 4K bir ekranınız varsa ne ala. Onun dışında bazı yeni nesil oyunları 60 FPS şekilde çalıştırabiliyor PS4 Pro. Fakat çalıştırdığı 60 FPS oyunlar stabil 60 FPS olmuyor. Örnek vermek gerekirse God of War. Sürekli 60-40 FPS arası dönüyor. Onun dışında The Last of Us part II'yi Slim'de de oynasanız aynı FPS, Pro'da da oynasanız aynı FPS. Öyle bir yazmışsınız ki sanki ciddi anlamda devrimsel bir fark varmış gibi aralarında.

Devrimsel bir fark önceki nesile nazaran PS5'te var denilebilir ancak grafiksel farktan bahsettim zaten dikkatli okursanız. İki cihazın aynı FPS vermesiyle aynı grafiksel kaliteyi vermesi bir değil. 40 FPS medium ile 40 FPS High aynı şey mi FPS değerleri aynı diye? Siz de öyle bir yazmışsınız ki sanki ikisi aynı donanım gücünde. Yazımın bir yerinde bile FPS budur dememişim. Ekrandaki görüntü daha detaylı, daha yüksek çözünürlükte demişim. 4K ekran olsun olmasın bu cihazların gücünü kıyaslarken konuşulacak bir unsur değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı