PS4 mü PC mi?

Keskorian

Kilopat
Katılım
17 Ağustos 2014
Mesajlar
113
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
3000 TL limitim var. Sizce ps4 alıp geri kalanla 2-3 tane oyun mu almalıyım yoksa pc mi toplamalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
 
1000 kere açıldı aynı konu. Yeter valla yeter ya. PS4 vs PC yaz en az 50 tane konu çıkacak. Hatta dur senin yerine ben yazayım. Al bak. Aynı konuyu devamlı açıp açıp durmayın.
Arama Sonuçları - Sorgulanan Kelime: PS4 vs PC | Technopat Sosyal
PS4'ün Exc. oyunlarını seviyorsan ve PS4'te oynamak sana daha çok zevk veriyorsa al PS4 yanında 10-15 tane oyun bak keyfine işte.
Yok ben illa Ultra-High ayarlarda 1080P 60 FPS istiyorum ve Exc. oyunlarda zerre umrumda değil diyorsan o bütçeye GTX 970'li sistem toplarsın oynarsın.
 
Son düzenleme:
Arkadaşım, olay basit. Eğer grafik istiyorsan pc, rahatlık,exclusive oyunlar istiyorsan ps4 almalısınız.
 
Ben hala anlayamıyorum arkadaş, soracağın soruyu sağ üste bulunan arama çubuğuna yazmak konu açıp cevap beklemekten neden daha zor geliyor sizlere. Üstelik soru bile çok saçma burada senin yerine karar verilmesini mi istiyorsun anlamadım ben. Böyle bir sorunun cevabını sadece satın alacak kişi bilir eğer sen geniş rahat bir koltuğa uzanıp oyun kurma sıkıntısı falan çekmek istemiyorsan PS4 özel oyunlarını merak ediyorsan ve PS4 üzerinde arkadaşların varsa cevap PS4 olmalı senin için. Ama yok sen çok daha geniş oyun yelpazesi uçsuz bucaksız MMORPG'ler istiyorsan grafik anlamında çağa her zaman ayak uydurmak istiyorsan saçma sapan fiyatlara oyun almaktansa Steam ile birlikte uygun miktarda ücretler ile oyun oynamak istiyorsan cevap PC olmalı. Bir daha lütfen araştırmadan konu açmayın.
 
PS4'te para verip aldığın oyunlara PC toplarsan para vermeyecek misin?

Mantıklı bir soru değil çünkü iş uzun zaman boyunca kullanmaya geldiğin PC daha hesaplı bana kalırsa. Bugün kimse konsola 7 TL ye Skyrim alamaz. PC dizmek PS4'ten pahalı bir işlemde olsa eğer gerçekten sağlam bir oyuncu isen ve bir çok oyunu oynuyorsan aradaki farkı 1.5 sene belkide daha az sürede kapatabilirsin. Örnek olarak PC'de 180 TL olan GTA 5 PS4'te 250 TL üstelik Steam'in ne kadar sıklıkla indirim yaptığını herkes biliyor. Beni yanlış anlamayın ille PC demiyorum hangisinde keyif alıyorsan o senin için en iyisidir ama PC'mi alsam PS4'mü diye bir soru geldiğinde ortaya bu sorun çıkıyor. Aslında şuan bir konsolun PC'ye göre tek artısı o konsola özel oyunlardır. Sadece bu artıdan dolayı konsol seçmek istiyorsan seçersin ama onun dışında konsolu PC'ye tercih ettirecek somut bir neden yok. Artı çoğu kişi için önemli olmasa da benim için çok önemli olan bir nokta daha var oda modlama desteği.
 
Yok kardeş GTA 5 550000 TL şuan geçen M4 ile takas ettim GTA 5'i. Ama PC'de 10 kuruşmuş sakız verdim arkadaşa hediye olarak GTA 5 verdi.
Tamam anladık PS4'ün de zayıf olduğu noktalar varda oyun fiyatları bu noktalardan değil. Al sana PSN'de ki GTA 5 fiyatı.
https://store.playstation.com/#!/en...to-v/cid=UP1004-CUSA00419_00-ASIA000000000000
Tam olarak 116 TL ediyor. PSN'in sevdiğim sadece bir kaç yönü var onlardan biri de istediğin ülkeye ait PSN hesabı açabiliyorsun. Yani bir oyun 200 TL muhabbetinden vazgeçelim artık.
Diyelim ki PSN sunucuları çok kötü, bazı oyunlar PC'ye daha optimize çıkarken kimileri PS4'e daha optimize çıkıyor. Oynamak istediğin oyunlara bak diyelim mesela.
 
Son düzenleme:
Bilgisayar almanı öneririm. Oyun konusunda ve diğer konularda daha rahat olursun bence. Bilgisayarın kullanım alanı biraz daha geniş.
 
Yok kardeş GTA 5 550000 TL şuan geçen M4 ile takas ettim GTA 5'i. Ama PC'de 10 kuruşmuş sakız verdim arkadaşa hediye olarak GTA 5 verdi.
Tamam anladık PS4'ün de zayıf olduğu noktalar varda oyun fiyatları bu noktalardan değil. Al sana PSN'de ki GTA 5 fiyatı.
https://store.playstation.com/#!/en...to-v/cid=UP1004-CUSA00419_00-ASIA000000000000
Tam olarak 116 TL ediyor. PSN'in sevdiğim sadece bir kaç yönü var onlardan biri de istediğin ülkeye ait PSN hesabı açabiliyorsun. Yani bir oyun 200 TL muhabbetinden vazgeçelim artık.
Diyelim ki PSN sunucuları çok kötü, bazı oyunlar PC'ye daha optimize çıkarken kimileri PS4'e daha optimize çıkıyor. Oynamak istediğin oyunlara bak diyelim mesela.

Genel direk olarak baktığım fiyatı söyledim sanki yarana tuz basmışım gibi davranman komik. Sonuçta eğer sen PS4 için en uygun fiyatı bulacaksan bende gider PC için bulurum bunu burada tartışmanın anlamı yok. Genel olarak konsol oyunlarının fiyatları daha pahalı ve bırak ucuzlamayı giderek daha da pahalılaşıyor. Bu demek değildir ki konsol kötüdür bilmem ne ben aynı zamanda konsol sahibiyim ama adam bir soru sorduğu zaman bunu belirtmek yanlış değil doğru olur. Şu bir gerçek her ne kadar PC dizmek genelde konsola verilen paradan daha fazla tutsa da bu para 1-2 yıl içerisinde satın alınan oyunlar sayesinde fark kapanıyor ve kara geçiyorsun.

Örnek olarak benim sahip olduğum Steam hesabının değeri 2765 TL ama bu oyunlar indirimde olmadan alınırsa olacak fiyatı. Ama sen bütün oyunları indirimde bekler sabreder alırsan 706 TL'ye alabiliyorsun. Aradaki fark çok büyük sen bugün gidip güncel oyunlarda 706 TL'ye kaç adet oyun alabilirsin PS4 için. Herkes yana yakıla konsol oyunlarındaki fiyat saçmalığından bahsediyor ki bu sadece Türkiye için geçerli değil sen bana kalkmış konsol fiyatları normaldir olması gerektiği gibidir bu bir eksi zayıf nokta değildir diyorsun. Ayrıca ben GTA 5 örneği verirken Aral'ın sitesinde girip gördüğüm fiyatı söyledim. Kafamdan atmadım ücreti sende bana daha ucuzunu bulmuşsun doğrudur ama aynı şekilde de ben PC için gördüğüm en yüksek fiyatı verdim eğer gerçekten fiyatların dengeli ve mantıklı olduğunu düşünüyorsan aç bakalım bir anket görelim forumda ki insanların düşüncelerini belkide haklısındır.

Şunu aklı başında her insan kabul eder diye düşünüyorum bugün daha önce de dediğim gibi bir insanın konsol seçmesindeki tek etki o konsola özel olacak oyunlardır. Eğer ben PS4 aldıysam bunu Bloodborne için aldım gidip de PC üzerinden çok daha ucuza alabileceğim bir oyun için almadım. Yine diyorum burada ben PC en iyisidir bilmem ne muhabbeti yapmıyorum sen oyununu oynarken sana en güzel en eğlenceli zamanları yaşatan cihaz en iyisidir. Bu konsol da olabilir PC de olabilir. Hatta şunu söyleyeyim Monster Hunter serisi için Nintendo 3DS almış bir insanım ben üstelik Türkiye'de elde etmesi ekstra zor olan ve oyunları zor bulunan bir cihaz.
 
sanki yarana tuz basmışım gibi davranman komik.
Yanlışı devamlı tekrarlaman sıkıntı. Sen her seferinde 2+2=5 dersen bende her seferinde hayır 2+2=4 derim. Yanlışı düzeltirim. Olay bu anladın mı yani?
Aradaki fark çok büyük sen bugün gidip güncel oyunlarda 706 TL'ye kaç adet oyun alabilirsin PS4 için.
İndirimle alırsak 30-40 oyun alırım rahat. Onlarda AAA olmak şartıyla yoksa daha daha fazla olur sıkıntı değil. 60 olur 70 olur. PC'nin üstünlükleri var evet ama her seferinde dediğim gibi bu oyun fiyatı değil.
Ayrıca sen Steam'dan örnek verdin bende PSN'den. İkisi de genel olarak satış yapılan platformlar. Ben ucuz olsun diye değil PSN olduğu için örnek verdim çünkü sende Steam'dan örnek vermişsin.
PS4 için PSN, PC için Steam mantığıyla gittim ben.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı