PS4 mü, PC mi?

kula000

Megapat
Arkadaşlar biliyorum bu konuda forumda birçok konu mevcut ancak işin içine kişisel tercihler ve kişiler zevkler gelince herkes kendi açısından bakınca ben Pc aldım ben Ps4 aldım diyor.
Mesele basit elimde çok kötü ve çok iyi bir Pc var. (İntel Hd Graphics bileşik kart var makinede birçok açmaz dediğim oyunları açtı beni şaşırttı.) Bu sistemi sitedeki 1500 liralık Pc'ye çevirmeyi düşünüyorum ancak tam bir oyun delisiyim. Ps4'e baktığımda Ps4'e özel oyunları görünce içim gidiyor. Ps4 çıkalı epey uzun zaman oldu, tam aldım derken Ps5 çıkmasından korkuyorum. Ps4 Pc arasında ikilemde kalmamın sebebi bu. Sizce ne yapmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok oyun oynuyorsan özellik ile F2P oyunları seviyorsan PC öneririm. Ama ben oyun parasını karşılarım exc. oyunları da alabilirim dersen PS bir oyun sever için daha iyi bir seçim olacaktır ama unutma klavye fare ve joystick'in zevkleri birbirinden apayrı ve ikiside keyifli.

Şuan evimde PS4 ve Xbox 360 bulunuyor. PS4'ü almam ile birlikte durumu az çok kavramıştım zaten fakat Xbox 360 kalitesini de görünce konsolların gereksiz olduğuna kanaat getirdim.
Aşırı düşük görüntü kalitesi, fahiş oyun fiyatları, online oynamak için yıllık kira, joystick kısıtlaması ve kısıtlı kullanım. Kısıtlı kullanımdan kastım upgrade yapamama gibi şeyler. Konsolun ömrü bitince yeni konsol almak zorundasınız. Rise of The Tomb Raider'ı PS4'de ve sonrada PC'de oynayın, aradaki farkı ölçün derim. Xbox 360'ın kalitesine ise diyecek söz yok, sanarsınız Tomb Raider 3 oynuyorsunuz. :)

PS5'in çıkmasına birkaç yıl daha var. Tak diye sürecek halleri yok piyasaya. Daha çıkalı 3 yıl bile olmamış PS4. 3 yıl bir şey almadan beklersen PS5 çıkabilir :D PS4 Exc. oyunları harbiden çok güzel. Bloodborne, Heavy Rain, Last Of Us, God Of War, Uncharted bunların hepsi birbirinden güzel oyunlar. Çoğu remastered ama 60 FPS yeni nesil grafiklerle oynamak daha güzel olur diye düşünüyorum ki daha konsol çıkalı çok olmamış dünya kadar Exc. oyun çıkarırlar. Uncharted 4 yakında çıkacak, Quantic Dream'ın üstünde çalıştığı Detroit: Become a Human var mesela.

Aşırı düşük görüntü kalitesi
Fanboyluk yapma. PS4'ün grafikleri gayette yeni nesle ait gibi duruyor.
joystick kısıtlaması ve kısıtlı kullanım
Nasıl yakaladım ama fanboyluğu. Dualshock 4 zaten PS4 için bir artı. Fark ettiysen PC'ye gamepad alanların sayısı daha fazla konsola klavye ve mouse takmaya çalışanlardansa. Ayrıca konsolu alıp 6-7 yıl kullanıyorsun. Ayrıca fiyatı 1200-1500 TL arası. Sen PC al şimdi 1500 TL'ye sonra 7 yıl kullanda görelim.
He oyun fiyatları PC'ye göre pahalı ve PSN+ gerekli online için diyecek lafım yok. Bunlar bir eksi olarak kabul edilebilir elbette. Ancak unutmamak lazım ki PS4'e kutulu alıyorsan PC'den pahalı olması normal. Ancak dijital oyun fiyatları birbiriyle epey yakın.

PS5'in çıkmasına birkaç yıl daha var. Tak diye sürecek halleri yok piyasaya. Daha çıkalı 3 yıl bile olmamış PS4. 3 yıl bir şey almadan beklersen PS5 çıkabilir :D PS4 Exc. oyunları harbiden çok güzel. Bloodborne, Heavy Rain, Last Of Us, God Of War, Uncharted bunların hepsi birbirinden güzel oyunlar. Çoğu remastered ama 60 FPS yeni nesil grafiklerle oynamak daha güzel olur diye düşünüyorum ki daha konsol çıkalı çok olmamış dünya kadar Exc. oyun çıkarırlar. Uncharted 4 yakında çıkacak, Quantic Dream'ın üstünde çalıştığı Detroit: Become a Human var mesela.

Fanboyluk yapma. PS4'ün grafikleri gayette yeni nesle ait gibi duruyor.

Nasıl yakaladım ama fanboyluğu. Dualshock 4 zaten PS4 için bir artı. Fark ettiysen PC'ye gamepad alanların sayısı daha fazla konsola klavye ve mouse takmaya çalışanlardansa. Ayrıca konsolu alıp 6-7 yıl kullanıyorsun. Ayrıca fiyatı 1200-1500 TL arası. Sen PC al şimdi 1500 TL'ye sonra 7 yıl kullanda görelim.
He oyun fiyatları PC'ye göre pahalı ve PSN+ gerekli online için diyecek lafım yok. Bunlar bir eksi olarak kabul edilebilir elbette. Ancak unutmamak lazım ki PS4'e kutulu alıyorsan PC'den pahalı olması normal. Ancak dijital oyun fiyatları birbiriyle epey yakın.
Ömrümde bu kadar saçma bir yorum görmedim neredeyse. Yahu ben PC taraftarı olsam niye iki adet konsol bulundurayım evde ? Joystick kısıtlamasından kastım ise sadece joystick kullanabilmeniz, joystick'e kötü demiyorum. PC'de joystick, fare ve klavyeyi istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz fakat konsolda bu şekilde değil. İnanın veya inanmayın pek umrumda değil açıkcası fakat başından beri okursanız gerçekten bahsettiğimi görürsünüz. PS4'ün sevdiğim tek yanı ise oyun esnasında koldaki tepkiler. GTA V oynarken ki konuşmaların koldan gelmesi gibi. Diğer türlü PS4 almanın pek bir artısı yok diye düşünüyorum.

PC> Konsol. Hem oyunlar PC'de daha uygun fiyata satılıyor hemde PC performans olarak PS4'ten daha iyi. Yeni ekran kartları, İşlemciler ve DirectX12 oyunları çıkacak. Bence PS4 yerine 2-3 seneye kadar PS5 çıkar. PS5'i bekle alacaksan ama yinede PC>Konsol olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

PC'de joystick, fare ve klavyeyi istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz fakat konsolda bu şekilde değil.
Konsolun mantığı da o ya zaten. Ancak klavye ve fare PS4'e çok istiyorsanız takabilirsiniz. Türkiye'de var mı bilmiyorum ama yurt dışında yaşayan tanıdıklarımdan klavye ve fare alan var ama Dualshock 4'ün zevkini vermediklerini söylüyorlar. Kendim denemedim ve denemekte istemiyorum. Zaten Bloodborne'yi klavye ve fare ile oynamanın mantığı ne? Veya God Of War'ı klavye ve fare ile niye oynayacaksın ki? İşkence olur yani o :D
Ama şöyle bir olay var ki GTX 960'lı sistem toplayıp güncel AAA oyunları 1080P 60 FPS oynarsınız rahatlıkla. Burası su götürmez gerçek ancak size bu mu daha çok zevk verir yoksa TV karşısında oynamak mı daha çok zevk verir bilemiyorum. Orası kişisel tercih. Aslında düşününce PC>Konsol veya Konsol>PC demek saçmalık sanırım. Çünkü tamamen kişisel tercih. Yani ben Bloodborne gibi bir oyunu veya saatlerimi verdiğim Destiny'yi veya Last Of Us'u deneyimlemeden sadece tüm platformlara çıkan AAA oyunları oynasaydım yine aynı keyfi alır mıydım bilmiyorum.

Son düzenleme:
Konsolun mantığı da o ya zaten. Ancak klavye ve fare PS4'e çok istiyorsanız takabilirsiniz. Türkiye'de var mı bilmiyorum ama yurt dışında yaşayan tanıdıklarımdan klavye ve fare alan var ama Dualshock 4'ün zevkini vermediklerini söylüyorlar. Kendim denemedim ve denemekte istemiyorum. Zaten Bloodborne'yi klavye ve fare ile oynamanın mantığı ne? Veya God Of War'ı klavye ve fare ile niye oynayacaksın ki? İşkence olur yani o :D
Ama şöyle bir olay var ki GTX 960'lı sistem toplayıp güncel AAA oyunları 1080P 60 FPS oynarsınız rahatlıkla. Burası su götürmez gerçek ancak size bu mu daha çok zevk verir yoksa TV karşısında oynamak mı daha çok zevk verir bilemiyorum. Orası kişisel tercih. Aslında düşününce PC>Konsol veya Konsol>PC demek saçmalık sanırım. Çünkü tamamen kişisel tercih. Yani ben Bloodborne gibi bir oyunu veya saatlerimi verdiğim Destiny'yi veya Last Of Us'u deneyimlemeden sadece tüm platformlara çıkan AAA oyunları oynasaydım yine aynı keyfi alır mıydım bilmiyorum.
Dediğiniz oyunlar konsollar için çıkmasaydı konsol almanın tek bir mantıklı yanı kalmazdı ki zaten. :) Kendine özel çıkardığı oyunlar sayesinde konsollar ayakta kalıyor. Piyasadan düşürmemenin yolları diye düşünüyorum. Dualshock 4'un ayrı bir zevki olduğu doğru fakat asla PC'ye yetişemeyeceğini düşünüyorum şahsen. Konuya çok daha dışardan bakarsak eğer PC'de genel aktiviteleri de gerçekleştiriyorsunuz. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı