PS4 mü, PC mi?

Espriyi anladım zaten. Espride 4K 144 FPS PC'de olup konsolda olmaması ve konsol oyunlarının çoğunun 30 FPS olması. Ama 4K 144 FPS için de 7000-8000 TL bütçe gerekiyor ki konsolun kendisi 1200-1500 TL arası. Neyse işte konsolda rekabet nasıl yok? İyi oynayan kazanıyor işte. FPS oyunları konsolda daha güzel bence. Bir kere Dualshock veya XBox One Controller'a alışınca hele XBox One Controller'a FPS oyunlarında zevk daha bile artıyor. O gamepad ile oynamayı beceremeyip çamur atanların klasik bahanesi. Hani bunu ilk kez duymuyorum ve nedense duyduklarımda ya konsol yok ya da 0/10 oynuyorlar. Triggerlerin titremesi bile ayrı güzel. Ayrıca asıl rekabet konsol da çünkü konsolda herkeste gamepad var. Artık PS4 ise Dualshock 4, XBox One ise Controller. Eşit şartlarda rekabetin daha fazla olması gerekmez mi? Yoksa birinde 5 liralık Everest mouse diğerinde Razer Mamba varken mi rekabet artıyor?

"Oyun konsolu". Tanım gayet açık bence. Zaten konsol almadan önce en azından gündelik işlerini halledebilecek bir PC'in var mı diye soruyoruz genelde. Bunu 40. defa açıklamama ne kadar gerek var bilemiyorum. Yoksa PC alsın zaten buna karşın çıkan da yok.

Grafikler gayet yeni nesil. Sen The Order 1886 grafiklerini gördün mü de konuşuyorsun arkadaşım? Veya benim gibi oynadın mı? Yoksa sadece fanboyluk yapıp okuduklarını birebir geçiriyor musun?

Oyun fiyatlarının farkını neden anlamakta bu kadar zorlanıyorsunuz? Boxed ve dijital oyunların fiyatlarını karşılaştırmak yerine iki platformda da dijital oyun fiyatlarını karşılaştırmaya başlarsan fiyatların eşit, bazen konsolun daha ucuz bazen PC'nin daha ucuz olduğunu görürsün. Bu da klasik fanboy lafıdır. Öncelikle araştırın. Bir şeye çamur atmadan önce onu kullanın. Sadece GTA 5 alıp bu ne kadar da kötüymüş demeyin.

Ayrıca son olarak klasik fanboy laflarından biri de bir oyun 150-200 TL arası. Ah ah bir de fanboy olmaktan çıkıp boxed vs dijital oyun fiyatları yerine iki platform içinde dijital oyunları karşılaştırsanız ya. Aynı şeyi ben yapıyor muyum? Aral'ın 200 TL'ye sattığı Battlefront'u alıp bakın PS4'te 200 TL falan değil diyor muyum ben? Karşılaştırma yaparken öncelikle tarafsız ol. Direk çamur atma. Eksik yönleri elbet var konsolun ama bunları çamur atarak yapmaktansa gerçekten eksik olduğu yönlerden eleştir mesela PSN+ gibi. Rezalet sunucular gibi. Ama gidip sen bir oyun 200 TL diye saçmalayan tiplerden olursan bu fanboyluk oluyor.

Ahaha, gamapad ile oynamayı becerememiş diyorsun demek. 3 yıl boyunca CoD oynadım ben zamanında PS2'de. Sonra mouse ile tanıştım... İlişkimiz hala mükemmel ilerliyor :)

1500TL'ye güzel bir bilgisayar toplarsın. Çoğu oyunu senin oynadığın grafiklerden çok daha iyi bir şekilde 60FPS'tede oynarsın.

Exclusive bir oyundan bahsediyoruz. Bir zahmet...

Klasik fanboy lafı değil zaten oyunlar o fiyat aralığında. En ucuz sağlam oyun 80-90TL'dir dijitaldede. Steam'de indirimlerde Skyrim gibi muhteşem bir oyunu bile 7TL'ye alabiliyorken...

PC fanboyu değilim, konsolda kullandım sonuçta. İkisinide severim. Konsolu exclusive oyunlar için, PC'yide diğer her şey. Tekrar tekrar söylüyorum, fanboy değilim. Ama sen ağır konsol fanboyusun.

Ahaha, gamapad ile oynamayı becerememiş diyorsun demek. 3 yıl boyunca CoD2 oynadım ben zamanında PS2'de. Sonra mouse ile tanıştım... İlişkimiz hala mükemmel ilerliyor :)

1500TL'ye güzel bir bilgisayar toplarsın. Çoğu oyunu senin oynadığın grafiklerden çok daha iyi bir şekilde 60FPS'tede oynarsın.

Exclusive bir oyundan bahsediyoruz. Bir zahmet...

Klasik fanboy lafı değil zaten oyunlar o fiyat aralığında.

PC fanboyu değilim, konsolda kullandım sonuçta. İkisinide severim. Konsolu exclusive oyunlar için, PC'yide diğer her şey. Tekrar tekrar söylüyorum, fanboy değilim. Ama sen ağır konsol fanboyusun.
PS2 ve COD 2. Bu oyunlar zaten online değil aradan 2 nesil geçmiş ve sen şuan ki nesille karşılaştırıyorsun. Çok yanlış kulvar. Nerede bunun rekabeti?

Far Cry Primal'ı ele alalım mesela. Oyun şuan Steam'da 150 TL. Peki PSN'de ne kadar? 137 TL. Hani PS4 oyunu daha pahalıydı? Birde bu oyun yeni çıktı düşün.
https://store.playstation.com/#!/en-id/home/games
Far Cry® Primal on Steam
Durumun tersi olduğu durumlarda var ama bu sadece örnek. He G2A falan yok mu dersin ayrı ama o zaman işler çok karışıyor. G2A'da Uplay'den alıyorsun, PS4 için Acc. falan alabiliyorsun uzadıkça uzuyor. Ben kendi satış alanlarında örneklendirdim.

Ayrıca Exc. oyun ve grafiklerinin PC'den daha iyi olması normal diyorsun. Bunun anlamının ne olduğunu anladın sanırım. Bunun anlamı oyun geliştiriciler tembel ve oyun geliştirmeye üşeniyorlar. Hadi Order 1886 Exc. dedik. Peki ya MGS 5: Phantom Pain. Oyun 1080P 60FPS konsol da. Tüm platformlarda çıkmış olmasına rağmen grafiksel anlamda da gayet iyi. Yeni nesle de ait gibi duruyor. Yani bu PS4'ün değil Ubi$oft gibi geliştiricilerin suçu. Yoksa PS3'te ki Beyond Two Souls ile baş edebilecek oyun çok azdı yine onun zamanında hatta şuan bile inanılmaz iyi grafikleri. Neden? Çünkü adamlar öyle bir kasmış ki PS3'ün sınırlarını sonuna kadar zorlamış. The Order 1886'te onun gibi. Exc. olmasın diyorsan en azından MGS 5: Phantom Pain PS4'e de yeni nesil grafiklerle 1080P 60 FPS oyun çıkabileceğini ispatlamış oldu.

Hani PS4'ün gerçekten eksik olduğu noktaları eleştirmek gerek. PSN+'un rezalet çalışması, sunucuların rezaletliği veya XBox One'ın ağır ve kaba olması gibi gibi. Bunun gibi tüm platformlar için eksik sayılır da sayılır. Ama objektif yaklaşmak gerek.

PS2 ve COD 2. Bu oyunlar zaten online değil aradan 2 nesil geçmiş ve sen şuan ki nesille karşılaştırıyorsun. Çok yanlış kulvar. Nerede bunun rekabeti?

Far Cry Primal'ı ele alalım mesela. Oyun şuan Steam'da 150 TL. Peki PSN'de ne kadar? 137 TL. Hani PS4 oyunu daha pahalıydı? Birde bu oyun yeni çıktı düşün.
https://store.playstation.com/#!/en-id/home/games
Far Cry® Primal on Steam
Durumun tersi olduğu durumlarda var ama bu sadece örnek. He G2A falan yok mu dersin ayrı ama o zaman işler çok karışıyor. G2A'da Uplay'den alıyorsun, PS4 için Acc. falan alabiliyorsun uzadıkça uzuyor. Ben kendi satış alanlarında örneklendirdim.

Ayrıca Exc. oyun ve grafiklerinin PC'den daha iyi olması normal diyorsun. Bunun anlamının ne olduğunu anladın sanırım. Bunun anlamı oyun geliştiriciler tembel ve oyun geliştirmeye üşeniyorlar. Hadi Order 1886 Exc. dedik. Peki ya MGS 5: Phantom Pain. Oyun 1080P 60FPS konsol da. Tüm platformlarda çıkmış olmasına rağmen grafiksel anlamda da gayet iyi. Yeni nesle de ait gibi duruyor. Yani bu PS4'ün değil Ubi$oft gibi geliştiricilerin suçu. Yoksa PS3'te ki Beyond Two Souls ile baş edebilecek oyun çok azdı yine onun zamanında hatta şuan bile inanılmaz iyi grafikleri. Neden? Çünkü adamlar öyle bir kasmış ki PS3'ün sınırlarını sonuna kadar zorlamış. The Order 1886'te onun gibi. Exc. olmasın diyorsan en azından MGS 5: Phantom Pain PS4'e de yeni nesil grafiklerle 1080P 60 FPS oyun çıkabileceğini ispatlamış oldu.
Off off... Gamepad hakkında konuştum orada... Rekabet yok işte eğlencesine oynuyordum. Hem PS2'nin PS4 koluyla ne farkı var anlamadım. İkiside aynısı, karşılaştırmıştım yan yana koyup. Bir touchpad yok PS2'ninkinde okadar :D

Bak bakalım 4-5 ay sonra o Far Cry Steam'de ne kadara düşecek :) Sanki herkes çıktığı an alabiliyor oyunları.

Next-Gen istiyorsan Star Wars Battlefront Ultra 4K'daki grafiklerini gör derim... (Evet benim oynatacak bir bilgisayarım yok, ama PC'de bunu yapabiliyorsun. Onu söyleyeyim de.) Saydığın oyunların (konsoldaki) grafikleride Next-Gen olamaz. Neredeyse 3 sene geçmiş olan BF4'ün grafikleri çok daha iyidir.

Kısacası, konsollar hala Next-Gen değil, umarım bir gün (aynı fiyat aralığındaki) PC'lerle eşit olurlarda keyifle oynarız oyunlarımızı.

İyi akşamlar dilerim.

Next-Gen istiyorsan Star Wars Battlefront Ultra 4K'daki grafiklerini gör derim.
Konu para burada. Bunun için yine en kötü 980 gerekecek mi? Kendisi 2000 TL zaten. Next-Gen deyip çok az kişinin ulaşabildiği örnekler veriyorsan sıkıntı var. Konsol veya 750 Ti ile kurulmuş bir sistem çoğu kişinin ulaşabileceği bir yerde. Ama sen konsolun iki katı sadece ekran kartı olan bir sistemle karşılaştırıyorsun. Ayrıca gerçekten Dualshock 2 ile 4 arasında fark olmadığını mı düşünüyorsun :D Steam kullancılarının %0,10'luk kısmı oynuyor diyorum. Kalan %99,90 4K oyun oynamıyor. Sen buna next-gen deme bence. Ayrıca Steam'da oyun fiyatı bir kaç ay sonra düşerken PSN'de aynı kalmıyor. İndirimlerle inanılmaz düşüyor. BF4 29 TL'ye kadar düşmüştü mesela indirimle. Shadow Of Mordor'da 40 TL'ye düştü indirimle. Bence konsolun dijital oyunları da abartıldığı kadar pahalı değil. Evet belki bazı oyunlar daha pahalı ama bu kadar abartmaya gerek yok. Çok fazla poh pohlama var. Zira PC'nin avantajları devamlı sınırsız bütçe ile düşünülünce ortaya çıkıyor. Bende sınırsız bütçe ile Sony'ye yeni bir oyun konsolu çıkarttırıp 12K 144 FPS oyun oynattırıyor muyum :D

Arkadaş PC fanboyu gibi biraz 4K felan diyor. 4K 60 fps star wars oynamak için nasıl bir sistem gerek? Paran sınırsızdır 8.000TL sistem dizersin ama bütçen sınırlı ise 1300TL konsol alıp keyfine bakarsın.

Konu para burada. Bunun için yine en kötü 980 gerekecek mi? Kendisi 2000 TL zaten. Next-Gen deyip çok az kişinin ulaşabildiği örnekler veriyorsan sıkıntı var. Konsol veya 750 Ti ile kurulmuş bir sistem çoğu kişinin ulaşabileceği bir yerde. Ama sen konsolun iki katı sadece ekran kartı olan bir sistemle karşılaştırıyorsun. Ayrıca gerçekten Dualshock 2 ile 4 arasında fark olmadığını mı düşünüyorsun :D

Kollarda elbet fark var. Tabii siz konsolculara göre (Fikrimce Xbox kolu çok daha iyi). Tamam işte parantez içinde belirttim zaten, ''Evet benim oynatacak bilgisayarım yok ama PC'de bunu yapabiliyorsun''. Siz konsolcular asla yapamıyorsunuz. PC'dede çok uçuk fiyatlar oluyor, ama bir şekilde o grafikleri görebiliyorsan işte bu Next-Gen'dir.

Arkadaş PC fanboyu gibi biraz 4K felan diyor. 4K 60 fps star wars oynamak için nasıl bir sistem gerek? Paran sınırsızdır 8.000TL sistem dizersin ama bütçen sınırlı ise 1300TL konsol alıp keyfine bakarsın.
PC fanboyu değilim. Konsoldada eğlenirim PC'dede.

Bu arada konu dönüp dolaşıp ''PC çok pahalı'' olacak. O yüzden iyi akşamlar diliyorum, kim nerde ne oynuyorsa oynasın. Sen zevk alıyorsan benim diyebileceğim bir şey yok. İyi akşamlar diliyorum.

Yapabilirim. Ali Ağaoğlu'nu arkama alıp Sony'ye milyonlarca belki milyarlarca dolar bayılıp şimdi PS5'i çıkartıp 12K 144 FPS oynarım. Ama çok absürt olur. Bunu yapma ihtimalim %0.10 olabilir mi acaba :D Anlatmaya çalıştığım olay bu. Konsollar 5-6 yılda bir çıkar ve 8000 TL ile piyasaya sürülmez. Eğer Sony veya Microsoft bilseydi ki 3000$'a konsol sürüp daha fazla para kazanabileceğini R9 295X2'den daha iyi GPU'ya sahip konsol yaparlardı. 350$'lık makineden 2500$ makine ile kapışmasını beklemekte absürt olur. Çünkü konsollarda fiyata göre daha güçlü GPU veya CPU gibi bir olay yok. Exc. oyun, Dualshock 4 veya XBox One Controller, rahatlık için alınır konsol. 4K 60 FPS'te en son grafikleri görmek için değil ki. Zaten 350$'lık makine bunu nasıl versin? Konsollarla PC karşılaştırırken sınırsız bütçe ile düşünürsen sanki konsollarıda upgrade edip R9 295X2 takabilir gibi düşünmen gerek ki o da saçma oluyor işte. Ama amcamların amacı daha ucuz fiyatı ile iyi bir oyun performansı vermek ve PSN+ veya Gold Live, oyunlar ile de konsol alan insanlara oyunlarını satmak. Demek ki böyle olunca daha fazla kar elde ediliyor. Yoksa Steam konsollarının hali ortada. Fiyasko :D Gün gelir PC oyuncularının %20-25 lik kısmı 4K oyun oynar o zaman kaçıncı nesil olur bilmiyorum ama konsollar o zaman bile böyle olursa o atılan karikatürler bir gerçeklik kazanır. Yoksa şuan o karikatürü yapan adam neyi düşündü acaba?

Son düzenleme:
Benim sana önerim bir pc topla.Hem pc toplarken çok zevkli oluyor işlemciyi mi arttırssam ram'i mi düşürsem ekran kartı ne olsun anakart'ın markası ne olsun çok eğlencelidir.Pc'yi topladıktan sonra DualShock 4 al ve al sana klvye mous ve DS4'lü PS4/PC.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı