PS5 veya Xbox almaya değer mi?

woodythepecker

Picopat
Daha fazla  
Dostlar selamlar. PS5 veya Xbox almayı düşünüyorum ancak boşuna almış olmaktan çekiniyorum. Bilgisayarım var, oynamak istediğim oyunları oynamama yetiyor. Acaba -çoğunu- bilgisayarda da oynayabileceğim oyunlar için konsol almam gereksiz mi olur? Konsol sahibi arkadaşlar artı ve eksilerini yazarsa sevinirim.

Merhaba. Bende hem PS4 hem de Xbox Series S var. Bir de üzerine oyun PC topladım. PC aldıktan sonra konsolları hiç açmadım. Tüm oyunlarımı Steam üzerinden alıyorum. Ancak bazı oyunlar direk Xbox Game Pass'a geliyor aylık abonelik olarak. Ama yine bu Game Pass'i PC'de bile kullanabilirsin. Bence her yol PC'ye çıkıyor.

PC oyunları rahatça kaldıracak seviyedeyse gerek yok. Oyun koluyla oynamayı seviyorsan kol alır PC'ye takıp oynarsın. Bende 400 TL ucuz, çakma bir DS4 var ama bayağı bir iş görüyor. Özellikle yarış oyunlarında akıyor. PC oyun oynatacak durumdayken PS gereksiz sayılır bana göre.

Konsolların faydası uygun fiyata her oyunu yüksek kaliteyle oynatmaları bence. PC ile bu işini görebiliyorsan konsolu aldıktan bir süre sonra açma bile açmayabilirsin. Bende Series X var, Windows PC kullanmadığım için tercih etmiştim 3 yıldır kullanıyorum. PC'ye göre avantajları driver kurma vs şeylerle uğraşmadan, doğru grafik ayarlarını bulmak için vakit harcamadan fişe takıp oyunu en son durdurduğun yerden anında devam edebilmen. Yani stabil bir deneyim sunar ama PC varken pek tercih edilmez.

PC varsa Xbox alınmaz ama özel oyunları pek oynamadıysanız ve DualSense olayını iyi kullanan oyunları oynayacaksanız bence alınır. Plus maalesef yakın zamanda zamlandı ama yine de içinde verdiği oyunlar hâlâ bayağı iyi. İleride illaki exclusive oyunlar çıkmaya devam edecek GoW egypt söylentileri fazla Ghost of Yōtei falan gelecek GTA gelecek derken bence alınır. Şu an PS5 için aldığınız oyunları zaten ileride PS6'da da muhtemelen oynayabileceksinizdir PS nesline geçmek için kullanılabilecek bir fırsat bence. Bazı oyunlar DualSense ile çok daha keyifli oluyor.

Dostlar selamlar. PS5 veya Xbox almayı düşünüyorum ancak boşuna almış olmaktan çekiniyorum. Bilgisayarım var, oynamak istediğim oyunları oynamama yetiyor. Acaba -çoğunu- bilgisayarda da oynayabileceğim oyunlar için konsol almam gereksiz mi olur? Konsol sahibi arkadaşlar artı ve eksilerini yazarsa sevinirim.
Hem PC hem konsol sahibiyim. Zaten PC sahibi iseniz Xbox almanız saçmalık olur. Kendine özel hiçbir şeyi yok çünkü PC’de olmayan. PS5 almanızı önerebilirim duruma göre. O durumlar şunlar:
1- Eğer özel oyunları çıktığı gibi oynarım diyorsanız. 1-2 sene PC’ye bekleyemem derseniz.
2- GTA 6’yı ilk çıktığı günden oynamak istiyorsanız, PC’ye gelmesini 1 yıl civarı beklemem diyorsanız konsol tek seçenek.
3- Launcher, optimizasyon vs. gibi şeylerle uğraşmaktan bıktım direkt oyuna girip oynayıp kapatmak istiyorum böyle şeylere zaman harcayamam diyorsanız.

2. madde bence en önemli madde hatta GTA 6 çok önemliyse sizin için de yurt dışı PS5 Pro almanız en iyisi olur. Oyun en iyi onda çalışacak. Bu 3 sebebi değerlendirin size uyuyorsa GTA 6’yı da pek merak eden biri değilseniz düz PS5 almanızı öneririm.

Hem PC hem konsol sahibiyim. Zaten PC sahibi iseniz Xbox almanız saçmalık olur. Kendine özel hiçbir şeyi yok çünkü PC'de olmayan. PS5 almanızı önerebilirim duruma göre. O durumlar şunlar:
1- eğer özel oyunları çıktığı gibi oynarım diyorsanız. 1-2 sene PC'ye bekleyemem derseniz.
2- GTA 6'yı ilk çıktığı günden oynamak istiyorsanız, PC'ye gelmesini 1 yıl civarı beklemem diyorsanız konsol tek seçenek.
3- Launcher, optimizasyon vs. gibi şeylerle uğraşmaktan bıktım direkt oyuna girip oynayıp kapatmak istiyorum böyle şeylere zaman harcayamam diyorsanız.

2. madde bence en önemli madde hatta GTA 6 çok önemliyse sizin için de yurt dışı PS5 Pro almanız en iyisi olur. Oyun en iyi onda çalışacak. Bu 3 sebebi değerlendirin size uyuyorsa GTA 6'yı da pek merak eden biri değilseniz düz PS5 almanızı öneririm.

Exc oyunlar oynanmadıysa bayağı işe yarıyor. Şu anda mesela Uncharted 4 ve kayıp mirası 100 150 TL civarına alıp PS5 sürümüne de 150 TL gibi bir fiyat ödeyip yükseltilebiliyor. Satın almak istemezsen Plus'ta da var. Ghost of thushima tüm GoW serisi TLOU part 1 Spider-Man serisi gibi çoğu exc oyunu Plus'ta var. Çoğu Sony oyunu oynanmadıysa bilgisayardaki pahalılıktan dolayı PS almak mantıklı kalabiliyor. Şahsen gidip de Until Dawn'ın dandik remake'ine 60 dolar vermezdim adamlar öyle rezil iş yaptı ki oyunu PS4 döneminden beri senelerdir bilgisayara bekliyordum. Bilgisayara gelene kadar oyun PS aldım remake de rezalet çıktı zaten.

Exc oyunlar oynanmadıysa bayağı işe yarıyor. Şu anda mesela Uncharted 4 ve kayıp mirası 100 150 TL civarına alıp PS5 sürümüne de 150 TL gibi bir fiyat ödeyip yükseltilebiliyor. Satın almak istemezsen Plus'ta da var. Ghost of thushima tüm GoW serisi TLOU part 1 Spider-Man serisi gibi çoğu exc oyunu Plus'ta var. Çoğu Sony oyunu oynanmadıysa bilgisayardaki pahalılıktan dolayı PS almak mantıklı kalabiliyor. Şahsen gidip de Until Dawn'ın dandik remake'ine 60 dolar vermezdim adamlar öyle rezil iş yaptı ki oyunu PS4 döneminden beri senelerdir bilgisayara bekliyordum. Bilgisayara gelene kadar oyun PS aldım remake de rezalet çıktı zaten.

PS Plus oyunlarının değişme durumu oluyor mu? Yoksa hep aynı oyunlar oluyor ve üzerine ara ara yeni oyunlar mı ekleniyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı