PS5 almak ne kadar mantıklı?

piyanistv2

Femtopat
Daha fazla  
Yılbaşından hemen sonra bir bilgisayar veya PS5 alacağım fakat çok kararsızım. Aslında PS5 almak istiyorum çünkü FPS oyunlarını çok oynamıyorum, Valorant biraz oynuyorum onu da konsola getirdiler, onun harici önceliklerim FC 25 ve hikayeli oyunlar bu yüzden PS5 almak istiyorum fakat 2 sebepten ötürü kararsız kalıyorum.

1.kodlama öğrenmek için PC'ye ihtiyacım var (bu çok önemli bir sebep değil çünkü evde cok iyi olmasa da kodlama icin yeterli bir PC'm var.)
2.en önemlisi arkadaş ortamımın tamamı PC'ci bu yüzden cok kararsızım, ne olur bir fikir verin. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Yılbaşından hemen sonra bir bilgisayar veya PS5 alacağım fakat çok kararsızım. Aslında PS5 almak istiyorum çünkü FPS oyunlarını çok oynamıyorum, Valorant biraz oynuyorum onu da konsola getirdiler, onun harici önceliklerim FC 25 ve hikayeli oyunlar bu yüzden PS5 almak istiyorum fakat 2 sebepten ötürü kararsız kalıyorum.

1.kodlama öğrenmek için PC'ye ihtiyacım var (bu çok önemli bir sebep değil çünkü evde cok iyi olmasa da kodlama icin yeterli bir PC'm var.)
2.en önemlisi arkadaş ortamımın tamamı PC'ci bu yüzden cok kararsızım, ne olur bir fikir verin. :D

İlle de PlayStation'um olsun demiyorsan PC al.

PS5 aldığın paraya PC toplarsın diyenler mutlaka olacaktır ancak ikisi farklı. Her ne kadar PC tarafında olsam da hiçbir şey yapmadan tek tuşla oyuna girip oynamanın verdiği rahatlık bambaşka. Ayrıca aldığın donanım parçaları da PC’de hızlı eskir ancak konsolda böyle bir şey yok, geliştiriciler öyle yâda böyle konsola daha optimize oyun yaparlar.

pcde oyunlara ulaşmak fiyat ve seçenek bakımından çok daha kolay. playstation ülkemizi sallamadığı için fiyatlar uçuk. Ama performans bakımından aynı bütçeyle alacağın pc, ps5 kadar iyi olamaz. benim gibi ps exclusive (gow, tlou...) hastasıysan psten başka muadil de olmuyor tabi.

Oyunlara para yetiştirebilecek misin? PS5'i 4K iyi bir televizyonda oynayabiliyor musun? Bunları düşün. Ek olarak PS5 miladını doldurmaya başladı zaten Pro bu yüzden çıktı. Bir bilgisayar, bir de gamepad al keyfine bak.

Oyunlara para yetiştirebilirim, 4K TV'm yok alamamda ama grafikler cok ekstra sıkıntı degil benim için. PS5'in de PS4 gibi uzun süre gideceğini dusunuyorum ben ama.

PC almanı öneririm elindeki eski PC'ni de satarak güzel bir PC'ye geçebilirsin. Merak etme öyle bir PC de seni 4-5 belki 6 sene iyi bir oyun deneyimi yaşatacaktır. Hatta PS5'ten daha iyi oyun deneyimi yaşatacaktır. 4070'li bir PC olsun en azından ama. Ortamın da PC'de varmış zaten. Türkçe yama artıları ve oyunları almak çok daha ekonomik olduğu için bu avantajı da sağlar. Aynı zamanda GamePass'e abone olarak hayali bir Xbox sahibi de olabilirsin kaldı ki Sony oyunları da er ya da geç geliyor PC tarafına.
GTA 6'yı çıktığı gibi, özel oyunları çıktığı gibi oynarım dersen ve konsol keyfi yaşamak istiyorsan 15-20K arasında bir PS5 almak mantıklı olabilir. Kasım 2027'de PS6 gelecek yani bu nesilden 3 senesi PS6 çıktıktan sonra da bir 3 sene oyun desteği sürecektir totalde 6 sene daha oyun çıkar PS5'e.

PC almanı öneririm elindeki eski PC'ni de satarak güzel bir PC'ye geçebilirsin. Merak etme öyle bir PC de seni 4-5 belki 6 sene iyi bir oyun deneyimi yaşatacaktır. Hatta PS5'ten daha iyi oyun deneyimi yaşatacaktır. 4070'li bir PC olsun en azından ama. Ortamın da PC'de varmış zaten. Türkçe yama artıları ve oyunları almak çok daha ekonomik olduğu için bu avantajı da sağlar. Aynı zamanda Game Pass'e abone olarak hayali bir Xbox sahibi de olabilirsin kaldı ki Sony oyunları da er ya da geç geliyor PC tarafına.
GTA 6'yı çıktığı gibi, özel oyunları çıktığı gibi oynarım dersen ve konsol keyfi yaşamak istiyorsan 15-20k arasında bir PS5 almak mantıklı olabilir. Kasım 2027'de PS6 gelecek yani bu nesilden 3 senesi PS6 çıktıktan sonra da bir 3 sene oyun desteği sürecektir Total'de 6 sene daha oyun çıkar PS5'e.

Teşekkürler PC almaya karar verdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı