PS5 şu anki fiyatları ile alınır mı?

Nasıl vermez? O fiyat bandında, hatta daha ucuza 6700XT'li sistemler var, 4K kartı olmamasına rağmen upscale yaparak RDR2'de bile 60 FPS alabiliyorsun, hem de konsollardaki gibi o ayardan bu ayardan kırpmadan. Konsol sözde 4K oynatıyor, ama hangi ayarlarda belli değil. Çamur gibi görüntüyü sırf TV'ye uzaktan bakılıyor diye fark etmiyor çoğu insan. Native 4K açabildiği oyunlar da ya hiç sistem istemeyen, ya da upscale ile açtığı oyunlar. Konsollar ucuza oyun oynatan cihazlar, ucuza olmayınca da cazip olmuyor.

Doğrudur hocam da 3-5 oyun için değer mi bu fiyatı vermeye, onun mukayesesini siz yapın isterseniz. Eğer problem olmayacaksa bu fiyatı vermek, alabilirsiniz tabii. Bana göre değmez, orası ayrı. Yani tüm özel oyunları oynarım demiş olsaydınız mantıklı olurdu yine.

2,3 yil sonra oynarsiniz hocam RX 6700XT ile 4K 60 FPS o zaman.

2,3 yil sonra oynarsiniz hocam RX 6700XT ile 4K 60 FPS o zaman.
Konsol gibi ondan bundan kısıp en iyi ihtimalle med-high arası ayar yaparsam, üstüne de upscale açarsam devam ederim evet. Onu da geçtim, kaç tane oyunda 4K 60 FPS native veriyor PS5? A Plague Tale Requiem'i kaç FPS açıyor sorması ayıp? Şu listede kaç tane oyun görüyorsun muadil PC'sini zorlayacak? Listedekilerin hepsi de native 4K değil bu arada, dikkat çekerim.

Ghost of Tsushima, Bloodborne, Metal Gear Solid serisi, Infamous, Ratchet and Clank, Shadow of the Colossus, Until Dawn, Demon's Souls vs. hocam. Bir de yeni çıkacak Wolverine, KoToR Remake, MGS Remake, Spiderman 2 gibi oyunlar da var.

Until Dawn’ı YouTube’dan izlemiştim, güzeldi. Onun dışında Bloodborne ve Demon’s Souls oyunlarını oynayabilirim. Aslında genel olarak iyi bir oyuncu olduğumu düşünmeme rağmen Souls like oyunlarını zorluğundan dolayı henüz sevemedim.

Ghost of Tsushima, Bloodborne, Metal Gear Solid serisi, Infamous, Ratchet and Clank, Shadow of the Colossus, Until Dawn, Demon's Souls vs. hocam. Bir de yeni çıkacak Wolverine, KoToR Remake, MGS Remake, Spiderman 2 gibi oyunlar da var.

2. el PS4 Pro’yu 7,5 K ya alıp bu oyunları oynayıp 3-4 ay sonra satmak mı yoksa satmamak üzere PS 5 almak mı bilemedim. Normalde Gamepad yerine klavye mouse ile oynamayı seviyorum. Gamepad ile yeterince kontrol edemiyorum hissi oluyor. Ama Playstation’un özel oyunları da hakkaten özel ve güzel.

2. el PS4 Pro’yu 7,5 K ya alıp bu oyunları oynayıp 3-4 ay sonra satmak mı yoksa satmamak üzere PS 5 almak mı bilemedim. Normalde Gamepad yerine klavye mouse ile oynamayı seviyorum. Gamepad ile yeterince kontrol edemiyorum hissi oluyor. Ama Playstation’un özel oyunları da hakkaten özel ve güzel.
PS4 Pro'da alacağınız FPS değeri tatmin etmeyebilir hocam. İsterseniz bir bakın PS4 Pro, üzerinde oynamayı düşündüğünüz oyunlarda kaç FPS veriyor. Ona göre PS4 Pro da alınabilir, benim bildiğim misal GoW 2018'i 40-45 FPS civarında açıyor.

PS4 Pro'da alacağınız FPS değeri tatmin etmeyebilir hocam. İsterseniz bir bakın PS4 Pro, üzerinde oynamayı düşündüğünüz oyunlarda kaç FPS veriyor. Ona göre PS4 Pro da alınabilir, benim bildiğim misal GoW 2018'i 40-45 FPS civarında açıyor.

Arkadaşımdan 10 günlüğüne ödünç alarak GoW Ragnarok'u PS4 Pro'da oynadım. Görüntü çok akıcı olmasa da rahatsız da etmiyordu.

Konu günceldir, diğer arkadaşların yorumlarını da bekliyorum.
PS5'i 2 kez alıp satmış biri olarak cihaz güzel ama bizim gibi bilgisayar oyunculuğuna alışmış insanların konsolların stabil performansına ve kapalı kutu olmalarına tahammül etmesi biraz zor. PS4 Pro asla alınmaz bana kalırsa. Sebebi ise o cihazın fan sesinin uçaktan farkı olmaması. Ucuz bir cihazda değil artık PS4 Pro. Exclusive oyunlar için elbet alınabilir. Ama mesela benim gibi Sadece PC veya Sadece Konsol seçme şansı varsa o tercihi kesinlikle Sadece PC'den yana kullanmaları şahsi fikrim olarak en doğrusu olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı