PS5 GTA 6'da kaç FPS alır?

yigit3585

Hectopat
GTA 6 için konsol almayı düşünüyorum ama kararsızım. PS5 mi yoksa Pro modeli mi daha mantıklı olur? İlk kez konsol alacağım, aslında PC'yi yenilemek de bir seçenek ama bayağı masraflı oluyor. Sizce PS5'te GTA 6 nasıl performans verir?

Yok valla baksana herkes PS5 vs Slim, PRO konuları açıyor. Seneye de artık ekran kartı muhabbeti çoğalır. Normalde PC'ye acaba PS6 ile birlikte mi gelir diye düşünüyordum da bu adamlar ayrı ayrı remastered yaparlar 3 sene de kişi başı 3 tane oyun satarlar. Konsolu olmayanlar bile ön siparişe açılırsa oyun alırlar kütüphanede durur.
Konsol alan olmasa bile konsol kiralayanlar her türlü yaşadı gibi...

Seneye bu zamanlarda ki gerginliği ve heyecanı iple çekiyorum.
Türkler'de az olsa da global'de fena gürültü var gibi. Instagram'da gönderiye denk geliyorum rage bait mi atmış bilmem ama gelip adam "gerçek grafik değil" diyor ve altta 200 tane hakaret :D.
Half Life'ı bekleyenler de çok karşılaştıracak sanırsam... Neyse ben daha uzatmayayım konu dışından şutlamasınlar :D

GTA V üzerinde pc için berbat optimizasyon yapmışlardı. Tabi o zamana göre iyi şimdi üst düzey kartlarla aşırı fazla fps alamıyorsunuz. PS3 gibi bir konsolda bile 30 fps oynatmayı başardılar.

GTA V üzerinde pc için berbat optimizasyon yapmışlardı. Tabi o zamana göre iyi şimdi üst düzey kartlarla aşırı fazla fps alamıyorsunuz. PS3 gibi bir konsolda bile 30 fps oynatmayı başardılar.
RDR2'nin ilk haftadan sonra PC optimizasyonu güzeldi. GTA 5 diğer oyunlara göre iyi hala ama yine de iyi değil komünist bir oyun. Bir zahmet 13 senelik oyunda kasmasın yani. Gerçekten konsol olarak çok iyi port yapıyorlar.

RDR2'nin ilk haftadan sonra PC optimizasyonu güzeldi. GTA 5 diğer oyunlara göre iyi hala ama yine de iyi değil komünist bir oyun. Bir zahmet 13 senelik oyunda kasmasın yani. Gerçekten konsol olarak çok iyi port yapıyorlar.
PS3'te bile oynanıyordu o kadar iyidi.

Fidelity ve performance'ın geleceği şüpheli. 30 fps olur, bunu çoğu teknik uzmanlar söylüyor. Konudakiler çok iyimser diye düşünüyorum. PS 4'e rdr2 çıkarmakla bu oyun asla bir olmayacaktır tamamen farklı kulvarlar.
Digital Foundry güzelce analiz etmiş.
Şu fragmandan çıkardıklarına göre Rockstar oyundan RTGI'ı kaldıramaz çünkü oyunun doğal parçası olduğunu söylüyorlar. Bu noktada performance modu beklemiyorum ben. Oyun 1152 pikselde. Native 2k bile değil. Fps'e bu kadar takmıyorum ben, oyun gelsin yeter ki. Eğer 60 gelirse onlar için de bir sürpriz olacağını düşünüyorlar.

30 fps geldiğinde hiçbir şekilde oyuncu kaybetmezler... Rockstar bu konuda sayılı firmalardan biri. "60 gelmezse ne yaparız biz" gibi dertlerinin olduğunu asla düşünmüyorum. Oyun çok ağır, bazı yerlerden de kısmışlar. Her yeri rt bile yapamamışlar okyanus öyle değilmiş mesela küçük birikintiler falan öyleymiş. Görselliğe odaklanmalarını daha çok isterim şahsen de.
Nasıl kaybetmezler hocam oyunu heyecanla beklemeyen kitle de var. Tüm dünya birleşip Gta 6 beklemiyoruz ben mesela heyecanlı değilim ama alıp yine oynamayı deneyeceğim. Ama gidip de 30 Fps çıkarsa hayatta oynamam bu en sevdiğim seriler için de geçerli. Benim gibi düşünen kişilerin de sayısı az değildir tüm oyuncular Gta 6 beklemiyor. Bu da otomatik para kaybı demek ki adamlar bu oyunu tüm dünyaya pazarlamaya çalışıyorlar. Bu devirde 60 Fps bu kadar standart iken öyle bir hamle yapmazlar.

Öncelikle PC yenilemeyi düşünürsen zaten oyunun çıkmasına 1 yıl var + minimum 1 sene daha beklersin. PS5 konusunda ise Rockstar Games'in konsol optimizasyonları çok iyi oluyor. Zamanında PS 2'ye GTA San Andreas, PS3'e GTA 5, PS4'e RDR 2 sığdırmışlardı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı