PS4 mü, PS Pro mu?

batuhanerisx

Decapat
Merhaba arkadaşlar,
Yaz tatili için oyun konsolu alacağım ve çok nadir PES, FIFA, NBA tarzı oyunlar oynarım. Genelde God of War, Spider Man, Horizan tarzı iyi grafikli oyunlar oynayacağım, oyunun 4k kalitesine pek önem vermem 1080p olması yeterli fakat benim için akıcılık aşırı önemli ve uzun süreli oynarım yani oyunun başına geçersem 5 - 10 saat bile oynarım. Bu yüzden hangisini seçmeliyim? PS4'de God of War'ı falan akıcı oynayamazsın diyorlar, doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende pro olmayan model var God of War'u gayet rahatça oynadım. Ama Pro modelinin artısı, 60 FPS ve daha kaliteli görüntü ayarının olması.

Eger rahatca alacak durumun varsa Pro al. Durumun yoksa Pro almaya kasma. Dedigim gibi durumun varsa.

4K bir ekranınız yoksa Ps4 PRO almanıza gerek yok.
Hayır, gerek var. PS4 Pro yeni çıkan oyunların önemli bir kısmını 1080p 60 FPS çalıştırıyor. Bunun dışında sizin ekranınız 1080p ise oyunlarda 4K modunu seçtiğiniz taktirde görüntü önce 2160p olarak renderlanıp ardından 1080p'ye downscale edildiği için daha kaliteli bir görüntü elde ediyorsunuz. Aynı şekilde PS4 Pro daha güçlü olduğu için daha yüksek Anti-Aliasing performansı sunuyor. Bütçe varsa kesinlikle PS4 Pro alınmalı.

PS4'de akıcı God of War oynayamazsın diyenler gelsin ona benim 3 yıllık PS4'ümle akıcı God of War oynatayım. Bence PS5'in yaklaştığı dönemde PS4 Pro'ya fazladan para vermeye hiç gerek yok.
Ben de 4,5 yıllık PS4'ümle God of War'u sabit 30 FPS oynadım ancak bir de bu oyunu PS4 Pro'da 55-60 FPS oynamak var.

Ben de 4,5 yıllık PS4'ümle God of War'u sabit 30 FPS oynadım ancak bir de bu oyunu PS4 Pro'da 55-60 FPS oynamak var.
Eee yani? Sonuç olarak "akıcı oynayamazsın" sözü yanlış. Bence ömrünün sonuna yaklaşmış bir konsolda fazla FPS almak için ekstra para vermeye değmez.

Senin görüşün kesinlike Pro alınması şeklindeyse beni ilgilendirmez, o senin görüşündür. Pro almaya gerek yok da benim görüşüm.

Slim kasa kullanıyorum. Bahsettiğiniz oyunların hepsini oynadım. Exclusive oyunlarda performans sıkıntısı yok gibi bir şey zaten God of War, Spider-Man gibi oyunlarda fps düşüklüğü hissetmedim. Şu ana kadar performans düşüklüğü yaşadığım tek oyun RDR2 oldu oda sadece bazı kasabalarda onun dışında oyunun açık dünyasında performans sabitti. Benim tavsiyem eğer konsolu uzun süre kullanacaksan PRO alman yönünde çünkü daha ileriye dönük olacaktır.

Selamlar

Bende ilk jenerasyon çıkan beyaz PS4 var. Yıllardır sorunsuz şekilde kullanıyorum. Arkadaşımın playstation cafesi var . Oynadığım oyunların çoğunu ps4 prodada kurdum oynadım.

Açıkçası evde 4k tv niz var ise ps4 proyu tercih edebilirsiniz fakat işin ekonomi kısmında iseniz normal ps4 alın geçin derim. 4k tvniz olsa bile yeni 4k tvler gelen full hd sinyali çok güzel upscaling yapıyorlar zaten doyurucu bir görüntü veriyor.

Demek istediğim ps4 ile ps4 pro arasında oyunların grafik kalitelerinde ciddi bir gölgelendirme , ışıklandırma, poligon kailitesi , renk skalası vs bunların hiçbirinde inanın hiç bir değişiklik yok. ben ps4 ile çok iyi bir deneyim elede ediyorum yeterlidir. Zaten sony ps4 pro yu çıkarırkende kendi de taahhüt etmiştir bariz bir grafik kalitesi olmayacak aynı younları 4k olarak oynayacaksınız diye. Gerçekten de öyle aynı görüntü aynı grafik sadece 4k.

Şöyle bir durumda var ps4 pro zaten gerçek native 4k yı işleyebilecek kadar güçlü gelmedi. genelde oyunları native 4k vermiyor 2k dediğimiz yada öyle anılan 1440p standardında renderliyor ve 4k ya upscaling ederek televizyona gönderiyor. Bu noktada zaten ben gerçek 4k oynayacağım diyorsanız gerçek adres Xbox One X dir. Fakat onunda oyun kütüphanesi malum.

Ben derim ki ekonomi yapacaksanız bence büyük parayı ps4 pro ya gömmeyin. İmkan var 4k tv niz varsa alın. Ama yoksa ps4 bile 4k tvlerde güzel sonuçlar veriyor. Playstation 5 in eli kulağında. çok büyük para harcamak yerine idare eden bir cihaz alın asıl masrafı ps5 e yapın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…