PS4 neden halen destekleniyor?

PS4'du hala kullanan kaç milyon oyuncu var ve Sony bunun farkında desteğını kesse Sony için oyuncu kaybı söz konusu bazı özel oyunlar PS4 de çıkmasada günümüzdeki onlian oyunlar hala oynıyor GTA 5 onlian Fortnite vb. onlian desteğini kesse diğer oyun firmaları açısından da kötü bir etkileşim olur.
 
Arkadaşlar, PS4 çıkalı 10 yılı geçti. Halen yeni oyunlar PS4'e geliyor. Hiçbir PS bu kadar desteklenmedi. Mesela 2014'te çıkan AC Unity PS3'e gelmedi ama 2023 yılında çıkan oyunların çoğu PS4'e geliyor. Umarım anlatabilmişimdir. :D
Ps4 ve ps3 arasında dağlar kadar grafik farkı vardı ps4 şuana ps2’den sonra en çok satan konsol konumunu koruyor 115 milyon orada daha bir çok oyuncu buluyor orasıda şimdilik iyi pazar Sony için Ps arkadaşlarımın daha yarısı yabancı ve Türk olsun ps4 konsolu kullanıyor ps5 satışları arttıkça yavaş yavaş elini çeker Sony ps5 çıktıktan sonra bile ps4 üretimine devam etti Sony arz talebe göre üreteceğiz diye açıklama yapmıştı bi şirket sözcüsü(12.01.2022)
 
Kullanan var içindeki kart, işlemci zayıf ancak konsol optimizasyonu işte. PS5 Pro çıkınca destek kesilir PS5 desteğide 2033'e kadar sürer. PS5 için oyun yok deniliyor PS4 ilk çıktığında kaç Remastered ve yeni oyun vardı? PS5 şu an iyi gidiyor 2029'da PS6 çıkına kadar daha en az 5 exclusive gelir.
 
Bende de Xbox One ilk kasa var halen taş gibi Forza Horizon 5 falan akıtıyor ve PS4'e göre daha az satmasına rağmen aynı destekle oyun çıkıyor.
 
PS3'te çuvallamışlardı o yüzden konsolu hemen bıraktılar PS4 çıkınca. PS4'ü hemen bırakmazlar çünkü PS4 çok başarılı bir oyun konsolu. Şöyle örnek vereyim hatırladığım kadarıyla PS3 84 milyon falan, PS4 ise 120 milyon civarındaydı satış sayıları. Satış sayılarından bile belli konsol kalitesi.
 
PS3'ü bile hala aylık 2 milyon kişi kullanırken bu soruyu sormamanın gerektiğini düşünüyorum zira PS4 çok popülasyonu olan bir konsol, bu fiş çekme işleri sandığınız kadar kolay olmuyor. Bir şeyler kâr sağlıyor demek ki hala konsolun desteği devam ediyor.
 
Arkadaşlar, PS4 çıkalı 10 yılı geçti. Halen yeni oyunlar PS4'e geliyor. Hiçbir PS bu kadar desteklenmedi. Mesela 2014'te çıkan AC Unity PS3'e gelmedi ama 2023 yılında çıkan oyunların çoğu PS4'e geliyor. Umarım anlatabilmişimdir. :D
Niye desteklenmesin?
Bende hâlâ PS4 kullanıyorum TR şartlarında peşin almak imkansız çünkü.
 
Bunun nedeni PS4'ün aktif bir oyuncu kitlesi olması. Yeni oyunları sadece PS5'e çıkarmak fazla kar getirmez. Sony bile GoW ragranok u ikisine de çıkardı. Belki 2024'ten itibaren AAA oyunları sadece PS5 olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı