PS5 Uzun Kullanım Görüşleri

Xbox Game Studios içinde birçok şirket var.
"Quality>Quantity" diye bir laf vardır. "Nitelik, nicelikten önemlidir."
Bu da tam olarak aynı olay. PS Studios kadar başarılı işlere imza atan Bethesda ve Obsidian dışında stüdyoları yok.
6 ay geçti konsol çıkalı. Kaç tane 1. parti AAA oyun çıktı? 0.
PS tarafında? Returnal, Spider Man: Miles Morales ve Demon's Souls oyunları. Kaldı ki bu oyunların hepsi Xbox'ın önceki nesildeki hikayeli en iyi oyunu diye bilinen Gears 5'den daha yüksek puanlı.

Bethesda özel oyunları gelecek diyeceksin. Şahsen her platforma çıkacaklarını düşünüyorum.
2018'de Xbox, Obsidian'ı aldı. 2019'da Outer Worlds PS'e de çıktı.
Hatta daha da komiği, Bethesda şu an Deathloop adlı oyunu PS5'e özel olarak geliştiriyor :D

Şimdi de diyeceksin, kontratlar var diye. Evet, haklısın. Bu durumu daha da kötü yapıyor.
TES 6 ve Starfield mesela. 2018'de duyuruldular. Çoktan kontratları imzalanmıştır bile...

Şahsen bir Series X sahibi olarak elimden çıkarmaya çalışıyorum konsolu. Evet, Game Pass güzel. Bunda sıkıntı yok ama AAA kalibrede özel oyun çıkmıyor konsola.

"Quality>Quantity" diye bir laf vardır. "Nitelik, nicelikten önemlidir."
Bu da tam olarak aynı olay. PS Studios kadar başarılı işlere imza atan Bethesda ve Obsidian dışında stüdyoları yok.
6 ay geçti konsol çıkalı. Kaç tane 1. parti AAA oyun çıktı? 0.
PS tarafında? Returnal, Spider Man: Miles Morales ve Demon's Souls oyunları. Kaldı ki bu oyunların hepsi Xbox'ın önceki nesildeki hikayeli en iyi oyunu diye bilinen Gears 5'den daha yüksek puanlı.

Bethesda özel oyunları gelecek diyeceksin. Şahsen her platforma çıkacaklarını düşünüyorum.
2018'de Xbox, Obsidian'ı aldı. 2019'da Outer Worlds PS'e de çıktı.
Hatta daha da komiği, Bethesda şu an Deathloop adlı oyunu PS5'e özel olarak geliştiriyor :D

Şimdi de diyeceksin, kontratlar var diye. Evet, haklısın. Bu durumu daha da kötü yapıyor.
TES 6 ve Starfield mesela. 2018'de duyuruldular. Çoktan kontratları imzalanmıştır bile...

Şahsen bir Series X sahibi olarak elimden çıkarmaya çalışıyorum konsolu. Evet, Game Pass güzel. Bunda sıkıntı yok ama AAA kalibrede özel oyun çıkmıyor konsola.

Haklısınız hocam. Ayrıca bütün üyelik hizmetlerini de Windows'ta kullanabiliyor kullanıcı.
Game Pass olsun Xbox özel oyunları olsun hepsi PC'de de kullanılabiliyor. Konsolu farklı yapan bir şey kalmıyor sadece bu zamanlarda alan insanlar konsol parasına eş değer PC olmadığı için ve Game Pass gibi bir nimeti tadabilmek için Xbox seçiyorlar.
Bu arada siz Series X'ten neye geçeceksiniz?

Zaten konsola exclusive çıkmayacağını bilmiyor muydunuz? Burada kimse Microsoft ve Sony için çalışmıyor. Ben yukarıda belirtmiştim koskoca nesilde 5-6 oyun haricinde oyun çıkarmadılar diye. Zaten ellerinde çok ta bir marka da yok. Minecraft,Halo,Forza,Gears dışında büyük etki yaratacak bir markaları yok. Ama paraları çok. Ellerindeki stüdyolara bu para imkanını ne kadar veriyorlar bilmiyorum ama cidden bu nesil bazı stüdyoları ya 1-2 oyun çıkarmış ya da hiç çıkarmamış. Ama bu nesil ne olacağı belli olmaz Phil Spencer ve ekibi iyi işler çıkaracak gibi görünüyor. Şimdi de Hideo Kojima Xbox için yeni bir oyun hazırlığındaymış. Bu kadar dev bütçeyi kullansalar iyi işler olacak aslında...

Konsola özel oyun çıkmayacağını biliyordum. Fakat son 6 aydır AAA kalibrede 1. parti oyun çıkmadı, sıkıntı o.
Ayriyeten, Phil Spencer 2007'den beri Xbox'da.

Zaten konsola exclusive çıkmayacağını bilmiyor muydunuz? Burada kimse Microsoft ve Sony için çalışmıyor. Ben yukarıda belirtmiştim koskoca nesilde 5-6 oyun haricinde oyun çıkarmadılar diye. Zaten ellerinde çok ta bir marka da yok. Minecraft, Halo, Forza, Gears dışında büyük etki yaratacak bir markaları yok. Ama paraları çok. Ellerindeki stüdyolara bu para imkanını ne kadar veriyorlar bilmiyorum ama cidden bu nesil bazı stüdyoları ya 1-2 oyun çıkarmış ya da hiç çıkarmamış. Ama bu nesil ne olacağı belli olmaz Phil Spencer ve ekibi iyi işler çıkaracak gibi görünüyor. Şimdi de Hideo Kojima Xbox için yeni bir oyun hazırlığındaymış. Bu kadar dev bütçeyi kullansalar iyi işler olacak aslında...

Bütçeyi iyi değerlendirmeliler tabii hocam başka türlü bu nesili de unutsunlar. Ya Sony niye Game Pass gibi bir şeyin daha ufak bir görselini bile göstermedi anlamış değilim. Bunlar önce PS5'leri satalım satış hızımız azalınca Game Pass gibi bir şey çıkarırız diye düşüyorlar anlamış değilim.
@360388

Konsola özel oyun çıkmayacağını biliyordum. Fakat son 6 aydır AAA kalibrede 1. parti oyun çıkmadı, sıkıntı o.
Ayriyeten, phil spencer 2007'den beri Xbox'da.

Öyle ama daha az yetkiye sahipti. Don mattrick diye birisi vardı. Xbox One ı TV eğlence sistemi diye tanıtmıştı. Xbox One neslinde daha sonradan Phil Spencer enkazı devraldı. Wii U satışlarından bile geride kalmışlardı. Şimdi az-çok bir şekilde toparlanmaya başladılar.

Öyle ama daha az yetkiye sahipti. Don mattrick diye birisi vardı. Xbox One ı TV eğlence sistemi diye tanıtmıştı. Xbox One neslinde daha sonradan Phil Spencer enkazı devraldı. Wii U satışlarından bile geride kalmışlardı. Şimdi az-çok bir şekilde toparlanmaya başladılar.
One-S ve One X ile toparladılar
Bana göre ben Series X kullanmadım hatta hiç yakından bile görmedim canlı halini ama bu nesilde yeni nesil hissettiren konsol PS5 oldu.

Bütçeyi iyi değerlendirmeliler tabii hocam başka türlü bu nesili de unutsunlar. Ya Sony niye Game Pass gibi bir şeyin daha ufak bir görselini bile göstermedi anlamış değilim. Bunlar önce PS5'leri satalım satış hızımız azalınca Game Pass gibi bir şey çıkarırız diye düşüyorlar anlamış değilim.

Hocam burada açıkça bellidir ki Sony'nin Microsoft kadar parası yok. Olamaz da. Hiçbir firma bir oyunu çıktığı gibi bir abonelik sistemine eklemez. EA Play de bile bu böyledir. Ama GamePass de 1.parti oyunların tamamı ve bazı 3.parti oyunlar çıktığı gün GamePass'e ekleniyor.Mesela en son outriders eklenmişti. Sony olsa olsa 2-3 sene sonra bu sisteme oyunlarını ekleyebilir. Ki o zamanlarda bırakın Dünyayı Türkiye'de bile bir şekilde o oyunu satın almış oluyoruz. Mesela God of War da da böyle oldu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı