PS5 Fat vs Slim vs Pro

67eren067

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Mart ayı gibi konsol almayı düşünüyorum. Fat Slim ve Pro modellerinden hangisini almalıyım diye kararsız kaldım. Xbox pek düşünmüyorum. Güncel olarak ünlü e-ticaret sitesinde Slim dijital 26K (825GB), fat CD'li 31,5K, Pro ise yaklaşık 44K civarında. Finansal yönden pek sıkıntı olmaz ama uzun zaman kullanmayı düşünüyorum ve hikayeli oyunlar oynamayı seviyorum. Sizce hangi konsolu almalıyım? Sebepleri ile söylerseniz çok mutlu olurum teşekkürler.

GTA 6'da durum farklı olacaktır ama şu ana kadar konsolu zorlayacak bir oyun çıkmadı. Zaten ilk iki yılı kayıp konsolun biliyorsun. O nedenle, bence Pro'ya gerek yok. Pro almak yerine toplayacağınız PC daha çok iş yapacaktır. Slim ve fat donanım olarak tamamen aynı. Boyut, ağırlık ve enerji verimliliği gibi farklar var. Dijital Slim alsanız bile ileride Sony'nin çıkarmış olduğu disk sürücüsünü takarak kutulu oyunları oynayabiliyorsunuz, bu fat digitalde yok. Pro almayacaksanız Slim alın derim.

GTA 6'da durum farklı olacaktır ama şu ana kadar konsolu zorlayacak bir oyun çıkmadı. Zaten ilk iki yılı kayıp konsolun biliyorsun. O nedenle, bence Pro'ya gerek yok. Pro almak yerine toplayacağınız PC daha çok iş yapacaktır. Slim ve fat donanım olarak tamamen aynı. Boyut, ağırlık ve enerji verimliliği gibi farklar var. Dijital Slim alsanız bile ileride Sony'nin çıkarmış olduğu disk sürücüsünü takarak kutulu oyunları oynayabiliyorsunuz, bu fat digitalde yok. Pro almayacaksanız Slim alın derim.
Pc toplamakla uğraşmak istemiyorum hemde pek yerim yok maalesef. Ps5i tvye bağlamayı düşünüyorum. Slimle pro arasındaki fiyat farkına bakılırsa sizce değer mi

PC toplamakla uğraşmak istemiyorum hem de pek yerim yok maalesef. PS5'i TV'ye bağlamayı düşünüyorum. Slim'le Pro arasındaki fiyat farkına bakılırsa sizce değer mi?

Şu anda kesinlikle değmez ama GTA 6'da Pro 50-60 FPS verirken slim/fat sabit 30 FPS verecektir. Bunu göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz fakat konsol 30FPS'ini PC ile karıştırmayın. Kontrolcü ile oynadığınız için PC kadar keskin olmuyor ve daha kararlı konsol tarafı.

PC toplamakla uğraşmak istemiyorum hem de pek yerim yok maalesef. PS5'i TV'ye bağlamayı düşünüyorum. Slim'le Pro arasındaki fiyat farkına bakılırsa sizce değer mi?

Hocam ekran kartı bakımından daha iyi gibi duruyor, daha fazla işlem hacmi var. Ayrıca disk genişliği de daha fazla, Wi-Fi 6 destekliyor falan. Yani ileriye dönük olsun falan diyorsan Pro al geç.

Yanlış anlaşılma olmasın ama bu şuan için ezber bir yorum. Ram fiyatları yüzünden eskisi gibi PS5 Pro ile yarışacak sistem toplanmıyor. Sadece oyun için şuanda Pro çok daha mantıklı 43 44k bandında fiyatı var bazen 42 civarına bulunabiliyor. Bu fiyata sistem toplasan bunun klavyesi mouseu falan derken en fazla 5060 alırsın 5060 nerede PS5 Pro nerede. İş yapacaksan zaten seve seve PC alıyorsun çok opsiyon yok.

Hocam ekran kartı bakımından daha iyi gibi duruyor, daha fazla işlem hacmi var. Ayrıca disk genişliği de daha fazla, Wi-Fi 6 destekliyor falan. Yani ileriye dönük olsun falan diyorsan Pro al geç.
2028'de yeni nesile geçilecek ne ileriye dönüklüğü kdshkjdfhkshdk Övmek için wifi kartını söylüyor :d Düzde de var o

Yanlış anlaşılma olmasın ama bu şu an için ezber bir yorum. RAM fiyatları yüzünden eskisi gibi PS5 Pro ile yarışacak sistem toplanmıyor. Sadece oyun için şu anda Pro çok daha mantıklı 43 44K bandında fiyatı var bazen 42 civarına bulunabiliyor. Bu fiyata sistem toplasan bunun klavyesi fareyi falan derken en fazla 5060 alırsın 5060 nerede PS5 Pro nerede. İş yapacaksan zaten seve seve PC alıyorsun çok opsiyon yok.

46000 TL'ye 16 GB 9060 XT'li am5 sistem var, onun için demiştim. Bunu bugün için söylüyorum, yarın stoğu bitebilir tabii. Siz de ezbere atlamayın lütfen :D

Merhaba. Mart ayı gibi konsol almayı düşünüyorum. Fat Slim ve Pro modellerinden hangisini almalıyım diye kararsız kaldım. Xbox pek düşünmüyorum. Güncel olarak ünlü e-ticaret sitesinde Slim dijital 26K (825GB), fat CD'li 31,5K, Pro ise yaklaşık 44K civarında. Finansal yönden pek sıkıntı olmaz ama uzun zaman kullanmayı düşünüyorum ve hikayeli oyunlar oynamayı seviyorum. Sizce hangi konsolu almalıyım? Sebepleri ile söylerseniz çok mutlu olurum teşekkürler.
Fat'i bir kere kafadan ele hiçbir anlamı yok her türlü dezavantajlı. Slim mi Pro mu dersen orası sana bağlı günde 1 2 saat anca kullanırım veya PS6 çıkana kadar idare ederim diyorsan 4k TV falan yoksa Slim alınabilir ama dediğim gibi sana bağlı. Pro ise hem daha ileriye dönük hem 4k TV ile çok daha iyi görsellik sunuyor Gta muhabbeti önemliyse o da apayrı bir faktör. Ekstra depolama almak zorunda da kalmıyorsun 2 tb SSD'si. Ama disk okuyucu alman gerekebilir oradan kaybı var. Zaten yazmışsın finansal yönden sorun yoksa Pro al geç ileride kendini gösterir PS5 6 senelik cihaz az değil.

2028'de yeni nesile geçilecek ne ileriye dönüklüğü kdshkjdfhkshdk Övmek için wifi kartını söylüyor :d Düzde de var o

46000 TL'ye 16 GB 9060 XT'li sistem var, onun için demiştim. Bunu bugün için söylüyorum, yarın stoğu bitebilir tabii. Siz de ezbere atlamayın lütfen :D
Yeni nesile geçiyor diye cihaz çöpe dönmeyecek. Bu ram muhabbeti sizin için şaka falan herhalde PS6'nın ertelenmesi konuşuluyor 2028'de kesin yeni nesile geçmiyoruz yani. Diyelim geçtik PS5 çıktığında standart PS4 bile 2 yıl belki daha fazla destek aldı RE4 remake gibi oyunlarda 60 FPS alıyordu PS4 Pro. Arkadaşın dediği Wifi 6 ve 7 desteği Slim'de 7 yok. O dediğin 16 gb sistem DDR5 ise şuan ben alacağım 500 gb SSD'li A serisi anakartlı sistemleri Ps5 Pro'nun önüne koymak çok saçma ileride ikinci SSD takamazsınız o anakartlara eldeki SSD de yetmeyecek. DDR4 olması da cabası tabii. Ha sistem DDR5 ise belki öyle olabilir o da kumar o fiyata bulup bulamayacağın belli değil PC piyasası fazla oynak konsol gibi değil.

Ya bir de iki karşıt görüş verdik diye hemen beğenmedime asılmayın ilk yazdığım paragrafta 1 tane yanlış info yok.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı