Psikologlara güvenemiyorum

Bonita

Hectopat
Katılım
13 Mart 2022
Mesajlar
1.239
Makaleler
1
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Özeldekilerin para için bu işi yapması, devlettekilerin ise ilgisizliği bende güven problemi oluşturuyor. Benim sorunum zamanında arkadaşlarımın bende bıraktığı çok ağır hasarlar. Kimseye hiçbir şekilde güvenemiyorum. Hani tamam psikologsun senin işin o, paranı kazanacaksın, ama işte sıkıntı orada. Adamın iç sesi "şu enayiden parayı koparayım" gibi geliyor ki büyük ihtimalle öyle. İnsanların iç seslerine aşırı takılıyorum. Hata yapmaktan korkma durumu, herkesten özür dileme ihtiyacı da var bende, bu da bir psikolojik sorun zaten. Durum bu arkadaşlar. Sizce ne yapmalıyım?
 
Özeldekilerin para için bu işi yapması, devlettekilerin ise ilgisizliği bende güven problemi oluşturuyor. Benim sorunum zamanında arkadaşlarımın bende bıraktığı çok ağır hasarlar. Kimseye hiçbir şekilde güvenemiyorum. Hani tamam psikologsun senin işin O, paranı kazanacaksın, ama işte sıkıntı orada. Adamın iç sesi "şu enayiden parayı koparayım" gibi geliyor ki büyük ihtimalle öyle. İnsanların iç seslerine aşırı takılıyorum. Hata yapmaktan korkma durumu, herkesten özür dileme ihtiyacı da var bende, bu da bir psikolojik sorun zaten. Durum bu arkadaşlar. Sizce ne yapmalıyım?

Kısa dönem içinde seninkine benzer sorunlardan ötürü 6 ay boyunca özel psikoloğa gittim, başladığım günden bu güne kadar biraz da olsun mutluyum. Bence kendine yakın hissettiğin arkadaşın veya bir tanıdığın varsa onlara danış iyi bir psikoloğa gitmeye çalış, gittikten 1-2 seans sonrada bir değerlendir eğer gerçekten sana iyi gelmiyorsa uzatmadan bırak ve başka psikologlara yönel.
 
Kanka ben 11 yaşındayken psikoloğa gitmiştim.
Sadece para tuzağı. Aynı lafı geveliyorlar.
Sadece bu.

Evet o yönüde var ama gerçekten yalnız kalıp arkadaşlarınında olmaması durumunda iyi bir yoldaş oluyor, bir nevi paralı arkadaş denebilir :)
 
Hocam eski arkadaşlarım da benimle param için arkadaşlık kuruyorlardi. İyice soguttunuz beni :D
Dostum uzun zamandır arkadaşlık ilişkilerim zayıftı bunu birbaşkasının yardımıyla çözmek şimdiye kadar gözlemlerimle imkansızdır, ya arkadaş çevreni değiştirmelisin yada kendini değiştirmelisin bunun başka bir yolu yok keza bende böyle yaptım önceye göre çok daha iyi bir arkadaş ortamım var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı